Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 7 mars 2011

Jag tigger inte, är bara hänsynsfull

Vilken härlig helg det har varit! Jag har varit ute så mycket. Nästan så matte blev orolig i fredags kväll, hon undrade om jag hade rymt. Hon tyckte jag kom hem i senaste laget, men det var ju massor att undersöka i mörkret. På dagarna har jag kunnat ligga och sola i min grop vid grannens staket. Det har varit ett riktigt stekarliv, kan man jama.

Fast igår bestämde jag mig för att hälsa på min favoritgranne. Han har blivit litet försummad den senaste tiden. Tog igen det med råge, för jag tillbringade hela eftermiddagen i hans sällskap. Det första jag alltid gör när jag kommer in där, är att sätta mig framför hans kylskåp. Där sitter jag, tills jag får något smaskigt = leverkorv. Naturligtvis tigger jag inte, det är inte därför jag kan sitta där länge. Det är bara av hänsyn till honom, han kan ju ha andra, viktigare uppdrag att utföra först. Dessutom vet jag, att belöningen kommer. 


Så även igår. Efter det hade vi ett litet jam killar emellan, och sedan tassade jag in till hans säng. Där har jag en speciell plats på mitten, som jag alltid boar in mig i. Måste ha lurat till, för när jag vaknade hade eftermiddagen tagit slut. Tackade artigt för allt, och begav mig hemåt.


Idag gjorde jag en säkerhetskontroll i monsterskåpet. Även om det försvann ett monster för några veckor sedan, så är jag orolig för att det kan finnas fler där. Åtminstone måste jag kolla litet då och då. Är man säkerhetskatt så är man.


Såg lugnt ut just nu i alla fall...

14 kommentarer:

 1. Det spelar ingen roll hur många gånger du berättar om din snälla granne, man blir alltid lika förbluffad över den service han tillhandahåller åt dig. Självklart så tigger du ju inte vid kylskåpet (vi är väl inga skällisar heller) utan visar bara hänsyn.
  Hoppas att du inte får ett nytt skåpmonster som bråkar med dig.

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Jag funderar på att ge honom någon slags utmärkelse 'snällaste grannen', eller nåt liknande. Varje gång han träffar matte berättar han vad jag gjort där, och vilken fin katt jag är. Det första kunde han ju hoppa över, men det andra är alltid lika roligt att höra!
  Vid kontrollen idag verkade det lugnt, men än är inte faran över.

  SvaraRadera
 3. Himla bra granne det där. Leverkorv, säng och "fin-kisse-talet". Det blir inte mycket bättre än så! Han är nog glad över att du tar hand om honom!Annars skulle han ju inte åka till Tyska landet och hämta korv till dig!

  Ha det gott i solskenet!
  Tassklapp, nosgos, gottisar och leverkorv
  Kajsa & Maurice

  SvaraRadera
 4. KAJSA och MAURICE: Han är inte bara glad över mitt omhändertagande, han säger att jag är hans bäste kompis! Ändå har han många människor som hälsar på. Hoppas bara han stannar kvar här, ibland säger han att han ska flytta till en lägenhet. Uschjam, då kan ju inte jag hälsa på mer!

  SvaraRadera
 5. Ack, om man ändå hade en leverkorvs-granne! Jag skulle vara lika mycket gentlekatt som du och sitta tyst och försynt intill kylskåpet. Inte störa, bara finnas där som en påminnelse om att god leverkorv inte får förfaras.
  Måste genast tassa igenom våra skåp. Katten vad man måste hålla koll - först tofflorna och nu skåpmonster. Tur man blir varnad av erfarna katter som du.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Verkar vara en hyvens granne du har Gustav som bjuder på både leverkorv och sängplats !
  Har ni haft monster i skåpet ??!!
  Här brukar dom ligga under sängen ;-)
  Jo , du visst kunde matte glatt handla 4 kassar utan en endaste liten sak till mig = upprörande !
  Även om jag nu har en lådda med godsaker. Är bara 1 fel med låddan = matte har gömt den :(
  Jag har oxå funderat på om dom där misungarna på dammsugaren var stendöva hela bunten ??!!
  Tasklappar

  SvaraRadera
 7. GUNILLA och FRASSE: Jag vet att jag är en riktig lyckans kisse. Det är bara ETT skåp här som åtminstone varit monstertillhåll. Det är en påtagligt misstänkt monsterlukt där. Även Piff och Puff tycker detsamma. Nu har ju bevisligen ett monster rymt därifrån, men vi har inte lyckats klura ut om det kan ha förökat sig där?

  SvaraRadera
 8. KJELLE BUS: Monstret har gäckat oss i åratal, trots intensiv bevakning. För någon månad sedan lyckades vi få BILDBEVIS på dess existens, när vi fick med dess flykt ut från skåpet på bild.
  Under sängen? Då är det väl bättre att ha dem i ett skåp?

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att det borde bo en sån granne på promenadavstånd för varje katt. Sen skriver du att du inte tigger. Vad är det? Bra att du håller koll på monstret. Jag skulle inte heller lita på att de är borta för all framtid.

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Tiggeri är något jag hört vissa skällisar ägnar sig åt, men de är ju mer ouppfostrade till sin natur. Måste gå KURSER för att uppföra sig! *häpen*

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig helg du har haft med leverkorv och sol!Bra att du kollar Monsterskåpet för man vet ju aldrig. Nosbuff

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Inte mycket att klaga på, faktiskt! Monster vet man aldrig var man har dem, bäst att vara försiktig. Tass!

  SvaraRadera
 13. Det var då för väl, att monstret inte återkommit till skåpet, åtminstone inte vid en första anblick. Det gäller nog att göra små kontroller med jämna mellanrum för att undvika en ny bosättning. Tycker verkligen att din stillsamma sittsession framför grannens kylskåp är höjden av finkänslighet. Om han är strängt upptagen, kan han bara avsluta sina sysslor, för att sedan inventera leverkorvsförrådet i sällskap med dig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det var skönt att finna det tomt, kontrollen gick snabbt. Har gjort ytterligare en koll senare idag, för säkerhets skull. Inget då heller.
  Om jag ska vara ärlig, brukar jag inte få vänta så länge. Han är en bra värd. Också.

  SvaraRadera