Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 19 augusti 2010

Här görs det kattskillnad!

Jag har gjort en intressant upptäckt. Matte gör kattskillnad. Hon särbehandlar katter och kattor! När hon öppnar dörren och släpper in mig, eller att vi stöter på varann någonstans där ute, hälsar hon på mig med en ganska vanlig röst. "Hej på dig Gustav" säger hon i ungefär samma tonläge som "är maten slut ni igen?"


När hon möter Piff däremot, särskilt utomhus, får matte en jättekonstig, pipig röst. "Heeej på dig Piff" piper hon i falsett, det låter inte klokt. Eftersom Piff också har en gäll och genomträngande röst, låter de som två osmorda och gnisslande maskiner. Piff brukar nämligen alltid svara matte. Eftersom matte inte förstår jamiska tror hon att Piff hälsar tillbaka, men jag vet ju vad Piff jamar. He-he. 

Även husse har liknande tendenser. Hans röst blir också annorlunda ibland när han och Piff jamas vid.  Det är som om de försöker härma henne? Eller kan det vara taffliga försök att prova på jamiska? I så fall borde de ju jama med mig i första hand, åtminstone om de vill lära sig de mest användbara och viktiga jamen!

8 kommentarer:

 1. Detta låter mycket underligt. Självklart borde dina människor försöka lära sig jamiska främst från dig. Lär man sig uttalet med en osmord, gnällig maskinröst blir det gärna väldigt fel på det budskap man vill framföra. Låt oss hoppas att dina människor har förmågan, att jama med kattor på kattors vis och med lärda katter på god, normal jamiska. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det var det klokaste jag läst på mycket, mycket länge! *imponerad*

  SvaraRadera
 3. Skulle gissa på att det är för att du är en stor och tuff katt och att Piff är liten. De har ju sina idéer tvåbeningarna. För övrig måste vi jama att Stationskatterna slagt huvudet eh..satt tassen där den ska vara. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Ja, dom har ju det...och jag tror du har rätt. Stor och tuff, det gillar jag!

  SvaraRadera
 5. Mycket märkligt, men tyvärr inte ovanligt, beteende av din matte. Detta belyser bara behovet av en kurs i jamiska för tvåbeningar. Vi kanske skulle ordna med nån broschyr åt dem och sätta igång nu i höst?

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Jaså, det finns fler som hon? Kursen i jamiska blir mer och mer behövd. Broschyr låter ju alldeles förträffligt. Undrar just var det finns något tryckeri? *funderar*

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen det där. Det är en viss skillnad på när husse tilltalar mig och Snuffe. Människor låter ju helfåniga när de talar med sån där ljus röst och fåniga ord. *svansknyck*

  SvaraRadera
 8. Man får försöka tolka det positivt, att man är en tuffing. Du är ju definitivt det, som commandokatt och allt...

  SvaraRadera