Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 30 mars 2011

Kattgudstjänst?!

Har ni hört talas om kattgudstjänster? Inte jag heller. Men på söndag ska det bli en, alldeles bredvid pensionatet, som jag brukar inkvarteras på ibland. Läste med stigande förvåning en artikel om denna gudstjänst. 

.....jamen...


Nu kanske du ser framför dig en kyrka full med katter på bänkarna? Svans bredvid svans i andaktsfull tystnad? Katter som går fram till altaret för att få sig tilldelade grädde och en bit fisk?  Glöm det! Inte en enda katt får följa med sina människor dit. 

Men! De ska ha katten som tema, om kattens betydelse i våra liv. Kyrkan kommer prydas med tanke på temat. Undrar just vad det innebär? Efteråt blir det kattfika! Då har de försökt hitta kakor med kattanknytning. Nyfiken på hur de kan se ut? Det ska säljas mjuka katter, som någon sytt. Och alla pengar som kommer in ska djurhemmet Tassebo få.

Jag måste jama, att det är väldigt synd att matte är bjuden på födelsedagskalas på söndag, annars hade hon fått åka dit för att kunna rapportera. Förhoppningsvis kommer det ett reportage i tidningen med svar på några av mina frågor.

Hoppas det kommer många människor som ger mycket pengar till Tassebo! 

16 kommentarer:

 1. Är det du som sitter där i kyrkan Gustav? Ser ut som du i alla fall.

  Jag trodde ju klart precis som du att det skulle vara fullt med katter i bänkarna och att det bjöds på grädde och fiskoblat. Om det inte får vara katter i kyrkan borde det ju heta gudstjänst för kattägda då. Eller 2beningsgudtjänst. Det är ju helt miss-visande att kalla det för kattgudstjänst.

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. NEA: Klart det är jag! Ingen annan har väl så snygg ryggtavla och svans?
  Tror inte de kunde komma på något bättre namn som var kort. Fast håller med dig om att 'gudstjänst för kattägda' vore en rättare benämning. Huvudsaken att de får inte mycket pengar till katter i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Kattgudstjänst? Det var som musan-tusan! Sitter det en mus-i-kant där och spelar mus-ik för oss katter? Och en stor och fet katt-prost-rund-som-en-ost grädd-ikar från grädd-ik-stolen...??? E´re så? E´re så??? *hoppar ivrigt upp och ner*

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att de i alla fall kunde ha bjudit in en så pass känd och klok bloggare som dig åtminstone. Då hade du kunnat hålla föredrag om hur vissa katter lider och att vi skulle behöva högre status.

  Du ser jamarståtlig ut där du sitter förresten.

  SvaraRadera
 5. CHINOOK, BUSAN, CHEROKEE: Önskar ni hade rätt! Ingenting skulle kunnat hindra mig från att delta i den gudstjänsten kan jag jama! Bara det..en grädd-ik-stol...mmmmm *drömmer*

  SvaraRadera
 6. Lite konstigt att vi inte får vara med men å andra sidan om det kommer våra kompisar som inte har något hemma till del så är det ju bra.

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Jag är också litet undrande över varför de inte hört av sig? Jag som brukar bo där ibland och allt. Ja, inte i kyrkan förstås, men ganska nära.
  Och så tackar jag för berömmet, tycker faktiskt själv att jag är en prydnad för stolen där.

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Det är så jag också resonerar. Man får ta det onda med det goda.

  SvaraRadera
 9. VAd ska man ha en kattgudstjänst för om det inte är för och av katter? Stolleprov!! Hoppas att slavarna åtminstone samlar ihop bra med pengar. Trots att inga katter får komma dit. (Är det tillåtet att stänga ute katter från sammankomster? Vi tror att det står något i FNs kattstadgar om just detta. Får kolla upp det!)

  nosgos, gottisar och buff
  M&K

  SvaraRadera
 10. Ett sånt fint initiativ. Brukar inte gå i kyrkan själv så ofta, men en kattgudstjänst skulle jag absolut kunna tänka mig att besöka. Hoppas det kommer in många pengar till Tassebo. Fast det hade naturligtvis blivit ännu bättre om du varit dragplåster.

  SvaraRadera
 11. MAURICE och KAJSA: Visst är det märkligt att det ska talas en massa om oss, men att vi inte ska få lyssna och komma med jampunkter? Men jag hoppas ändå att det här ska uppmärksammas så att det skrivs om katter i tidningarna. Det behövs mycket skriv om oss.

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Jag hade ju kunnat tänka mig att ställa upp som huvudjamare där, men det föll förstås på att inga katter fick komma. Nu blir det förstås litet mindre pengar till Tassebo bara för det, men jag hoppas det blir mycket i alla fall.

  SvaraRadera
 13. Jag tror att detta kyrkliga initikattiv kan ge värdefulla spinn off-effekter. Tänk om man kunde förverkliga Kattsons idé om en dummis-skola i denna andliga miljö! Här jamar vi kapacitet att omvända hela församlingar av dummisar!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. GUNILLA och FRASSE: Jag ser också helt nya möjligheter öppna sig. Tassen upp för detta friska initiativ jamar jag!

  SvaraRadera
 15. Man ville ju gärna tro att det skulle närvara en massa katter på en kattgudtjänst ??!!
  Men det är ju bra att det kommer att skänkas pengar till ett katthem !!!
  Trevlig helg !

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Det bästa med det här är att vi katter uppmärksammas i tidningen, och att Tassebo samtidigt kan få litet hjälp till sin verksamhet. Eller man kan ju hoppas, mycket hjälp!

  SvaraRadera