Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 26 maj 2011

När man vill ha skugga är det sommar!


Visst är det sommar när det är så här? Övrig tid på året söker man upp varenda solplätt, och lägger sig där. Idag har det varit skuggläge. Jag har med inte alltför stort, men dock intresse, tittat på när matte dödat en massa växter på en kulle jag har.  

Dessutom har jag haft en dispyt med matte om tillgängligheten i växthuset. För att visa henne vad saken gällde, hoppade jag upp på mitt bord. Då var jag tvungen att sätta ner tassarna i hennes småkrukor där. Tyckte det var en praktisk tassvisning, som inte kunde missförstås? Det var då våra åsikter gick isär. Hon menade, att jag skulle hoppa ner på golvet. Jag lade mig i stället demonstrativt på den ytterst smala, fria kant som fanns på ena sidan.

Nu har matte lovat, att hon snart ska ta bort alla krukorna från bordet. Det tror jag, när jag ser det. 

16 kommentarer:

 1. Det stämmer verkligen att det är sommar när man söker upp skugga. Det är ett bergsäkert tecken.
  Hoppas att matte nu tar bort alla krukorna från bordet, så du får en egen plats. Du ska ju inte behöva trampa i krukorna varje gång du vill få fram en åsikt.

  SvaraRadera
 2. Men, hallå! Krukor på ditt bord! Skandal!
  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 3. SIPPO: Hon har ju LOVAT! Tror inte hon uppskattar tasstrampade växter, så det är bara för hennes eget bästa att de försvinner.

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Ja, vad ska en stackars katt göra, när han vill ligga på sitt eget bord i sköna växthuset? Skandal är det verkligen!

  SvaraRadera
 5. Värst vad din matte pysslar med sina blommor.
  Jag tar för givet att hon odlar kattmynta i stora lass med?
  Det borde hon i alla fall...

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: Inte har jag känt några sådana dofter här, inte. Bara tomat, gurka och annat helt ointressant. Ska minsann jama till henne vad ni skrivit!

  SvaraRadera
 7. Bra att hon förstod tassen i alla fall! Nu vill det till att det händer något också. Skönt att ni har det så varmt! Nosbuff

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: NÅGOT förstod hon nog. Åtminstone vill hon säkert inte att jag ska tassa in i krukorna igen. Alltså måste hon skärpa sig.
  Idag har det varit härligt!

  SvaraRadera
 9. MEN Gustav då, jama till matte att hon planterar ngt som du gillar oxå, och inte bara som hon gillar. Det ska ju vara jamars rättvist, det håller vi tass på.

  Tassen till dig du fina katt

  SvaraRadera
 10. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Ska jama till henne på skarpen, det ska jag! Tass, tass!

  SvaraRadera
 11. Tvåbeningar verkar ha ett hemskt komplicerat förhållande till växter. Vissa ska dras upp med rötterna eller sågas ned, medan andra ska stoppas ned i krukor och pysslas om. Det vore ju lättare om det som ville växa bara fick växa? Men ifall de verkar roade av trädgårdsarbetet är det nog bara att låta dem hållas. Instämmer med Max och Måns - OM man nu ska odla krukiga växter vore kattmynta ett alldeles eminent val. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Visst är det märkligt att vissa inte duger medan andra bara gullas med? De är väl lika fina allihop? Jag har jamat till ordentligt till matte nu, om det ska planteras något här så ska det lukta kattmynta!

  SvaraRadera
 13. Undrar när den där värmen kommer så att man behöver uppsöka skugga ??!!
  Bra att din matte fattade tassvinken om krukorna på DITT bord !!!

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Jag tyckte att det var nog varmt i solen igår, men idag blir det nog solplätten igen. Om det skulle bli nån sol. Enda sättet att göra sig förstådd är att visa i handling!

  SvaraRadera
 15. Gräset är ju som bekant alltid grönare på andra sidan, så därför är det bara logiskt att vi vill ha sol när det är skugga och tvärtom.
  Tekniken att ligga och balansera på en liten yta är mycket bra när man vill att tvåbeningarna ska inse allvaret i ett problem. När matte har suttit för länge vid datorn lägger jag mig framför tangentbordet och täcker därvid delar av det. Då lyfter hon upp mig och ger mig min rättmätiga dos av gos och mat. Hoppas du får samma fina utdelning med krukorna :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Din tangentbordstaktik är suverän i sin enkelhet, och det är ju det som behövs för att de ska förstå.
  Jodå, det har haft effekt, bordet har fått en betydligt större yta nu. Snart blir det till och med bekvämt att ligga där!

  SvaraRadera