Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 10 mars 2011

Husse är bäst!

Trots en massa regn har det varit en bra dag. Min husse kom tillbaka, och mjukmagen hade han med sig! Njöt i fulla drag av att äntligen på sätta klorna i....massera honom ordentligt. Och det är inte bara hussemassagen som förgyllt min dag! Nästan det allra första husse gjorde när han kom hem, var att åka till fiskaffären. Jag kände ju direkt han kom tillbaka med påsen, att den innehöll ljuvligheter. Dumt nog plockades allt in i kylskåpet med en gång. Jag hade väldigt svårt att slita mig från köket. Tassade fram och tillbaka, markerande att jag hade begripit vad de försökt gömma i kylskåpet. 

Hela eftermiddagen gick utan att godsakerna togs fram. Till slut gav jag upp, jamade 'ut' (jodå, de förstod), och tassade ut i ösregnet. Inte kunde de väl sedan neka en blöt och frusen kisse litet vitfisk? Helt rätt uträknat av mig, för när jag kom in, gjorde husse i ordning tre tallrikar med vitfisk. Och den största portionen till den stiligaste katten, förstås!

13 kommentarer:

 1. Men ååååh!!! Härligt att husse lyckats slita sig från snöhögen i norr och komma hem till er igen! Med fisk och allt. Ja, nog förtjänar hans mage riktigt mycket massage!

  Tänkte på det... Frasses idé om tass- och visumkontroll - kan inte Piff och Puff dela på det jobbet? Så du får ha ditt rike (och din buske) för dig själv??! (*muttrar att det var det värsta de hört. Stjäla nåns buske! *skakar på huvudena!)

  Tassen, nosgos, gottis och ännu mera torsk till Gustav
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. Det var på tiden att husse kom hem så det blev både massage och vitfisk. Nästa lärobok du skriver kanske skulle behandla det viktiga ämnet "prioritering"? Jag menar, då skull de ju få lära sig att man inte lägger in godsaker i nåt kylskåp innan man serverar det.

  SvaraRadera
 3. MAURICE och KAJSA: Jag blev jätteglad, förstås, och kommer glädja honom med djupmassage så ofta jag hinner. Konstigt nog skriker han ibland, men det är väl för att det är så skönt?
  Nja, problemet är ju att Puff bara är inomhus, och det är väl för mycket begärt att presumtiva inkräktare ska komma in här på kontroll? I och för sig säkert effektivt, för gissa om Puff skulle få fart på vederbörande!

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Prioritering är ett stort och viktigt ämne, som kräver massiva utbildningsinsatser. Har förstått av mina kompisar att det felprioriteras litet varstans. Rent märkliga saker ibland. Jag kommer få mycket att göra framöver.

  SvaraRadera
 5. mjausingen vad du var listig!!! *impad*

  SvaraRadera
 6. Skönt att du har husse hemma igen. En mysig mage är ju helt kanon ju. Att du dessutom fick godis efter att ha varit ute var ju inte fel det heller.

  SvaraRadera
 7. MAYA: Visst var jag! Kattens list övergår husses förstånd eller vad det heter...

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Jama om att det är mysigt att han ligger där i soffan igen. Först trampa, trampa mage, och sedan lägga sig där och sova...då mår jag BRA!

  SvaraRadera
 9. Klokt av husse att ha med sig din favvomage. Något annat hade kunnat bli rent kattastrofalt. Vitfisk bör väl serveras så färsk som möjligt, tycker vi. Varför måste den mellanlanda i kalla skåpet först? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag har strängeligen förbjudit honom att göra sig av med mjukmagen, men matte har andra synpunkter ibland har jag hört. Det är väl för att hon aldrig trampar på den.
  Helt onödigt att kyla ner den. Sedan måste hon värma den i mikron. Jama om merarbete!

  SvaraRadera
 11. Husse måste blivit jättelycklig över att du satte klorna ehrm MASSERADE hans mage. Smart sätt att få fisk någorlunda fort. Nosbuff

  SvaraRadera
 12. Så skönt att din husse med mjukmagen är hemma igen !
  Vilken tur att det blev vitfisk när du varit ute och blivit blöt och kall !

  SvaraRadera
 13. Listigt av dig att först välkomna med tassage och sedan tassa ut i regnet och bli "stackars Gustav". Trist att bli blöt men intet offer är för stort för en fin bit fisk.
  Tassklappar

  SvaraRadera