Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 18 juni 2013

Helt naturligt


Jag har min sommarpäls

Aldrig verkar de bli nöjda? Jag syftar på kommentarerna angående min pälsstorlek. När det är vinter, och jag av uppenbara skäl måste dra ner på min utomhuspatrullering till förmån för utprovande av olika liggplatser inne i mitt hus, ja, då klagas det på att min päls växer och blir för stor? Matte förser mig då med torrisar som inte innehåller så många kalorier, och därmed också saknar riktigt god smak. 

Jaha, så blir det sommar, och jag kan återuppta full tjänstgöring där ute. I mitt fall innebär det arbete från tidig morgon till en bit inpå kvällen. Vad händer då? Nu får jag höra kommentarer som "Oj, vad han blivit liten", eller "vad smal han har blivit, han är väl inte sjuk?"

Det är samma sak precis vartenda år. Jag tycker att de borde lära sig nån gång att pälsen krymper när man rör sig mycket, och utvidgas vid vila? De kunde ju ta och prova själva, så blev det kanske slut på det här tjatet?

18 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nu har det här pågått så många år att jag tycker det börjar bli litet tjatigt! Jag känner mig lagom både vinter och sommar!

   Radera
 2. Förstår inte heller att de tvunget måste ha så många synpunkter på storleken. Det är väl inget att jama om, ibland är man större, ibland lite mindre - fast nu var det rätt länge sedan jag var mindre, måste jag erkänna... Men ändå!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag har ju läst om det hemska du ska utsättas för, bara för att du, enligt vissas åsikt, är aningen för ståtlig. Synd att du inte har samma möjlighet till utejobb som jag, så att du slapp sånt!

   Radera
 3. Suck å jam. Varför ska människor jämt vara så fixerade vit utseendet? Vi trivs ju kanon i våra helt lagom stora pälsar! *stampar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamvisst, det är väldigt underligt? Jag trivs precis lika bra i både vinter- och sommarpälsen!

   Radera
 4. Jamar som Sippo, varför ska tvåbeningar vara så utseendefixerade? Var och en ser ju att du är helt perfekt - året runt! Det hela bottnar säkert i nåt slags komplex över deras eget utseende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har försökt få mina människor att springa lika mycket som jag nu på sommaren, men det är helt omöjligt! Fast det vore förstås ett elände om husses mjukmage försvann!

   Radera
 5. Märkligt detta tjat om storleken på vår päls. Att de inte bara kan lyssna på och förstå att en katt är alltid precis lagom för sin päls, oavsett årstid!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är så smart, att pälsen töjer och drar ihop sig! Verkligen väl uttänkt!

   Radera
 6. Alldeles logiskt men det är klart det är den biter våra kära mattar och hussar har svårt för. Du är alltid lika stilig! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tackjam så väldigt mycket! *glad*

   Radera
 7. Jamar oxå som Sippo, klart att våra pälsar är som dom ska vara, både vinter och sommar.
  Vi jamar att du är så fin jämt

  Tass tass


  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone tycker jag att min storlek är helt ändamålsenlig och av en praktiskt modell!

   Radera
 8. SuckJam, samma tjat här. De ser ju att jag äter, både inne och ute. Och passar perfekt i min päls.Precis som du och alla andra kompisar. Måste vara något de fått på hjärna bara, ett virruus eller så. Tass tass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, samma sak hos dig? Din päls blir också en storlek mindre nu? De skulle hänga med mig en vecka, matte och husse, så skulle de upptäcka att deras "pälsar" också krympte! ;)

   Radera
  2. he hee, jam! Samma här, matte satt och slöade igår men en kaffemugg medan jag han med tre rundor inne hos grannen fast ute så klart och hälsa på lite barn som gick på min väg. Eller nja, de hälsade på mig.

   Radera
  3. Så typiskt! Fikas och fikas görs det här också! Men jag måste jama att jag är imponerad över din kapacitet! TRE rundor på en kaffemugg, det var strongt gjort!

   Radera