Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 31 mars 2011

Å' de första du ska göra.....

Å' de första du ska göra e' å' kolla grannens tomt...att inga skummisar smyger omkring där

Jag har haft en lektion i vaktarbete för Piff. Måste jama att hon var ovanligt läraktig. Hon stannade en lång stund för att lyssna på mina erfarenheter och anvisningar.

Det första man ska göra på morgnarna, är att kontrollera favoritgrannens tomt. Särskilt nu, när han är bortrest. Där vi bor finns många skummisar, som hälsar på utan att vara bjudna. Alltså ska en snabb överblick tas direkt på morgonen, för att senare följas upp av en närmare granskning. 

Efter det är det områdeskontroll. Det innebär en rundvandring och avnosning av vissa säkerhetspunkter. Först när det är avklarat, är det dags för frukost. Åtminstone för min del. Piff är mer så att hon måste ha sin morgondos med torrkulor för att vakna riktigt. Okej, jamar jag, vi är alla olika. Jag är som matte, hon vill inte ha just något på morgonen. Piff är som husse. Han vill ha både mat och kaffe för att bli pigg. Så därvidlag har jag stor tolerans.

När det absolut väsentligaste är avprickat, kan resten av dagen ägnas åt finjusteringar och fördjupningskontroller. Det blir ett omfattande lektionsavsnitt att lära ut till Piff. Oj, oj, vi har bara kommit till första förberedande ännu. Men förhoppningsvis har vi gott om tid till resten.

18 kommentarer:

 1. Klart att hon är läraktig, med en sådan kattastiskt skicklig lärare! =)

  Kurr på er från "BusanTeam"

  SvaraRadera
 2. CHINOOK, BUSAN, CHEROKEE: Åh, inte vet jag om jag är så skicklig *slår avvärjande med tassen* men jag gör mitt bästa i alla fall, och hoppas på det också. Det bästa, alltså.

  SvaraRadera
 3. Hoppas hon lyssnar på sin erfarne lärare den här gången. Jag minns en gång då hon bara smet iväg mitt i en lektion som du höll.
  Väntar med spänning på att få höra hur det går.

  SvaraRadera
 4. Den borne pedagogen! Piff kan skatta sig lycklig som har en sån bra handledare! Hon kommer att bli en duktig vaktkatt vad det lider. Fast hon kommer att få jobba hårt om hon vill tassa i dina tassavtryck!

  nogos, buff å gottisar
  M&K

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Tänk att du minns det! Wow, vilket kom-ihåg du har! *imponerad* Nu verkade hon intresserad åtminstone, så jag hoppas på det bästa.

  SvaraRadera
 6. MAURICE och KAJSA: Det är förstås min förhoppning att hon ska kunna avlasta mig i vissa uppgifter. Tyvärr är hon för feg ännu, det måste jag jobba mest på. Nu smiter hon bara när det händer något oväntat, så kan vi inte ha det. Så det finns att göra.

  SvaraRadera
 7. Ack, vilket tungt ansvar som vilar på dina axlar Gustav. Men du har situationen i din tass, du fyller kostymen, du kan säkerhetsjobbet på dina fem klor.
  Ingen kan ha en bättre tassledare än Piff!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. GUNILLA och FRASSE: Jag blir alldeles generad över allt beröm här. Det är ju min plikt såsom katt med livserfarenhet att lära ut det jag kan till mindre livserfarna. Piff har inte varit utekatt så länge, så där fattas mycket!

  SvaraRadera
 9. Jag tänker på den dag då Piff går ut på morgonen, tittar granskande över ert område och därefter tvättar pälsen innan hon går in och äter frukost. Men det kommer dröja länge innan hon får upp denna avspända rutin. Även om hon har en läromästare som kan undervisa henne både med tassböcker, skyltar och rent praktiskt.

  SvaraRadera
 10. Så bra att Piff har börjat lyssna på dig! Det är klart att man behöver lära sig av en mästare. Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Undrar om Piff förstår, hur oerhört priviligierad hon är som får privatundervisning av en sådan mästare? Egentligen borde du ha ett tjog katter samlade på trappan som får ta del av branschtipsen. Tror att intresset vore stort! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Det tror jag också dröjer. Särskilt som vi har litet olika morgonvanor. Hon ska prompt ha frukost INNAN hon tassar ut. Jag jobbar helst en stund före frukost. Men det är ju bra att hon alls har börjat intressera sig för vakthållningen här.

  SvaraRadera
 13. DUI och DECO: Jag är också nöjd över hennes intresse. Bådar gott för framtiden.

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tror inte hon känner sig särskilt priviligierad, faktiskt. Men det kan jag ta. Huvudsaken hon bryr sig. Ett helt tjog!? Skulle se rätt intressant ut, måste jag jama. Men jag tror matte skulle bli bekymrad.

  SvaraRadera
 15. Så bra att Piff verkar lyssna på dig , är ju bättre med 4:a ögon som kan spana än 2 :)

  SvaraRadera
 16. Vet inte om det är så att Piff har väldigt kort minne eller om hon inte riktigt lyssnat till dig innan. Vet ju att du försökt instruera henne för med ja.. varierande resultat.

  Du är en tålmodig katt Gustav, som inte ger upp hoppet om henne.

  Nosgos

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Jag blev lika förvånad som nöjd över att hon stannade kvar så länge. Hon brukar vara snabb som en vessla att sticka annars. Och fyra kattögon ser MYCKET!

  SvaraRadera
 18. NEA: Tror nog mest att hon inte lyssnat riktigt, plus att hon haft kort tålamod med att sitta hos mig. Resultaten hittills har väl inte varit så lysande, men tålamod, ja, det har jag!

  SvaraRadera