Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 18 maj 2016

Spännande tider väntar?Förra året byggde koltrasten sitt bo högt uppe på en bjälke ovanför altanen. I år har den hittat ett nytt, och mycket bättre ställe. Tycker åtminstone jag. Inne i vedboden, på en hylla bakom en fläkt. Inga problem alls för mig att ta mig en närmare titt på de små stekarna när de så småningom kommer ut. Förutsatt, förstås, att vedbodsdörren lämnas öppen för mig. Jag kan ju inte ta mig in genom samma springa vid taket som koltrasten. Men inte kan väl mina människor neka mig att fördjupa mina ornitologiska kunskaper?

Uppdatering: Idag har första ungen kommit ut! Tyvärr glömde mina människor att öppna dörren in till vedboden, så jag får avvakta litet med min uppvaktning.


14 kommentarer:

 1. Jag tycker verkligen att dina människor ska låta dig undersöka dessa flygande varelser ingående.
  Annars lär du ju inget om just denna art.
  Hoppas för din del på bättre tur med dörren en annan gång.
  Idag har jag jamat på danska.
  Var ju tvungen att visa vägen för mina gamla människor annars hade dom säkert inte hittat, varken dit eller hem.
  Och kan du tänka dig, jag träffade en äcklig dansk typ som hängde sig fast i min päls.
  Som väl var så hittade husse den när han undersökte mig när vi kom hem.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag inte är helt okunnig om arten. Förra året var det en unge som gömt sig bakom litet ved som vi har på altanen. Den hittade jag naturligtvis! Men därmed inte jamat att vill studera de här nya OCKSÅ! Bara för att jämföra, om inte annat!
   Jama på danska? De ska vara du att klara av det, jag tycker det är jamarsvårt!
   Gissar de danska typerna är precis lika äckliga som de svenska?

   Radera
 2. Undrar just om de GLÖMDE öppna vedboddörren - vi tror att de har en plan......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det? Men så fula kan de väl inte vara??

   Radera
 3. Märkligt att dina människor glömde öppna dörren. Tror dom kanske att du ska skaffa vingar och använda samma ingång som fjäderfät?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det var ett rent förbiseende, och inte en plan som katten Sven tror?! Nä, nog för att de människor, men riktigt SÅ dumma är de inte. Väl?

   Radera
 4. Nämen, har Restaurang Pipiga Pilfinken öppnat en filial inomhus? Det var ju verkligen trevligt ifall det regnar! *klappar tassarna*
  Nog måste det väl ha varit ett misstag att dörren var stängd idag? Eller?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det har jag inte tänkt på! Så är det förstås! Det måste gå väldigt bra för restaurangen, så fullt som där alltid är. Dörren måste ju vara öppen, hur ska gästerna annars hitta dit??

   Radera
 5. Det vore ju väldigt märkligt om dina människor skulle neka dig att utföra dina ornitologiska undersökningar i vedboden. Antar att deras egna kunskaper på området är bristfälliga? Har man då tillgång till expert är det väl bara att ha dörrarna vidöppna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska säker på att jag studerat detta ämne mer ingående än matte och husse. Gjorde mina försök att komma in där idag, men då stängdes dörren, igen? Jag fattar inte hur de tänker?

   Radera
 6. Fågelskådning är ju ett av katternas absolut största fritidsintressen så man hoppas ju innerligt att dina människor vill uppmuntra ditt sökande efter mat...eh, vi menar KUNSKAP :D
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas kan man ju, men hittills har jag inte märkt av någon uppmuntran av mitt intresse, tvärtom? Dörren kan stå inbjudande öppen, men så fort jag närmar mig skyndar de sig att stänga! Men jag har en del tid på mig än...

   Radera
 7. Spinnande! Hoppas att du kan studera dem närmare! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag med! Men jag tror jag måste ta till hårdtassarna snart?

   Radera