Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 23 augusti 2010

En tillbakablick

Eftersom jag har sett en hel del nya nosar här, tänkte jag göra en liten uppdatering om mitt tidigare liv. Tyckte att jag var rätt fiffig, när jag tassade över till mitt första blogghus i tidningen Aftonbladet för att hämta litet material där i mitt tidigare rum. Vad snopen jag blev, när jag upptäckte, att man bommat och stängt mitt utrymme! Puts väck! Matte däremot hittade en del gammalt skräp liggande där, sånt som definitivt kunde ha städats bort i stället för min dagbok.

Nåjam, i korta tassdrag tillbringade jag min barndom nästan mitt i Skåne tillsammans med min dåvarande husse. Där hade jag det jättebra tills han blev sjuk, och måste flytta till ett litet rum nånstans. Visserligen älskade jag min husse, men att tillbringa resten av mitt liv instängd i ett litet rum...nä, det ville jag inte. Det förstod han också. Så jag fick bo kvar ett tag i min gamla trädgård, medan några som hette Kattkommando Syd letade efter nya människor till mig.


Jag väntade och väntade, men det verkade som det var ont om människor som behövde en katt. Det började bli bråttom, för det skulle flytta in nya människor i mitt hus, och de ville inte dela hus med mig. Då hade jag en riktig jamartur att matte blivit övergiven av Vincent. Ni kan läsa hela den historien här. Så en fin dag i början på september för nästan precis elva år sedan satte jag ner tassarna i mitt nya hem, och fick bekanta mig med de människor jag skulle ta hand om.

Första tiden fick jag valla dem runt i koppel. De var väl inte riktigt säkra på Mitt Område, kan jag tro. Efter tass som de kände sig mer och mer säkra, kunde jag släppa på kopplingstvånget, och släppa ut dem på egen fot. Nu, efter elva år, litar jag på dem, och har själv förstås full kontroll på varenda sten och buske här. 


Jag har aldrig känt något behov av att utforska andra områden. De enda gånger jag varit borta oplanerat, är när tvåbeningar brustit i kontrollen av lokaler. Man har missat att försäkra sig om att arbetande katter slutfört jobbet där inne, de har bara gått ut och låst. Det är sååå långtråkigt att sitta och vänta i källare och bodar. 


I ganska många år var det för det mesta vi tre, jag och matte och husse. Ibland reste matte och husse bort på jobb, då fick jag bo hos en lillhusse. Hos honom bodde också Piff och Puff. Sedan slutade matte resa iväg, hon jobbade hemma i stället. Skönt, då slapp jag åka till kattsystrarna. Så skulle lillhussen resa iväg en gång, och Piff och Puff skulle få bo här ett tag. Taget gick, och ännu mera tag försvann. Till slut hade det gått så långt tag, att de helt enkelt hade bosatt sig här i stället.


Utan min vetskap hade det tydligen beslutats att det var bättre för dem här, för lillhussen var borta så länge varje dag. Jag har väl till slut accepterat detta, men helst skulle jag förstås vilja vara ensam katt här. De är så in i morrhårsfästet misstänksamma mot mig. Minsta oförsiktiga tassrörelse från min sida resulterar i massiva angrepp med pälsklös. Gör därför rejäla undanmanövrar för att undvika konfrontationer.


Men, i stort sett har jag fått ett riktigt fint kattliv. Jag har en hel, egen strand att tassa omkring på. En favoritgranne som förser mig med diverse läckerheter och trevlig samvaro. Och så förstås min matte och husse, som jag ständigt, med varierande resultat, försöker uppfostra till flitigare dörröppnare och matutdelare. 

Det var en snabb resumé över min dagbok så här långt. Hoppas det finns många kapitel kvar att skriva... 

Och så håller jag tassarna för Snuffe...hela tiden...

11 kommentarer:

 1. Det var allt kort resumé men kul att läsa särskilt för oss som inte varit med från början.Tycker nog att Piff och Puff borde bli lite snällare mot dig snart du är ju en så utomordentligt trevlig katt! Vi håller också tassarna för Snuffe och ber om ett mirakel. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vid genomgång av Människans outforskade utrymmen .. som av en händelse stod öppna .. fann jag några intressanta dokument!!

  "RIKTIGA katter bär inte rosett ... RIKTIGA katter låter sig inte avfotograferas på julkort. Inte heller leker de med saker med pinglor i. RIKTIGA katter äter paté - till skillnad från riktiga karlar. RIKTIGA katter äter allt de kan komma över. Men de äter aldrig ur skålar som det står KISSE på.

  RIKTIGA katter kan mer än så ..

