Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 18 mars 2013

Medan jag låg i växthuset...

Vill inte vara nerbäddade
Matte och jag har jobbat litet i trädgården den här helgen. Genom att rulla runt litet här och där testade jag kvalitén på fjolårsgräset. Snön är nästan borta, igen. Men det är alldeles för kallt på nätterna. Matte har bäddat ner de här blommorna flera gånger för att de inte ska frysa ihjäl. Men de verkar inte veta sitt eget bästa? Kryper hela tiden upp ur det värmande täcket. 

Själv har jag värmt mig i växthuset. Där har det varit över trettio grader varmt, och det kallar jag alldeles precis lagom. Då har matte ändå lämnat dörren öppen, ungefär en Gustav-bredd. Gissa om det är ljuvligt att sträcka ut sig där inne på solsidan, och känna hela magen bli härligt varm?  

Igår, när jag låg och tog igen mig där inne, tassade Pedram förbi med sin husse på släp. Han, som har vunnit pris som världens vackraste katt. (Pedram, alltså, inte husse!) Precis utanför mig mötte de en stor hund, men den hade också människor på släp. Det var nog bra, för man kan inte jama att Pedram och hunden verkade fatta tycke för varann, precis. Och jag kan inte riktigt lova att jag skulle varit generös och erbjudit en fristad om jag varit ute? Det var ju trots allt Mitt Område!

14 kommentarer:

 1. Trettio grader låter alldeles lagom. Undra om jag kan få husse att vrida upp värmen lite här hemma.
  Världens vackraste katt? Ingen dålig titel. *stora ögon*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trettio grader är helt underbart! Alla muskler slappnar av, och man mår så BRA! Det dumma är att om inte solen är framme blir det ingen värme heller? Men du kan ju alltid prova med elementen!
   Pedram är visst ute och tassar runt med sin husse en halvmil varje dag. Kanske blir man vacker av det?

   Radera
 2. Hej Gustav med matte och husse!
  Äntligen vet vi var du, Gustav, bor.
  För ett tag sedan satt Gustav och Pedram på var sin sida av grannens staket och konverserade utan att det blev någon explosion. Den dagliga långpromenden är husses belöning för att Pedram inte markerar inomhus. Pedram är förresten artistnamnet. Till vardags kallas Pedram för Negus. Negus är etiopiska och betyder Konungarnas konung (= kejsare). De namnet fick han när han var 3 månader gammal. Då hade husse inga ambitioner ännu.
  Vi ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, vad roligt att höra ifrån dig! "Konverserade?" Men det är ju bra om det stannar vid det. Gustavs inställning till andra katter på hans område brukar vara rätt ovänlig, för att uttrycka det milt.
   Jag trodde ni bytt namn på honom, han hette ju Negus i pressen när det skrevs om honom vid den stora tävlingen. Åtminstone det som jag läste. Men det är alltså hans privata namn. Tycker det är ett oerhört passande sådant på denne fantastiskt stilige kattherre!

   Radera
 3. Så härligt det låter med ditt magsolarium/växthus! 30 grader kan vi nog bara drömma om ett bra tag till. Vilken tur att skällisen som Pedram/Negus träffade på också var kopplad. Uschjam så jobbigt det varit annars. Vi har kikat in på Negus fotoalbum, och han är en väldigt stilig herre. Matte ler lite när hon ser bilderna. Hon tycker att vi gått ned riktigt duktigt i vikt, men när hon ser bilderna på Negus så kom det visst lite försmädliga fniss från henne, och vi uppfattade vissa ANTYDNINGAR om att vi tydligen inte var riktigt så slanka som hon hade tyckt från början. *förnärmade* Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu kan jag nog också bara drömma om de trettio graderna, för utan sol = iskallt!
   Usch då, ni får inte låta matte titta på såna bilder, då kan hon ju få för sig att ni också ska ut och motioneras långa sträckor varje dag! Man ska krympa pälsen SAKTA har jag hört, så den inte blir sladdrig!

   Radera
 4. När man tittar ut ikväll häruppe i Stockholmstrakten är det svårt att föreställa sig hur det är när det är 30 grader. Vitt både i luften och på marken. Då är det trevligt att läsa att nån har det varmt och skönt i ett växthus. Hoppas vi alla får det så snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone har det varit så där härligt, men nu vet jag inte vad som är på gång? Har hört de mest oroande nyheter om vädret...*ryyyser*

   Radera
 5. Växthuset låter så trevligt! Här har vi vitt nedfall igen "suck" Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre verkar jag få göra er sällskap med den upplevelsen. :(

   Radera
 6. mjau, här har vi oxå hört att det kalla vädret ska fortsätta, *suckjam alltså. Nu vill vi ha vår, så vi kan vara ute läääänge i vår rastbur, Håller tassarna för det.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är hög tid att vi dansar Stora Vårdansen tillsammans!?

   Radera
 7. Ja du Gustav nu längtar man verkligen efter våren !
  Låter hääärligt med + 30 grader i DITT växthus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag fattar inte vad som hänt idag? Ingen sol = ingen värme och bara stängd dörr till växthuset. Fast julen ska ju vara till påsk...kanske vintern med?

   Radera