Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 8 mars 2011

Kan ni tänka er det?De' e' så skönt i solen, matte...

Men när du öppnar dörren kommer jag såklart!
Inte för att jag hade något ärende där inne, och jag ville därför ganska omgående ut igen. Men det hade ju kunnat stå en stor skål med vitfisk vid min matplats. Det är dumt att chansa. Då hade förstås Puff käkat upp alltihopa, om jag inte kommit in. Nu var det naturligtvis sorgligt tomt på vitfiskskålar där inne. Bara de gamla vanliga torra kulorna radade upp sig längs matskålskanten.

Igår började jag fundera på skällisar. Tänk att deras mattar och hussar måste gå särskilda kurser för att de ska kunna uppföra sig ordentligt! Och skällisarna finner sig i det? Kan ni tänka er en kurs, där vi skulle gå runt i en ring och lära oss att sitta och ligga på kommando? Jag blir alldeles matt av bara tanken! För dem går allt ut på att vara så mesiga och lydiga som möjligt. Då är de "duktiga"?
Det är då en jamrans tur att man är född till katt!

14 kommentarer:

 1. Visst är det - vi är naturens odisputerade kungar och drottningar. Fast lillie säger att hundkurser är till för att människor skall lära sig hur man uppför sig. Hundar kan allt sånt redan. Det är människor som strular till allt genom att tro att hundar tänker som människor (Vilken förolämpning!!!)

  Tassen!!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. MAURICE och KAJSA: VA?! KAN hundar allt redan? Kan inte hjälpa att jag känner litet tvivel. Men att människor strular till det genom sin begränsade tankeförmåga, det ställer jag helt upp på.
  Hur som helst är jag tacksam att jag är född katt!

  SvaraRadera
 3. Det märkliga är att skällisarna GILLAR att lyda. De blir GLADA när de är duktiga och får beröm. Vem katten bryr sig om beröm?
  Om jag över huvud taget ska fundera på att göra något på uppmaning så måste det finnas mat med i bilden.
  För visst går allt lärande mycket lättare om det står en portion kokt torsk och väntar?
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. GUNILLA och FRASSE: Gillar att lyda? Vilka märkliga varelser. Tacka vet jag självständighet och frihet att göra som man vill.
  ALLT går lättare om det står torsk och väntar. Men vad är det vi ska lära??? *grubblar*

  SvaraRadera
 5. Det är bra att du inte tar några risker, det KUNDE ju har funnits vitfisk i din skål. Vad skällisar beträffar måste väl deras obegripliga vilja att vara till lags bero på dåligt självförtroende?

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Tror du har helt rätt i din analys. Klart det beror på självförtroendet! Det är väl därför de behöver en stark ledare. Tur man slipper sånt! *tacksam*

  SvaraRadera
 7. Så härligt det verkar där ute. Fast gräset hade ju gärna kunnat vara lite grönare.

  Du har så rätt i att vi har tur som är födda till katter. Fy för att hålla på att fåna sig med husse på en sån där dum kurs. *skakar på morrisarna*

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Inte något färskt gräs ännu...Ja, tänk om din husse och min matte skulle ta med oss på nåt sånt. Jama om att vi skulle sittstrejka direkt!

  SvaraRadera
 9. Har ni inget vitt kvar?? Ser jätteskönt ut. Skällisar är märkliga dom, vi katter vet ju vilka det är som behöver gå på kurs-våra tvåbeningar och där håller du ju på med ett utmärkt material! Nosbuff

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Oj, vi har inte haft vitt på över en månad! Har nästan glömt hur det var...
  Visst är skällisar märkliga, jag är alltid ytterst på min vakt vid närkontakt. Vilket lyckligtvis inte inträffar så ofta.

  SvaraRadera
 11. Jag är oxå skeptisk till skällisar !
  Dom måste ju vara knepiga som lyder dom 2-bentas minsta vink ;-)
  Synd att det inte fanns någon vitfisk när du nu sprang in :(
  Fast som du skriver så är det ju dumt att chansa :)
  Jo vi hörde på nyheterna att det minsann kunde bli vitt o slaskigt på Västkusten :(
  Hoppas verkligen dom menar högre upp !!!

  SvaraRadera
 12. KJELLE BUS: Själv gör jag alltid noggranna överväganden innan jag gör eller inte gör som matte eller husse vill. Först måste man ju känna efter vad man själv vill, eller hur?
  Jag tror att det ska bli regn här, hoppas det i alla fall. Om man nu måste välja mellan regn och snö.

  SvaraRadera
 13. Strategiskt rätt av dig att vitfiskkontrollera matplatsen, utifall att. Man vill helst inte gå miste om något, minst av allt sådan festmat. Med tanke på att matte (väl?) lärt sig jamiskan för UT så gick det säkert lätt att bli utsläppt igen sedan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jodå, 'ut' funkar i regel, men hon behöver nog fortsätta studierna, för ibland blir det alldeles galet. Oftast är det just 'ut' som förväxlas med 'mat'. Hur man nu kan höra fel på det?

  SvaraRadera