Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 15 mars 2011

Hur sunt som helst!

När jag tassade förbi radion idag, hörde jag, att de pratade om katter. Eftersom det alltid är intressant att lyssna på hur människor tolkar oss, stannade jag till. 

"Katter är väldigt stresskänsliga" sade en, som tydligen var vettis. Det får mig att fundera. Vad är stresskänslig för något? Att man inte gillar att flytta? Eller att möblerna i ens hus dras runt, och ställs på andra platser än de ska vara? Kanske att det kommer en skällis och invaderar ens hem? Om man inte uppskattar sådana saker, utan protesterar med de medel man har tillgängliga, innebär det att man är stresskänslig?

Jag anser, att man i så fall är klok och reagerar väldigt sunt. Det är väl självklart, att man mår bäst, när man har ordning och reda omkring sig? När människor då stör de rutiner man mödosamt byggt upp, är det väl alldeles som det ska, att man jamar ifrån om det? Det är inte känslighet, det betyder bara att man är frisk i knoppen! Eller hur?
Stresskänslig?

16 kommentarer:

 1. Injamar med det. Dessutom är det ju rätt sällan någon frågar OSS om råd innan de flyttar runt, släpper in skällisar och minisar och annat.

  Hade vi fått ge våra jam på saken innan de börjar hade vi kanske haft lättare för att acceptera nya saker.

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. NEA: Rätt sällan? Aldrig tycker jag stämmer bättre. Vi har tydliga demokratiproblem i våra hem. Frågan är vad vi kan göra åt det?

  SvaraRadera
 3. Katter är inte stresskänsliga alls. *putt. Vi är förståndiga bytesdjur. Om omgivningen förändras, så är vi i fara. Om vi inte förändrar omgivningen själva, vill säga. Då har vi skoj. Att sånt skall vara så förjamat svårt för människor att fatta! Människor ÄR det mest korkade djuret på planeten - de hade aldrig överlevt utan oss! *skakar på huvudena

  tassen, nosgos å sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Visst är människorna de mest korkade! Allt skulle varit mycket bättre utan deras närvaro. Nu är det som det är, så vi får försöka påverka dem i rätt riktning så gott det går.

  SvaraRadera
 5. Du har så rätt, så rätt, Gustav! Ordet stresskänslig är förbjudet här hemma, för vår matte anser precis som du att det bara är sunt att reagera mot onaturliga påfrestningar. Även människor som blir sjuka av samhällets krav anser matte är sunda, för det är inte bra att leva som människor tvingas leva nuför tiden, säger hon. Förresten tycker hon att vi katter är goda föredömen hur man borde leva!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 6. Du har så rätt så, precis som vanligt. Hur kan man kalla våra sunda reaktioner för att vara stresskänsliga? Hmpf!

  Vrålsnygg bild på dig förresten. Man verkligen ser hur du njuter.

  SvaraRadera
 7. KLOSTERKATTERNA: Vilken särdeles klok matte ni har! Och visst är vi föredömen på alla sätt. Konstigt att det inte har uppmärksammats mer?

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Sunda reaktioner...exakt på spiken eller vad det heter?
  Tackar, tackar, visst smälter jag liksom ihop med det torra gräset? Knappt jag syns...

  SvaraRadera
 9. Mjau, man riskerar ständigt att KATTegoriseras som ett överkänsligt nervvrak på totalt felaktiga grunder. Det värsta jag vet är rastlösa typer som aldrig kan vara stilla.
  Tassklappar
  PS Matte håller med om allt vi jamar.

  SvaraRadera
 10. Ja, man kan verkligen fråga sig var gränsen mellan stress och ordning och reda går. Om man blir utkastad från sitt hem, då blir man stressad tror jag. Om nån flyttar runt möbler i ens hem, då är man frisk i knoppen om man reagerar. Konstigare är det väl inte? Lilja.

  SvaraRadera
 11. GUNILLA och FRASSE: Man får tänka som så, att människorna bara verkar kunna se allt ur sin begränsade synvinkel. Därför får man försöka ha överseende. Så gott det går...

  SvaraRadera
 12. KATTSON/LILJA: Om man blir utkastad från sitt hem...då blir man naturligtvis JÄTTESTRESSAD, jag kan knappt tänka mig något hemskare. Det behöver man minsann inte vara särskilt känslig för att fatta. Uschjam, det gör ont att tänka på dig och alla andra stackare som råkat ut för det.

  SvaraRadera
 13. Det är väl självklart att sakerna ska vara på sin vanliga plats och helst ska ens tvåbeningar vara hemma också. Vi injamar med dig!" Nosbuff

  SvaraRadera
 14. DUI och DECO: Bra jamat! Det där med tvåbeningarna är nog så viktigt!

  SvaraRadera
 15. Kloka åsikter av alla ovan. *klappar tassarna* När kommer det ett radioprogram som tar upp människo-olater? Som att resa bort, flytta på favvomöblerna så att de i värsta fall inte ens står i solljuset längre, stänger dörrar till spännande tillhåll och annat? Då skulle vi lyssna! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag tycker att du gjorde ett viktigt påpekande där, att de skönaste möblerna ska stå i solljus. Något som våra människor är sorgligt slarviga med att tänka på. Åh, det finns så mycket att göra i vår människouppfostran!

  SvaraRadera