Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 16 augusti 2010

Ägandeproblematik

Det har varit litet svårt att att få något vettigt gjort den här helgen, eftersom jag hållit tassarna för Snuffe mest hela tiden. Jag är så glad att han nu verkar må bättre. Dessutom har jag ju haft gäster att ta hand om, åtminstone den lilla tid de spenderade hemma hos mig. 

Det var mest en liten stund på morgnarna och på kvällarna, som vi kunde umgås. På morgnarna gjorde vi korta promenader, och jag visade sevärdheterna i närheten. Mest stranden, och den lilla bron över ån. De var väluppfostrade, och gick inte iväg från mig, som matte och husse har ovanan att göra. 

Den ena gästen blev väldigt förtjust i min fåtölj. Dessvärre hade han inte uppfattat att det var min stol han satt i, så första gången jag hoppade upp i den -med honom redan sittande där- blev han rädd! Helt snurrigt! Visserligen sov han visst, men ändå? Och än värre: han puttade ner mig!!! Jag blev riktigt förnärmad. Sedan upplyste matte honom om att det faktiskt var min stol, och efter det samsades vi där. Han gillade katter, men han hade inte varit beredd första gången, sa han. 

I det här huset måste man alltid vara beredd på att en katt gör anspråk på sin egendom. Ska tassa ner det i min regelbok för alla tvåbeningar som inträder i mitt hus, permanenta eller tillfälliga.  

6 kommentarer:

 1. Väluppfostrade gäster är ett rent nöje att promenera med. De förstår det där med att hålla en sällskap och filosofera lite över vattnet som rinner förbi. Synd bara, att ena gästen blev rädd när du satte dig i din stol. Kanske är det så, när det inte är permanenta kattmänniskor, så att jama? Tycker att din regelbok borde vara normsättande för flera bostäder. Vår, till exempel. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Den här gästen har en stor skällis hemma. Den får nog inte plats i en fåtölj.
  Ja, nog är det en av huvudreglerna, som väl bör vara giltig överallt där katter bor med sina inneboende? Tassen!

  SvaraRadera
 3. Trevligt besök som har förstånd att promenera med hela vägen. Verkar ändå vara en klok gäst eftersom ni kunde samsas om fåtöljen. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det verkar ju som om dina gäster var trevliga i vaket tillstånd, men kanske lämnade en del övrigt att önska när de sov. Jag tror du får hänga upp regelboken på en stor spik direkt innanför dörren så att framtida besökare inte gör om samma miss-tag.

  SvaraRadera
 5. Du är snäll du, som håller tassarna trots att du har massor att göra hemma. *beundrartass* Vilken underlig gäst, för att inte jama fräck, som först blev rädd när du försökte ta tillbaka din stol och sedan knuffade ner dig. Tur att han tog sitt förnuft tillfånga sen i alla fall. Jag rekommenderar en stor plansch på väggen i skrikiga färger, där du upplyser om reglerna i ditt hem.

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Jodå, vi blev väl vänner ändå litet senare. Man har ju lärt sig med åren att man aldrig riktigt vet var man har dessa människor. Buff, buff!

  KATTSON: Ja, så var det nog! Tycker dessutom att han faktiskt kunde lägga sig i sin säng och sova, och inte ockupera min fåtölj för detta! Stor bok och stor spik ska det bli!

  SIPPO: Ska leta upp de skrikigaste färger jag kan hitta, så att jag slipper uppleva något sådant igen. Piff och Puff kan vara glada att jag tar tag i det här, en annan gång kanske de drabbats annars. Tassen!

  SvaraRadera