Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 3 augusti 2010

Jag fick gäster

Idag har det varit fint, för jag fick besök av minimänniskan och hans husse och matte. Fortfarande ingen svansdragning, han ligger mest i en vagn och låter konstigt. Snart är han en hel månad gammal, och inget har hänt på hela tiden. Tror jag blåser faran över beträffande minisen, det var nog bara skrämskott om allt hemskt de gör mot katter.

Vi bjöd dem på middag. Jag var med och övervakade tillagningen, för jag kände ju direkt att det var delikatesser på gång. Bara väntade på det ljuvliga klirret som hörs när matte plockar ner våra godistallrikar. Till slut måste jag jama ifrån ordentligt, tror nästan hon förhalade ögonblicket med vett och vilja. Kändes så i alla fall.

Vet ni vad? Jag tror att jag fått en ny favoritfisk. Det var en slags vitfisk, men den smakade inte som den vanliga. Jag vet att den här fisken låg i ett av paketen som Fiskbilen hade med sig när den hälsade på mig. Tyvärr har jag ännu inte kommit på hur man tar sin in i vita lådan i vedboden, men matte lyckades tydligen. I alla fall hade fisken ett konstigt namn, svärdfisk. Bäst att inte tänka för länge på varför den heter så. Men,som jamat, slukargod!

Den där som häller ner vatten på oss har också skött sig, för det har bara blivit blött på nätterna, och för tillfället har jag upphört med nattjobbet. Inte helt frivilligt, förstås, men här visas total oförståelse för mina jamingar om att få komma ut efter klockan mörkt. När jag väl krupit upp i min fåtölj är jag ändå ganska nöjd med att ha det torrt och skönt.

8 kommentarer:

 1. Skönt att minimänniskan verkar OK. Men var på din vakt, rätt som det är, när man minsta anar det, kan de sätta igång med svansdragning och annat. De är ju betydligt långsammare än vi katter i utvecklingen, om man nu kan kalla det utveckling att lära sig dra katter i svansen. Kan nog vara en bra strategi att avvakta lite med nattjobbet tills vädret blir lite torrare.

  SvaraRadera
 2. KATTSON: Ja, inte låg jag bara i en korg när jag var en månad, så det stämmer nog, det där med utvecklingen. Får väl vara glad så länge som jag får vara ifred.

  SvaraRadera
 3. Hej Gustav, vi Max och Måns hittade just hit och det var en trevlig sida du hade.
  Vi har inte provat fisk än, men räkor är mumsfillibabba!!

  http://sorpingskatterna.blogg.se/

  SvaraRadera
 4. Svärdfisk har vi aldrig provat, men på din beskrivning låter det som en ypperlig delikattess. Men firren har väl hängt av sig värjan innan anrättningen, hoppas vi. Låter tryggt att minisen ännu inte visat några tendenser till svansgrabbning. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Instämmer med föregående jamare skönt att du kan blåsa faran över om minisen. Men det är ju alltid bra att vara på sin vakt.

  Tassen

  SvaraRadera
 6. Jag måste också varna dig för framtida svansryckningar. Man har ju hört så mycket otäckt. *ryse* Svärdfisk låter lite otäckt. Den slåss väl inte? *orolig*

  SvaraRadera
 7. Skönt att det är lugnt med minisen, bortsett från skriken då. Svärdfisk låter gott. Lika skönt att vara inne när det är blött nedfall. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. CHRISTER: Mjaou, så kul med en ny besökare! Hoppas verkligen ni får smaka fisk snart. Här gillar vi mest vitfisk av alla de slag. Välkommen tillbaka hit!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Kände i alla fall inget hårt när jag käkade den. Hoppas så att det ska finnas mer ute i vita lådan, och särskilt på att nästa tilldelning ska vara STÖRRE.

  NEA: Gustav, ständigt på sin vakt.... *tassar ihop*

  SIPPO: Lovar att jag alltid ska hålla koll på svansen vid framtida besök! Nä, den slogs inte, bara låg där helt stilla i två, alltför små, bitar. Slurp.

  DUI och DECO: Ni kan inte tro vad svärdfisk är gott! Vi var alldeles saliga alla tre, och ville ha mer. Ni skulle sett bitarna som mina människor åt! Jama om orättvisa!

  SvaraRadera