Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 11 augusti 2010

Värsta tjutet

Idag hade jag en riktig jamartur att jag befann mig ute på altanen, och inte i vardagsrummet. Som Puff.   
 
Det var så, att det visst ska komma gäster i morgon, och det verkar automatiskt innebära att matte och husse ska stöka till överallt. Mattor ska ut, och möbler flyttas hit och dit. Sugdraken ska fram, och det blir allmänt otrevligt. Dessutom har matte den egenheten att hon ytterligare brukar förstärka ljudnivån med skrällmusik. Hon påstår att det är roligare att städa då. Men idag blev det inte roligt, vill jag jama. Matte hade inte kollat att ljudratten stod i högsta läge. Dessutom inleddes första låten med ett skarpt gitarrljud. Det lät mycket värre än tjuvlarmet innan matte hann vrida ner ljudet! 
 
Jag lovar att Piff och jag hoppade högt, fast vi var på altanen. Men stackars Puff, som låg och sov i sin korg i vardagsrummet...vild panik var bara förnamnet! Hon rusade iväg, helt förskräckt stirrande bakom sig efter det fasansfulla monstret som måste vara efter henne. Och matte, ja, hon är ju kallhamrad i vissa situationer som jag tidigare jamat, hon skrattade och skrattade för hon tyckte att Puff såg så rolig ut?  
 
Det tog sedan ett bra tag innan Puff vågade sig in i vardagsrummet igen. Matte släppte in Piff och mig, och vi hade inga betänkligheter att tassa in där. Så småningom upptäckte Puff också att inget mer hemskt hände. Och matte lovade att kolla ljudratten nästa gång hon sätter på musiken.

9 kommentarer:

 1. Där var det synd om Puff, tycker vi. Väckas ska man av ljudet av en Dentabitsask som öppnas. Eller möjligen av skramlet av våra mattallrikar som ställs ned på golvet. Inte av ylande gitarrsolon. *ryser* Tur att du och Piff kunde visa henne, att vardagsrummet inte var farligt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Mmmm, vilka ljuvliga ljud du jamar om! Absolut de mest perfekta väckningsljuden! *drömmer*

  SvaraRadera
 3. hmm...
  Låter som när husse lagar mat utan att sätta på fläkten! Vilket ibland resulterar i att brandvarnaren tjuter som attan! Inte skönt för små kattöron!

  SvaraRadera
 4. MAX och MÅNS: Välkomna hit! Brandvarnaren tjuter också, men jag lovar att det här tjöt värre. Det är ganska bra tryck i våra högtalare...;-)

  SvaraRadera
 5. Stackars Puff. Ligger man och vilar vill man inte bli störd varken av sugdrake, vrålmusik eller nåt annat. Men å andra sidan - vet man om att ens människor väntar besök, ja då får man vara beredd på det värsta. Det har nog Puff lärt sig nu.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Visst var det synd om henne, det måste jag ju erkänna fast vi inte är på riktigt vänskaplig tass med varann. Både Puff och matte har lärt sig något... Tass!

  SvaraRadera
 7. Oj, oj, tänk vilka idéer de har ibland! Stackas Puff, vilken skräckupplevelse.Hoppas att gästerna är trevliga i alla fall. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Stackars Puff. Det är verkligen inte roligt att bli väckt på det där viset. Fast husse påstår att han skulle skratta, precis som din matte. Vad är det för människor vi omger oss med???

  SvaraRadera
 9. DUI och DECO: Jag tror att det är trevliga gäster, kanske kommer jag ihåg dem när jag ser dem. Matte säger att de hälsat på för länge sen, när jag var ganska nyinflyttad. Buff, buff!

  SIPPO: Jag fattar inte hur de kan skratta åt andras olycka? Tur att de visar empati för det mesta i alla fall!

  SvaraRadera