Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 7 februari 2011

Kattens list övergår mattes förstånd

Har haft en riktig utehelg, kanske till och med mer än vad jag tänkt mig. I söndags skulle matte nämligen åka iväg mitt på dagen, och eftersom jag varit ute hela förmiddagen, tyckte hon att jag skulle stanna inne. Hon skulle inte komma hem förrän sent. Det var då våra åsikter gick isär.

Hon menade, att det skulle bli litet väl länge för mig att vara ute. Det var ju inte varmt, precis, och så skulle det bli regn.
Jag ansåg, att jag hade det mycket bättre ute, oavsett väder.
Ett tag såg det ut som om hon skulle vinna. Hon klädde på sig, och förmanade mig att stanna inne, och så försvann hon ut genom dörren. Besviken lommade jag iväg till angränsande rum. 


Efter bara någon minut tändes mitt hopp igen. Matte kom tillbaka! Hon hade visst glömt något. Nu, insåg jag, gällde det att smida medan järnet var varmt. Jag placerade mig strategiskt rätt långt ifrån dörren, för att invagga matte i en falsk säkerhet. När hon sedan öppnade dörren förstod jag, att nu fanns bara ett läge. Blixtattack! Så innan hon hann fatta någonting, var jag redan ute på trappan, och satte mig sedan direkt i säkerhet på andra sidan grannens staket. Smart, va? Hon hade inte en chans!


Visst, hon var borta länge, och nog ville jag komma in när hon kom tillbaka. Men inte mer än att jag sedan gjorde en liten markering, för att visa att jag haft rätt från början. Efter litet mat yrkade jag på ytterligare en stunds utevistelse, trots regnet. Då blev hon allt förvånad! Jag var inte ute så länge då. Egentligen var jag rätt nöjd på det. Så nöjd, att jag inte alls hade bråttom ut i morse. Tog en skön sovmorgon, och tassade omkring här inne i godan ro på förmiddagen.

Har förstås efter det patrullerat runt Mitt Område. Bäst att säkerställa allting inför stormen, som ska komma i natt. tänker jag i alla fall vara inne.

14 kommentarer:

 1. När de skall de där tvåbeningarna lära sig att katten vet bäst i alla lägen? *skakar på morrisarna*

  Om du trots allt kommer på att du vill vara ute något litet i natt så får du allt linda ett ankare om svansen så du inte blåser bort Gustav.

  SvaraRadera
 2. NEA: Visst, särskilt om man som jag fyller tolv år i sommar, och har en enorm erfarenhet. Då vill man inte bli behandlad som en kattunge!
  Ankare behövs inte. Nu är vi helt överens, matte och jag. Ikväll blir jag inne.

  SvaraRadera
 3. Haha.. det där tricket med att ivagga 2beningarna i falsk säkerhet har husse också gått på.(Ngn gång när vi var inlåsta för jag skulle till stickisen)
  Bra att markera också.
  Over and tass!

  SvaraRadera
 4. MAX och MÅNS: Ja, visst går det, men det gäller att vara SNABB! Och taktisk, förstås. Roligt att ni också har lyckats!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det var nån som menade att du skulle vara ute. Annars hade inte "nån" skickat tillbaka matte när hon gick ut första gången. Klart du med ditt klara och snabba intellekt uppfattade situationen och gjorde vad man kunde förvänta sig av en smart katt. Bra att du är inne ikväll i alla fall. Men ska inte överdriva saker och ting.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: I så fall kan man jama att "nån" och jag samarbetade bra!
  Nä, håller med dig om att man inte ska överdriva, inte ens utejobbet. En klok katt håller sig inne när det stormar.

  SvaraRadera
 7. jag kan se din blixtattack och din förvånade människa! Bra gjort. Skönt att du är inne när stormen kommer - det ska visst bli rikigt busväder har jag hört

  SvaraRadera
 8. MAYA: Jag jag känner i svanstippen att det är på väg nu...

  SvaraRadera
 9. Snyggt jobbat kompis. Visa matte var kattlådan ska stå nånstans. Jag ser framför mig hur din matte rör sig långsammare än inlandsisen jämfört med dig. *imponerad*

  SvaraRadera
 10. Vi tycker att du gjorde det snyggt! Bra att du visade att du ville vara ute liiite till så matte såg att du har koll. Sovmorgon är skönt, särskilt om man får lite mys också.Nosbuff

  SvaraRadera
 11. SIPPO: Det räckte att hon vände ryggen mot mig en sekund, det är då det gäller att passa på. Sedan måste jag förstås också sätta mig i säkerhet där ute, så hon inte fick för sig att langa in mig igen. Men det gick ju bra!

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Ja, där fick hon så hon teg, minsann! Nån gång är det skönt att inte genast rusa iväg på jobbet. Och mys är ju aldrig fel!

  SvaraRadera
 13. Vilket upplägg av rusningen mot dörren. Det var lika spännande som taktiken inför spurtsträckorna i Vasaloppet, ju. Alla avvägningar måste beräknas exakt. Startögonblick, acceleration och sträckan som måste tillryggaläggas utomhus så att man inte snöpligt förpassas in igen. Väl utfört jobb! *klappar tassarna* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Matte hade litet svårt att smälta hur det gick till. Tror jag upphävde någon slags lag, så fort gick det. Att jag lade till sträckan till grannens gräsmatta, var nog det listigaste jag gjort på länge. Tass!

  SvaraRadera