Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 5 augusti 2010

Bevakningsrapport

Kattson tipsade mig ju för ganska länge sedan om att mina människor skulle hjälpa till med bevakningen av Mitt Område. Detta med anledning av alla gästkatter som dök upp oanmälda, och utan giltigt uppehållstillstånd här. Jag utarbetade då ett förslag som jag själv tycker är alldeles utomordentligt bra. Av olika anledningar (bland annat smet husse iväg), har jag inte fått snurr på det hela, men nu är husse tillbaka och har just inga svepskäl att skylla på. 

De senaste dagarna har jag också nått vissa framsteg! Husse skulle ju bevaka runt vedboden, och där har han faktiskt varit riktigt duktig. Visserligen har han tagit fel på tiden, och befunnit sig där på dagtid. Ganska många timmar dock, så någon nytta har han väl gjort. Har tassat dit emellanåt och sett till att han skött sig, och det har sett riktigt bra ut. Samtidigt som han bevakat har han utfört en del andra sysslor, men det är okej. Inga inkräktare har i alla fall synts till. 

Nu ska jag ta upp förhandlingarna beträffande arbetstiden, och försöka senarelägga den. Jag kan ta det i omgångar. Kan till och med vara en fördel att ha litet olika tider, så inkräktarna aldrig kan känna sig säkra. 

Sedan har vi mattes bevakning. Henne är det svårare att få pli på. Hon vägrar sitta någon längre stund. Men stärkt av framgången med husse, ger jag inte upp. Tills vidare sköter jag själv den sidan, med viss hjälp av min assistent Piff.

7 kommentarer:

 1. Jag måste jama att jag är imponerad av din beslutsamhet. Vi vet ju av erfarenhet att människor är svåra att lära upp, framför allt när det gäller att arbeta. Tur att du har din assistent Piff som kan avlasta dig ibland. Även om hon inte är i närheten av din klass.

  SvaraRadera
 2. Starkt jobbat med husse! Det där med tiderna får du nog ordning på! Kan matte avledas med något så hon kan patrullera samtidigt? Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Metodiskt arbeta är nyckeln till framgång. Jag har förstått att du har vissa problem med matte, men det vore ju konstigt om inte hon också lär sig så småningom. Jag menar, hur svårt kan det vara att följa klara, logiskt utarbetade instruktioner?

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Ja, arbeta är verkligen inte deras starka sida!! Och vaksamheten och reaktionsförmågan är heller inte mycket att skryta med. Tur att de är bra på att klappa och klia i alla fall!
  Piff är förstås nybörjare, men hon har sina förtjänster.

  DUI och DECO: Jag har funderat just på det, att matte skulle kunna hitta på något annat också. Ska föreslå litet ny rabattläggning kanske. Hmm. Bra idé, tror jag...

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Helt obildbar kan hon ju inte vara. Det är bara det att hon mopsar upp sig. Men jag tror att hon ska få tillåtelse att sysselsätta sig med något annat, som Dui och Deco föreslår. Något som tillåter samtidig överblick över tilldelat område.

  SvaraRadera
 6. Det är klart att arbetstiderna kan finputsas lite, men vi tycker ändå att du har kommit oerhört långt med träningen av din arbetsstyrka. Måste bero på att de har en så oerhört skicklig arbetsledare! Vår matte har svårt att stå emot rabatterbjudanden. Kanske gäller det din matte också? ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. He-he, rabatterbjudanden, den var bra! Ja, jag hoppas förstås att min matte ska vara likadan!!

  SvaraRadera