Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 2 mars 2011

Eller hur?

Jag sitter vid altandörren och väntar. Har varit ute precis hela förmiddagen, och det suger i magen. Jag är inte ensam. Piff sitter också här, på ett skåp alldeles bredvid mig. Hon väntar också, även om hon bara varit ute en liten stund. 'Aldrig ute mer än en kvart' verkar vara hennes motto för närvarande.

Ja, ja...hej på dig...vi sågs ju alldeles nyss...nu räcker det med nosande tycker jag...

Det räcker nu, jamade jag!
Det finns bara ett osvikligt sätt att få Piff att sluta nosa, och det är att börja nosa på henne. När jag gjorde det, försvann hon som en blixt, och blev bara ett grått streck på mattes bild. Inte mycket att visa. 

Nu måste jag få ha synpunkter på det här plåtandet. Här står alltså en fullständigt utsvulten och utmärglad katt och visar med all önskvärd tydlighet att det är av nöden att få komma in snabbt. Vad gör kattens matte? Skyndar sig att öppna dörren, och tycker jättesynd om sin kisse? Nä, hon tar fram kameran och tar bilder! Och detta är sannerligen inte enda gången det händer. Mycket viktiga saker får ideligen stå tillbaka för detta fotograferande. Det har till och med hänt, att jag fått vänta flera minuter på mitt fat med vitfisk, bara för att hon ska hämta kameran först! Upprörande, minst jamat, är vad det är!  

Har dessutom en känsla i svanstippen att detta öde är något jag delar med mina kompisar. Eller hur?

16 kommentarer:

 1. Så rätt du har i det du jamar! Hur kan det vara viktigare att blixtra med kameragrunkan än att släppa in och utfodra svältande missar? Vi känner igen detta oansvariga beteende så väl från vår matte. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt i att det är fler som drabbas av det där med fotande. Hur kan man vara så ondskefull att man fotar sin svältande katt? *chockad*

  Snyggt och diplokattiskt av dig att nosa på Piff så hon försvann. *beundrartass* Du har inte funderat på att Piff kanske är så misstänksam mot dig för att hon har kattzhajmers eller vad det heter. Det där som gör att man glömmer saker hela tiden.

  SvaraRadera
 3. jaadu Gustav, vi kan ta varandra i tassen här är vi många plågade katter som delar ditt dilemma med blixtapparater och fotograferande tvåbeningar. jag har en viss känning i morrhåren av att vi ska bilda en gemensam feijsbokgrupp mot blixtrande tvåbeningar

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tänkte väl det, att det var fler som lagt märke till detta märkliga beteende. Jag förstår inte hur de tänker??

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Det var med nöd och näppe jag överlevde, det är jag säker på.
  Katthajmers? Ja, det kanske hon har? Varför ska det annars alltid nosas så in i bengen varannan minut eller så?

  SvaraRadera
 6. MAYA: Feijsbokgrupp, det är ingen dum idé...våra människor bara MÅSTE lära sig att göra de rätta prioriteringarna. Och att välja kameror före katter är definitivt FEL prioritering!!!

  SvaraRadera
 7. Din svanstippsdetektor har alldeles rätt. Det kunde varit jag som tassat ner det där. Som när man har hittat en härlig slappställning som matte tycker man ser gullig eller lustig ut i - vips är hon där med sin klickande manick.
  Oerhört irriterande men snälla som vi är ställer vi upp. Jama om att bli utnyttjade.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. snabla fotografnoja :-(( pffffft!
  Maurice :-(( & Kajsa :-((

  SvaraRadera
 9. GUNILLA OCH FRASSE: Får man verkligen lägga ut bilder på katter hur som helst utan att man tillfrågas? Visst blir vi utnyttjade! Man kan bli fotograferad i de mest pinsamma situationer, till och med när man är helt omedveten om det. Som när man sover. Nä, det här måste regleras på nåt sätt. *stampar med tassen*

  SvaraRadera
 10. MAURICE och KAJSA: Snabla, snabla!!!! *håller med*

  SvaraRadera
 11. Kanske måste du lägge kurserna i jamiska åt sidan ett tag och istället skriva instruktioner om behovet av att UTAN DRÖJSMÅL och UTAN ANVÄNDANDE AV BLIXTMOJÄNG släppa in och utfodra sin svältande och frysande katt? Det här verkar vara ett gigantiskt problem som delas av många.

  SvaraRadera
 12. Oommm jag känner igen det där fenomenet med att det ska fotas först !!!
  Blixtmojänger borde förbjudas tycker jag !!!

  SvaraRadera
 13. Vänta lite nu.
  Det där tycker vi ser ut som 2 förälskade katter!
  Och du som säger att du inte tycker om dem...
  tihi

  SvaraRadera
 14. KATTSON: När du läser min sida idag, ser du att jag verkligen tagit det här på allvar. Nu ska du se att det blir ordning, när jag har kollat LAGEN.

  SvaraRadera
 15. KJELLE BUS: Ja, eller åtminstone godkännas först av oss, som du ser i torsdagens blogg!

  SvaraRadera
 16. MAX och MÅNS: Titta ni en gång till på tredje bilden. Ser ni inte min avvisande min? Förälskad? Bah!

  SvaraRadera