Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 17 maj 2010

Avledande manöverIngen fara...svansen sitter fast på kroppen! Det är bara matte som attackerat mig!

Det är inte många stunder den här helgen som vi har träffats, matte och jag. Har verkligen haft fullt upp. Visserligen var det rätt blött ett tag i lördags, men då vilade jag under favoritgrannens stora, täta buske. Man lär sig var de superbra inteblötapälsen-ställena finns. 

Vet inte vad ni gillar trädgårdsarbete, men jag är inte så förtjust i det. En liten stunds kicka långgräs kan vara kul, men jag måste erkänna att jag tröttnar fort. Matte fick därför mest jobba ensam, särskilt som jag är nästan helt säker på att hon kastade gräs på mig med flit. Då satte jag mig demonstrativt och företog en av dagens tvättövningar. Tycker det är ett bra sätt av visa mitt ointresse, när matte eller andra människor gör oöverlagda saker. Man får ignorera dem. Det brukar ni säkert också göra?

9 kommentarer:

 1. Kasta gräs på sin katt är sannerligen inte trevligt, tycker att du tog tag i situationen på ett föredömligt sätt. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Hon är för tokig ibland, min matte, men jag har lärt mig överseende. Och så är hon ju snäll för det mesta. Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Ytterst genomtänkt manöver från din sida. Det gäller att visa sitt ointresse när människor gör tokiga saker. Vilket de gör nästan jämt. Men att kasta gräs på Gustav, vilken skymf! Enda skyddet för mig vid regn, det är att sätta mig under husses mage.

  SvaraRadera
 4. Puh, vilken tur att du skriver att det inte är på riktigt! Du ser faktiskt avsvansad ut. *ryser* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Är säker på att matte bara skojade med dig? Lite gräs gör ju inte ont och om det bara är på skoj känns det ju knappt. Om det däremot är på allvar, för att skada, gör nu ett enda grässtrå jätteont.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Det måste vara bästa inteblötapälsen-stället, för du har det ju alltid i närheten. Det gäller att få honom att gå i takt med dig, förstås, men du har väl undervisat honom?

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Blev litet bekymrad själv när jag såg bilden, så jag kollade där bak. Och den satt kvar! *glad*

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Jo, nog skojade hon litet mig, jag hade precis lekt gräsleken en stund. Att sätta sig och tvätta sig är ett utmärkt sätt att tala om att man slutat leka. Och det vet jag väl att matte aldrig skulle göra illa mig på allvar!

  SvaraRadera
 8. jag är oxå väldigt bra på att se så där helt ointresserad ut. Det brukar ge resultat (ibland)

  SvaraRadera
 9. Nä, det är klart, ett hundra procent verkan kan man inte förvänta sig, så smarta är dom inte, våra människor!

  SvaraRadera