Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 4 mars 2011

Jamiska 5


Jag vågar påstå, att matbrist är ett av de mest förekommande problemen för oss katter. Jo, jag vet att det finns några turkatter, som har ständigt påfyllda matskålar, men jag tror att merparten av oss är satta på något som heter diet. Det är detsamma som svält. Eller att man får någon slags i-stället-för-mat. 

Vad jag förstått, ökar problemet med stigande ålder. När man är liten, får man äta precis hur mycket som helst. Men sedan...

För oss som får finna oss i begränsningar, är väl matportionernas storlek det som orsakar flest dagliga diskussioner med våra människor. Det går väl knappt en dag, utan att denna fråga är på tapeten. Men ge upp? Icke, sa Nicke!

Idag är det i alla fall fredag, och det inger en viss förhoppning om någon liten extra godbit i alla fall. Om inte den här dagen, så någon gång i helgen. Och det hoppas jag att ni också får, mina kompisar! Ha en riktigt skön helg, så tassas vi igen på måndag.

P.S. För er som inte sett/hört den, vill matte absolut påminna om länken hos Kjelle Bus, där de i Rix Morronzoo läser upp Hundens och Kattens dagbok. (Längst ner i bloggen.) Hon skrattar så hon håller på att ramla av stolen varje gång hon hör den. Jag begriper inte alls det roliga??? D.S.

16 kommentarer:

 1. Det gör vår matte med! Hon t o m gråter av skratt... Visst är människor konstiga...

  =^.^=

  Nosgos å Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. HJULIA o alla andra: Så var det här med. MYCKET märkligt! Men det är väl bra att de är glada, då kanske de blir generösa också? *hoppas*

  SvaraRadera
 3. Jag bedömer det här som ett av de viktigaste kapitlen i jamiska språket. Jag hoppas helgen innebär mycket både gos och godis för alla katter. Sen blev jag väldigt imponerad av att du stämplat "Med tillåtelse enligt KUL" så man vet att matte inte papparazzat igen. (Tyvärr hittar jag inte länken hos KjelleBus).

  SvaraRadera
 4. Jag kör också med matstirr när jag blir hungrig. Jag sitter då på mattunnan och stirrar på husse. Men oftast måste man jama i på skarpen, eller till och med ta saken i egna tassar.

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Jag håller nog med dig. Mattankar upptar en stor del av dagen. Matte fick därför nådigt använda den här bilden. Konstigt att du inte hittar länken, den är rätt långt ner under Kjelles matprat.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Stirrar du på husse? Jag brukar stirra på min skål. Metoderna är olika, men huvudsaken är ju att resultatet blir det önskade. Ha en bra helg allihopa!

  SvaraRadera
 7. Jag har också problem med tom matskål ibland.
  Åh gör precis som du Gustav = först jammar jag och hjälper inte det så hämtar jag dom handgripligen !!!
  Har fått lite fredagsgodis idag eller fått och fått ?! Jag har minsann fått pilla ut gottiset ur bollen själv :(
  Matte visade Rix Morgon Zoo klippet för husse igår och han skrattade oxå så tårarna rann.
  Förstår inte heller vad det är som är så himla kul ???? Det är ju dagens sanning !!!

  SvaraRadera
 8. KJELLE BUS: Jag var inne hos dig och såg eländet. Om matte gjorde så med mig skulle jag aldrig få i mig nåt godis.
  Min matte har lyssnat på det där flera gånger, och hon bara skrattar mer och mer. Hon är totalt knäpp...

  SvaraRadera
 9. Mycket viktig information! Här har vi så beviljat, att vi kan skicka fram Isak för att tigga mat. Eftersom matte alltid tror, att han riskerar att bli utan (hon misstänker att han får "hjälp" med att äta upp maten), så fyller hon genast på lite. Och då får vi också litegrann... Dock måste vi genast börja öva enligt dessa superba instruktioner. Man måste ju kunna reda sig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Så tydliga instruktioner i jamiska! Alla tvåbeningar bör se dessa bilder för att förstå.Det där med diet känner vi ju igen, lite hopp om något gott idag i alla fall! Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Hmmm Det måste vara något fel på era skålar. Är de disfunktioneellande eller? Våra är aldrig tomma. Det är bara Fina Tallriken som bara fylls på på morgonen (om vi inte firar eller det är fredag. Eller om inte Foderbilen kommit på länge.)

  lillie vet när Kajsa vill ha frukost. Hon är faktiskt den enda som propsar på det. Men hon (Kajsa) är istadig som en åsna. Vill hon ha frukost så VILL hon ha frukost. När det sen är på dagen... Hon skuttar, trampar, hoppar jämfota och till slut bokstaverar hon M-J-A-A-A-A-O-O-O-U-U!!! Högt. Väldigt högt. Och daskar till lillie i ansiktet med tassen samtidigt. Då brukar det bli NÅN slags frukost i alla fall. även om det bara är dentisar eller gröna godisar.

  Är det bara vi som tycker att människor är osedvanligt korkade? Här har katterna hittat på ett helt språk (jamiska) för att tala med människor och så fattar de inte vad vi säger ÄNDÅ???!!! Skall det vara så himla svårt att lära sig jamiska??!! Vi gör det på nolltid - första gången vi träffar en människa. De kan leva med katter i en livstid och förstår sällan mer än "mata mig" och "klia mig på magen"...

  lillie får öva på dessa lektioner flera gånger i veckan - Tack Gustav för att du är så pedagogisk och kattegogisk!

  kurr, burr, dentisar å sånt.
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 12. Mjauvisst är det konstigt - som liten käkade man bara på och fick till och med beröm för det - "Oh, så duktig du är som har ätit upp!" Sen stramades det successivt åt och vissa av oss har hamnat på rena svältkosten.
  Själv har jag lyckats lura av matte mer mat genom att gå ner ganska mycket i vikt. Men så upptäckte hon att jag har gått upp igen, så nu är det på det roliga!
  Hoppas att du fick några rejäla extragodbitar i helgen.
  Tassklappar
  PS Matte hälsar att dagboken är sanslöst rolig!

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det jamar jag är beviljat, verkligen! Här finns minsann ingen att skicka fram, det är bara att kämpa på själv!

  SvaraRadera
 14. DUI och DECO: Jag vet ju att ni får sån där 'i-stället-för-mat', så jag hoppas verkligen ni fick något extra att tugga på i helgen!

  SvaraRadera
 15. MAURICE och KAJSA: Aldrig tommat skålar? Ni tillhör kattegorin turkatter! Inte för att jag vill vara pessimist, men det KAN ändra sig med åren...
  Beträffande jamiskan håller jag helt med. Det är bara så märkligt att de inte kan lära sig. Måste bero på någon medfödd missbildning, eller rättare jamat MISSbildningen saknas!

  SvaraRadera
 16. GUNILLA o FRASSE: Aj då, har du fått tyngre päls igen? Det var tråkigt att höra, för jag vet ju vad det innebär. Slut på alla guldkanter...
  Och matte hälsar :-D

  SvaraRadera