Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 20 augusti 2010

Och inte får man jobba som man vill

 Men snälla matte...kaaan jag inte få tassa ut?
En liten stund, bara?
Nu var det så här, att tidigt i morse åkte husse och matte iväg, och uppmanade mig att vara husvakt. De trodde inte de skulle vara tillbaka förrän framåt kvällen. Jag var helt nöjd med att få vara ute, för vädret var riktigt bra. Dessutom har merparten av tillfällighetsgrannarna med vidhängande skällisar försvunnit från gatan. Med andra jam börjar livet återgå till sin gamla vanliga, trivsamma lunk igen. 

Det är bra, och rätt och riktigt, att husse och matte litar på mig, att jag kan vara ensam vaktkatt ute. För Piff har de inte samma förtroende. Det var därför, som jag fick jobba utan assistans idag. Piff fick vara inne och agera sällskapskatt till Puff.

Så långt var allt okej. Men nu? Inte är det väl klockan sent, tycker jag, men ändå förvägras jag ytterligare utetassande! "Du har varit ute nog idag, Gustav" hävdar matte. Vilken rätt och kunskap har hon för att kunna yttra sig på det sättet? Hon har väl inte den minsta lilla susning om vad jag har outrättat där ute? 

Fast det är klart. Jag kan ju lägga mig och sända krya-på-dig-vibbar till Snuffe. Och så kan jag förstås väcka matte extra tidigt i morgon, så hinner jag nog färdigt det jag tänkt. Det blir bra! Då önskar jag alla kompisar en skön och bra helg, och en extra guldkantad hälsning till Snuffe och hans familj! Vi tassas på måndag igen!

7 kommentarer:

 1. Vilket förtroende din matte har för dig. Fast man behöver ju inte jama med dig så länge innan man förstår att du är en ovanligt förståndig kisse. Därför var det ju lite lustigt att du blev förvägrad en kvällspromenad. Ytterst mystistiskt. Fast vi är ju glada för de fina krya-på-dig-vibbar som du sänder Snuffe. Tassa lugnt, så jamas vi. *kompistass*

  SvaraRadera
 2. Det märks ju vem husse och matte och litar på eftersom Piff får stanna inne. Strålande idé med en riktigt tidig väckning med tanke på att du inte fick vara ute så länge du ville. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. SIPPO: Hon fick nog för sig att skulle stanna ute i natt *fnys* Jag hade säkert kommit hem senast när det börjat ljusna...men det blir bra det här också. Hoppas att Snuffe blir frisk litet fortare då.

  DUI och DECO: Visst är det inte mer än rättvist? Dessutom är det helt naturligt att man vaknar tidigt om man lägger sig tidigt, eller hur? Buff, buff!

  SvaraRadera
 4. Vi har märkt att tvåbeningar ofta tar sig rätten att hävda att det är tillräckligt, vare sig det gäller patrullering, räkor eller kattmynta. Förstår inte riktigt vad som gör dem kompetenta att avgöra det? För oss känns det som om tillräckligt betyder helt olika saker för en matte än för en katt. Men det gäller att göra det bästa av situationen, så att satsa på tidig revelj i morgon bitti är nog klokt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Kompetensfrågan är verkligen intressant. Jag tycker den bör utredas grundligt. Undrar just om det någonsin forskats på det här området? Man kanske skulle doktorera? Doktor Gustav...hm, låter flott....

  SvaraRadera
 6. Snabbhet och flexibilitet, det är kännetecknande för en smart katt. När nu matte stör dina planer tänker du genast ut nya. Bra att du väcker matte extra tidigt på lördagsmorgonen. Då kanske hon också hinner med litet extra?

  SvaraRadera
 7. Försov mig litet, tyvärr, men fick i alla fall upp henne skapligt tidigt. Härligt att få komma ut i morgonsolen och sätta igång med dagens arbete. Matte skickade jag iväg att handla litet gott till i kväll. Så här i eftertass får jag erkänna att den här lösningen var riktigt bra!

  SvaraRadera