Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 25 mars 2011

Vad tror ni om den här?

Nu har jag snickrat ihop en ny skylt. Detta med anledning av alla skällisar, som invaderat Mitt Område på sistone. Jag har förstått att bokstäver är för invecklat för deras hjärnor, så jag har försökt att få till en skylt som så pedagogiskt som möjligt beskriver mina regler.Vad tror ni? Är den tillräckligt klargörande? Det kanske är aningen drastiskt att förespegla en färd till hundhimlen om man jagar mig? Att straffet inte nödvändigtvis behöver verkställas, är jag ju inte tvungen upplysa om. Hoppas bilden har tillräckligt avskräckande effekt i alla fall, för nu måste det bli ett stopp på dessa hundrusningar på mitt allra privataste område, precis utanför huset. Sedan jag rapporterade om det senast, har det varit ytterligare en sådan attack. Turligt nog befann jag mig inomhus då också. 

Den här helgen ska jag ha roligt. I morgon ska vi ha kalas, och alla mina bästa magkliare kommer. Dessutom har jag stora förhoppningar att det skall tappas en eller annan räka.
Plus några andra smarrigheter. Hoppas att ni också har något trevligt att se fram emot, och att det blir en riktigt skön helg!

20 kommentarer:

 1. Mycket tydlig skylt! Till och med skällisarna bör förstå den! Kul med gäster när det är den bästa magkliaren och det finns hopp om godsaker!Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Jättebra skylt. Kan man beställa skyltar hos dig? Jag skulle i så fall vilja ha en liknande där man skickar iväg tvåbeningar som inte tar hand om sina katter, om inte ända till människohimlen, så i alla fall närheten. Vore nog också bra med symboler, för jag tror inte deras hjärnor heller klarar av bokstäver.

  SvaraRadera
 3. Verkligen pedagogisk skylt. Den måste ju till och med skällisar och tvåbeningar förstå. Det är inte så lite fräckt att springa runt på ditt revir. Urdumt att tvåbeningarna inte har bättre koll på skällisarna. Hoppas du får en räka eller två.
  Tass.

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Jag hoppas jag ska slippa skällisrusande i fortsättningen. Har i alla fall gjort vad jag kunnat. Trevlig helg till er också!

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Så sant, de som gör så kan inte förstå varken bokstäver eller annat. Ska fundera på om jag kan tillverka en sån skylt, men det blir inte lätt. Så dumma så de är.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Jag är också arg på att så många skällisar är utan människoförbindelse. Får nog sätta en skylt vid gatan också, så att de tvåbenta förstår vad som händer om deras skällis förirrar sig in hit. Tassen!

  SvaraRadera
 7. Måste verkligen säga att det var en utsökt skylt!
  Det där med hundhimlen är ju en annan sak, skällisar kanske till och med är så dumma att de inte tänker på och har fattat grejen med hundhimlen, så som katter har koll på Skaparkatten och då är det förstås kört ändå... :/
  Vi katter förstår dock skylten mycket tydligt! *fniss vid tanken på klöst skällis*

  Med vänlig tass
  Linnsen o Frank

  SvaraRadera
 8. LINNSEN och FRANK: Tack så mycket! Ja, fattar de inte det med hundhimlen vet jag inte vad jag ska ta till? Man kan ju alltid hoppas att deras tvåbenta förstår innebörden åtminstone. *håller tassarna*

  SvaraRadera
 9. måste tassa ner att jag gjorde ett experiment. Ställde ner datorn på golvet med din fina skylt på sen jamade jag in skällisarna. Men dom verkade inte begripa nånting...*svansknyck* som vanligt så är jag helt övertygad om att dom inte begriper ett smack...

  SvaraRadera
 10. MAYA: Aj då, det var illavarslande. Men det kanske beror på att de aldrig brukar jaga katter som ser ut som jag? Man kan kanske inte begära att de ska kunna förstå att det gäller även svarta, vita, långhåriga...ja, vi kan ju se litet olika ut? Hoppas att skällisarna här förstår vad det handlar om i alla fall. Annars får jag väl ladda min AK. Automatklo, alltså.

  SvaraRadera
 11. Vi är mäkta imponerade av din skylt. Om Mayas test med sina skällisar inte fungerade, kan det ju finnas vissa möjligheter att voffisarnas människor kan förstå antydningarna. Då kanske de funderar en extra gång innan de släpper lös sina skällisar på ditt Område. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Håller med alla föregående talare - hundar är nästan lika korkade som människor, men... nog borde de fatta detta!! Skylten är väldigt fin och vi tycker att änglahunden ger det där lilla extra!
  beundrade nosbuff, gos och en massa gottisar
  M&K

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jo, det är så jag resonerar också. Plus att skällisarna här vet att det bor en katt här som ser ut på bilden. Mayas skällisar känner ju inte igen mig. Håller tassarna för att det ska funka.

  SvaraRadera
 14. MAURICE och KAJSA: Tack för berömmet! Det var inte alldeles lätt att göra skylten så enkel, att inte få använda bokstäver. Hittills har jag sluppit skällisrusningar här, men det är för tidigt att ropa mjaou ännu.

  SvaraRadera
 15. Vi får ju verkligen hoppas att dom invaderande Skällisarna fattar budskapet även om dom ju är lite tröga som du skriver :)
  Här har matte jobbat HELA helgen har det kännts som. Fast matte säger att hon ju "bara" jobbat til middag både lördag o söndag. tycker inte hon skulle jobbat alls jag !
  Igår blev det en prommis i solskenet och så skulle vi leta efter kisar sa matte. Oboy vad besviken jag blev kan jag säga för inte var det såna kisar som jag trodde :(
  Fortsatt trevlig söndag !

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Fortfarande inte en skällis på tomten, så jag hoppas förstås!
  Mattar och hussar ska helt klart hålla sig inom synhåll. Härligt att du fick komma ut nu när solen värmer så skönt.
  Förstår att du blev besviken när ni inte hittade några kompisar. De där är ju inte mycket att busa med...

  SvaraRadera
 17. Ett prov på rent genial informationsteknik! Möjligen kan din relativt beskedliga storlek i jämförelse med skällisen uppmuntra till överträdelser.
  I så fall kan man tänka sig en nödskylt av typen "Varning för hunden" med en riktigt skräckinjagande skällis på. Det måste ju bita även på den mest inbitet gränsöverskridande skällis.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 18. Svårt. Det är ju en väldigt tydlig skylt så klart men frågan är om skällisarna förstår även så enkla instruktioner.

  Du får prova. Om inte skällisarna förstår får du gå tillbaka och tassa om skylten.

  Nosgos

  SvaraRadera
 19. GUNILLA och FRASSE: Det har jag faktiskt inte alls tänkt på. Ingen dum idé. I så fall ska jag ha en stor och jätteläskig hund som visar tänderna. Jag får väl se om det blir nödvändigt med det grövsta artilleriet.

  SvaraRadera
 20. NEA: Jag är förstås också litet osäker, men hittills har jag inte haft ovälkomna besök. Kanske är det bara slumpen, men det KAN ju bero på min skylt. Hoppas jag!

  SvaraRadera