  RIKTIGA katter är mästare på "Kattschack" och "Offside" (konsten att alltid befinna sig på fel sida om en dörr)."

  En UTMÄRKT bok .. som Människan kopierat i sin helhet .. (hon vet när något ämne är läsvärt). Författaren heter Terry Pratchett och titeln är .. naturligtvis .. RIKTIGA KATTER BÄR INTE ROSETT.

  Tyvärr så finns det ett faktafel när det gäller beskrivningen av olika sorters katter. Urtypen för den Riktiga katten, ryggraden i vårt lands kattbestånd .. beskrivs som en ingefärsfärgad katt??? medan den verkliga RIKTIGA katten som är svart/vit beskrivs som LANTHANDELSKATTEN!!!! .. som har förmågan att sprida ut sig när de sover - som en varmvattenflaska fylld med kvicksilver????

  Sätt lite fart på din människa så att hon får den värdefulla information som hon verkar vara i fullständig avsaknad av!! Min blev så lycklig att hon grät medan hon skakade och gav konstiga ljud från sig när hon läste ... ??? Jaja .. MÄNNISKOR .. finns det några RIKTIGA så´na???/HITTEKATTEN

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Kan inte annat än hålla med er. Jag är så snäll att det gränsar till mesighet i mitt förhållande till tjejerna. Men det är dom väl för dumma för att värdesätta. *suckjam*

  HITTEKATTEN: Ja du, en sak är jag säker på, att du har funnit en riktig människa att ta hand om. Ett riktigt toppexemplar, faktiskt! Matte ska försöka få tag på boken i morgon, men jag blir ju litet bekymrad om hon ska skaka och gråta här? Och låta konstigt? Men är det en uppjaming av dig, så är det...litar på ditt omdöme!

  SvaraRadera
 4. Hej Gustav!
  Vi vill bara tacka för uppdateringen, då vi anser oss vara nya nosar i Området! :-)
  /Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Spännande att läsa om vad du har varit med om och hur det gick till när du flyttade till dina människor. Vad tacksamma de måste ha varit när du började valla runt dem i koppel! Det är en stor värld utanför dörren, och då känns det tryggt att lära känna Området övervakad av en ståtlig kisse. Vi hoppas så att Snuffe kan få hjälp. Tassar hålls ständigt! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Men du Gustav. Husse kan ju gå in på din gamla blogg på Aftonbladet. http://blogg.aftonbladet.se/archive/17499/2007/11

  Så tackar vi för stödet till Snuffe också.
  *kompistass*

  SvaraRadera
 7. Säger som fler andra - det var bra att få en uppdatering för mig som inte varit med från början. Du verkar ha ordnat det väldigt bra för dig. Det är klart att man måste ju tillerkänna dina människor viss del i det hela eftersom de ju ändå skapat förutsättningarna för att du ska få ett så bra liv som du har. Ser fram mot många fler intelligenta, skarpa, roliga iakttagelser. Och självklart håller vi alla tassarna för Snuffe.

  SvaraRadera
 8. Vi är nya också. Kul att läsa. Matte har börjat från början på den här bloggem, men har massor kvar. Hon tänker nog läsa allt! Hon har kommit till mitten av maj nu.

  Hur smakar leverkorv??? Leverpastej har vi fått, mums, men ingen leverkorv... matte måste nog köpa det så vi också får smaka.

  Kul att läsa hur allt började i alla fall.

  SvaraRadera
 9. PS
  Matte har en blogg som heter Hjulia huller om buller på
  http://hjulia.bloggplatsen. se
  och egg google konto, trist att hon inte kan ha den so avsändare, för hon triv där och vill inte gärna byta.
  Mjauis
  Smulan och Amanda

  SvaraRadera
 10. Nu stjäl er blogg boktäver ock så *fräs*

  SvaraRadera
 11. MAX och MÅNS: Jättekul att få se er här! Ja, ni tillhör nog de nyare nosarna här!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, det var nog bra att vi tog det lugnt i början, och bara tassade runt i närområdet. Det gjorde dom trygga. De ska inte ha för stor frihet direkt!

  SIPPO: Kan det vara möjligt? På mattes sida var den bortplockad, och när hon sökte på katten Gustav fanns inget. Skumt. Ska prova din länk. Tack!

  KATTSON: Klart att vi är ett team, mina människor och jag. Har fått hyfsad ordning på rutinerna också. Jodå, jag ska inte klaga. Inte så mycket i alla fall...

  HJULIA huller om buller: Vad kul att få se er här! *gladsvans* Leverkorv, det smakar....hur beskriver man smak? Godare än leverpastej tycker jag.
  Stjäl bloggen bokstäver? Dumma blogg *jamar åt den på skarpen*

  SvaraRadera