Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 9 augusti 2010

Jag är periodare

Jag är periodare. Undrar just hur det är med er? Nädå, jag tänker inte ställa ofina frågor om smygätande av möss eller så, utan bara var ni föredrar att sova? Har ni ett särskilt ställe som ni alltid går och lägger er på? 


Det är med det som jag är periodare. Just nu vill jag alltid sova i min fåtölj, och vill helst ha den ifred på kvällarna. Matte har en irriterande ovana att ockupera densamma utan att fråga om lov. Innan jag fick fåtöljen ville jag sova i gästrummet, men där är jag nästan aldrig numera, ens på dagarna. Ännu före det dög bara en speciell plats på soffan.


Mina perioder vara ganska länge. Den senaste har hållit i sig några månader. Är ni också på det här viset?

9 kommentarer:

 1. Vi klosterkatter diskuterade frågan och kom fram till att vi mera flyttar på oss i ett slags viloschema under dagen - på morgonen ligger t.ex. Sixten i soffan och på kvällen ligger Jenny där. Så man kan väl säga att liggplatserna är bokningsbara snarare än tillhöriga en viss misse...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 2. Vi gör likadant, just nu ligger jag(Deco) på mattes kläder i garderoben och jag (Dui)i hängmattan. Men vi tar lite små avstickare under dagen, ute på altanen och på sängen tex. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det är ju skillnad på perioder och perioder. Det finns dagperioder, eftermiddagsperioder, kvällsperioder, nattperioder och morgonperioder. Varje period fordrar sin plats och sina rutiner. Därmed inte sagt att jag ligger på samma ställe på de enskilda perioderna, men till exempel nattperioden tillbringar jag alltid i mattes säng. Om hon inte är hemma blir det i kattvaktens säng. Det brukar vara väldigt uppsKATTat. De övriga perioderna brukar jag fördela så rättvist det går. Mina människor ska inte känna att jag föredrar den ena före den andra.

  SvaraRadera
 4. Vi växlar nog sovställe under en och samma natt. Det kan bli både mattes säng, dynan på klädskåpet, soffan och dynorna på balkongen (sommartid). Fast lite olika revir har vi i sängen. Findus ligger vid mattes vänstra axel, medan Isak och Rasmus brukar ligga utsträckta över andra sänghalvan. Matte får kröka sig som en räka bäst hon vill däremellan. ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Klosterkatterna: På dagarna har jag också många alternativ, det är på nätterna som bara en plats duger för mig. Förutsatt att jag inte är ute och jobbar förstås. Men ni kan alltså ha samma sovplats, fast olika tider. Här ligger ingen annan i min fåtölj, det gillar jag.

  DUI och DECO: Låter som härliga sovplatser, i garderoben och hängmattan! Jag har aldrig provat hängmatta *avundsjuk*

  KATTSON: Ja, det är bara på nattperioden jag är periodare, och där är vi lika ser jag. Du är alltid hos matte. Jag är litet egen på så vis att jag föredrar egen sovplats. Vad klokt att vara så rättvis med din uppmärksamhet, det är säkert uppskattat, det också!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Jaså, ni är alternerare? Det är intressant att läsa om våra olikheter. Fast ni har också litet av det att det ska vara samma, när ni vill ha samma del av sängen där ni trivs bäst. Så vi är litet lika också!

  SvaraRadera
 6. Nu när du nämner det, så är nog även jag en periodare. För närvarande så ligger jag och snarkar uppe på bokhyllan. Innan det så brukade jag ligga och snarka på husses datorstol.

  SvaraRadera
 7. japp, jag är en periodare jag med. Ibland så sover jag bara i lillhusses säng, sen får jag för mej att sova i soffan i hallen och sen är det bara fönsterbrädan som duger osv. Jag flyttar runt i huset liksom...

  SvaraRadera
 8. Alla vi katter är nog periodare, det är bara Puma som inte fattat det riktigt för honom är Mattes sacco-säck livet(fast han sover ibland i klätterträdet också såklart) Men jag, Sixten, byter precis som du Gustav. Låg riktigt länge i Gammelhusses kontorsstol men ligger aldrig där nu, är jag inne ngt så ligger jag på mattan i vardagsrummet eller i gamlingarnas säng. Men mest är jag ute nu.

  SvaraRadera
 9. SIPPO: Se där, jag förstod nästan det, du och jag har ju så mycket gemensamt!

  MAYA: Och en till som är som jag, vad kul. Det är alltid roligt att tillhöra en GEMENSKAP!

  PUMA och SIXTEN: Visst är det konstigt att en plats som är helt perfekt en längre tid helt plötsligt förlorar all trivselkänsla? Det är som om de blir utnötta. Tur att man hittar nya favvisar!

  SvaraRadera