Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 20 september 2011

De får ingen jaktlicens!

Det har varit litet rabalder här hemma. Tyvärr var jag ute på jobb, och har bara fått det berättat för mig. Hade jag vetat vad som hände där inne, hade jag givetvis ilat in.

Det började visst i köket. Matte och Puff var där. Helt plötsligt ser matte en enorm spindel springa över köksgolvet, mitt framför Puff. Som gör...ingenting! Matte trodde inte sina ögon, för Puff brukar jaga allt som rör sig. Spindeln försvann in under kylskåpet. 

När matte såg den här sortens spindlar för första gången, tänkte hon "så stora spindlar finns inte i Sverige". Nu är det flera år sedan hon såg någon. 

Hur som jamat, spindeln försvann, och det var inte mycket att göra åt det. Några timmar senare, när matte satt framför datorn med Piff i knäet, såg matte hur Piff lyfte huvudet litet och intresserat studerade något på mattan. Spindeln igen! Nu med full fart över kontorsgolvet. Piff hoppade ner, lagom för att se den försvinna in under ett skåp. 

Nu fick matte tydligen nog. Hon kände att hon inte skulle kunna sova med vetskapen att den skulle kunna komma i sängen. Så hon stängde både dator och dörr, och placerade ett trasigt lakan framför springan vid tröskeln.

På morgonen beväpnade matte sig med snabeldraken, och försökte dammsuga överallt, under alla skåp. Men om den ligger i drakens mage, eller kommer överraska igen, det får vi se.

Och tänk, allt detta besvär bara för att jag inte var hemma! För inte hade jag varit rädd för en spindel, hur stor den än var. Piff och Puff, vilka urusla jägare.... 

24 kommentarer:

 1. Nedrans vilken otur för er matte att du var ute på patrull bägge gångerna som den STORA spindeln kom kutandes !
  Hoppas att Snabeldraken verkligen lyckades fånga den !

  SvaraRadera
 2. Typiskt att du inte var hemma när det hände. Där ser man vad som händer när man låter amatörer sköta professionella katters arbeten. Du får ge matte ett överfallslarm som bara du kan höra. Nästa gång en spindel dyker upp så kallar hon bara på dig.

  SvaraRadera
 3. Men Gustav då, jamrs synd att du inte var hemma och tog den däringa spindeln, mjau
  Våran matte är oxå så rädd för sådana djur, iiiih säger hon, *FNISS*
  Nu är hösten här så nu vill vi inte vara ute lika ofta som i somras

  Tass på dig missevän

  SvaraRadera
 4. Att nu får de ju skämmas!!! Hade det hänt här så hade lillie nog trillat död ner. Hon är vettförskrämd för spindlar och harkrankar. Jag (Maurice) ser till att hon överlever. Vid minsta misstanke att det finns en spindel eller harkrank på mitt revir, så går mitt larm och jag ger mig inte förrän jag burat in (öh... ätit upp...) de jäkeln! Tillbaks till jägarutbildningen för de där båda!!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Att varken Piff eller Puff tagit spindelfångarmärket framgår med all tydlighet. Nedra otur att inte du var hemma, Gustav. Och en himla tur (tyckte matte) att det inte var här det hände... för spindlar är inte mattes favoritdjur. Inte ens de ludna, fast hon annars gillar många djur med päls. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Tror du får ha en specialutbildning med Piff och Puff. Det är verkligen illa att de inte räddade matte från spindeln.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Vi hade då inte varit så mesiga som Piff och Puff, utan tagit tass om den (läs ätit upp den). ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 8. Matte: Stackars din matte, hoppas hon kunde sova trots spindeloron *ryser*
  Frasse: Så jamarns typiskt alltså! Du vänder svansen till för en sekund och det som borde ha blivit en trevlig, effektiv spindeleliminering utvecklas til en smärre kattastrof. Amatörer... *fnyser*
  Kramar och tassklapapr

  SvaraRadera
 9. Och de ska kalla sig katter??
  En skam för hela kattskaran!
  Förbodligen en bugg i Skaparkattens skapande.
  [Chockade]

  SvaraRadera
 10. KJELLE BUS: Matte hoppas också på det. Fast själv tycker jag det skulle vara intressant att se en spindel i musstorlek. Om den kom framför MIN nos vet jag vad jag skulle göra!

  SvaraRadera
 11. SIPPO: Du kommer då på de bästa idéerna! Matte skulle bli överlycklig över ett sådant larm. Bara att sätta igång och uppfinna.

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Visst var det otur att jag inte var inne. Jag är ju inte det så ofta. Och hur skulle jag kunna veta att det var INNE som bytet fanns just då?

  SvaraRadera
 13. MAURICE och KAJSA: Matte förstår ingenting, för både Piff och Puff jagar alla andra kryp här inne. Men de har väl aldrig sett något så stort. Man skulle kunna tro att de blev RÄDDA? Man skäms...

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Spindlar är inte något favoritdjur här heller, inte i den storleken i alla fall. Annars är matte jättefånig och BÄR UT alla småkryp. Piff och Puff borde få träna jakt i stället, tycker jag.

  SvaraRadera
 15. DUI och DECO: Nog behövs det en specialutbildning, alltid! Så här får det verkligen inte gå till!

  SvaraRadera
 16. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Det tror jag alldeles säkert, ni är ju RIKTIGA katter!

  SvaraRadera
 17. GUNILLA och FRASSE: Amatörer var jamet! Jag misstänkte att det var illa, men SÅ dåligt kunde jag ändå inte föreställa mig. Tänk att se ett byte springa över golvet och inte göra något! Jag blir alldeles matt...

  SvaraRadera
 18. Men Gustav, vad hade du väntat dig? Om inte du är hemma finns det ju ingen jägare i det Gustavska hemmet!

  SvaraRadera
 19. MAX och MÅNS: Katter? Ja, man kan undra? Det kanske fattas någon gen? De är ju systrar, så de har nog samma defekt. Tur matte har EN riktig katt i huset i alla fall!

  SvaraRadera
 20. KATTSON: Där slog du tassen på musen! Precis så är det!

  SvaraRadera
 21. Hej Gustav , lilla jag igen :)
  Det finns en liten bloggaward till dig på min blogg idag :)

  SvaraRadera
 22. Milda jam, en spindel är precis som harkrankar, flugor och nattmal inte alls långlivade i vårt hem!

  Förstår att du håller inne på jaktlicensen. Nästan fråga om att dra in licensen på att få kallas "katt" där.

  Du får ta och fixa en jägarkurs för syrrorna. Om de nu är bildbara vill jamas..

  Nosgos

  SvaraRadera
 23. KJELLE BUS: Oj, oj, det har jag missat! *skäms* Min matte ska åka till ett stort äpple och har alldeles för litet tid för mig! Men hon bara måste tassa till dig senare och kolla!

  SvaraRadera
 24. NEA: Ha-ha, det har du helt rätt i, man kan undra om de kan få kallas "katt"? Frågan är om de inte måste göra någon slags kattprov? Ska fundera på hur det ska utformas.

  SvaraRadera