Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 24 augusti 2010

Varför låter man kattungar födas om man inte vill ha dem?

I morse fick vi läsa pälsresande saker i vår tidning. På bara några dagar har man hittat ett tjugotal övergivna katter inte så långt ifrån mig. Först en kattmamma och fyra ungar i en kartong. Ungarna blev förstås jätterädda därinne, och lyckades få hål på kartongen. Snälla människor från katthemmet Tassebo försöker fånga in dem nu. Bara fyra dagar senare hittade man tre flyttkartonger ute i skogen, som det också blivit hål i. I närheten fanns ett femtontal kattungar. Där har man lyckats lura in nio ungar i burar, och tagit dem till katthemmet, ett katthem som redan är överbekattiserat. 


Sådant här beteende styrker mig i min uppfattning, att somliga tvåbeningar inte kan utnyttja den lilla kapacitet de har, i det som sitter på halsen. Kanske ett ledningsfel i maskineriet? Tyvärr läser nog den sortens felexemplar inte kattbloggar, annars hade kanske support och felsökning kunnat åtgärda vissa av problemen. 


Varför låter man kattungar födas om man inte vill ha dem? Det skulle jag vilja ha ett svar på. Vi måste få någon form av kontroll på människorna! De måste jamare mig se till att det inte föds oönskade kattungar. Problemet är ju de där som inte har något hjärninnehåll, hur man ska få in några vettiga tankar där? 

Förmodligen måste de ha en ledarmänniska som bestämmer åt dem, eftersom de inte kan tänka själva. Alltså måste vi hitta en sådan lämplig ledare, någon som kan besluta att alla som bor med katter inte bara ska se till dem, för det är det redan beslutat om. 

Det måste bli ett plusbeslut att man blir tvungen att se till att vi inte gör ungar. Bara sådana där "fiiiiina" katter, som säljs för många pengar, får födas. Till slut kanske vi vanliga katter också skulle bli "fiiiiina"? Du och jag vet förstås hur fina vi är redan nu, men det är alldeles för få människor som fattar det.

Puff tassade in och ville också ha med ett jam om detta:
klllllllllhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhy
( Gustav e' dum, men ja' vill inte heller att man stänger in ungar i kartonger)

 Och så håller jag tassarna för att Snuffe ska bli frisk!

10 kommentarer:

 1. Jag undrar om det kommer att gå att komma tillrätta med ofullgångna tvåbeningar. Det går nog inte att stoppa in nåt komplement i deras hjärnor är jag rädd. Har man inte fått så mycket att tänka med så är det nog kört. Fast lite skulle det väl gå att göra om lagstiftarna vore lite mer kattvänliga. Vi får se till att göra våra röster hörda. Kan vi samla oss så mycket för en liten olycksbroder, Snuffe, så borde vi kunna samla oss för andra katter som har det svårt.

  SvaraRadera
 2. Du jamar som en riktigt klok-katt Gustav! *klappar tassarna och stampar i golvet* Husse och jag håller med dig i precis allt. Fast husse ville ha med ett par rejäla förstärkningsord också. Men jag jamade till honom då, att vi inte borde skrämma bort dina besökare.
  Men du har så rätt, vissa människor kan inte tänka.

  SvaraRadera
 3. KATTSON: Är det så illa?? Även om det är kört med vissa, så borde det gå att hitta någon med makt som gillar oss. Som kan få med sig andra. Att hjälpa till med betalningen av det dom gör med katterna så dom inte kan få ungar, kan inte bli så dyrt. Och efter ett tag kosta väldigt litet. Måste hitta en snäll människa med makt.

  SIPPO: Tror att besökarna inte är så lättskrämda, men vi kanske ändå ska spara förstärkningsorden till längre fram. Bra att ni håller med mig i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Du jamar så klokt Gustav, vi fattar inte heller vad en del tänker med.Vi blir så ledsna och arga. Tillsammans kan vi.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Det är väl det dom inte gör, tänker. Och det bara måste bli en ändring *stampar med tassen*

  SvaraRadera
 6. Håller fullständigt med om att en del tvåbeningar inte ska ha djur överhuvudtaget. 3 stycken av mina kompisar som jag har nu och 2 som bodde i huset innan har varit övergivna katter som kommit till oss på en eller annan krokig väg. Tur att det finns snälla människor som tycker om oss katter!

  SvaraRadera
 7. Vilka dumskallar till tvåbeningar som sätter ut små kattbebisar i kartonger! *fräser och morrar* Du har så rätt i det du jamar: de behöver behöver absolut en ledarmänniska som kan bestämma kloka saker åt dem. Var finns h*n, undrar vi. Tassen.

  SvaraRadera
 8. MAYA: Det är allt en väldans tur! Problemet är att man låtit oss bli alldeles för många. Nu måste man stänga av göraungarfunktionen, så att vi blir lagom många att ta hand om människor. Snälla sådana.

  SvaraRadera
 9. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, vaaar? Bland alla som bestämmer saker måste det väl finnas NÅGON som vill oss väl???

  SvaraRadera
 10. Vikka kokko tvåbeningar!!!!!!
  Man får inte ställa ut nåra levande varelser i kartonger...å låssas glömma dom....ALDRIG!
  Hälsningar från Boris å hanses matte.
  Bra skriv Gustav.

  SvaraRadera