Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 23 mars 2011

Å så var det dags igen...

Det är minsann inte bara fördelar med att blivit vårvarmt. Jag hade faktiskt glömt bort vad det där speciella prasselljudet innebar, och glömde därför att smita undan. Nästa gång ska jag vara mer uppmärksam och alert. Naturligtvis jamar jag om sprut i nacken.

Blev totalt överrumplad, när matte överföll mig vid dörren i morse. Försökte halvhjärtat att ducka, men det var förstås lönlöst. I kraft av sin storlek vinner matte alltid. Åtminstone över mig. 


Hon fick kämpa mer med Piff, hörde jag. Lyckas man inte i första försöket, är det liksom kört med henne. Till slut lyckades matte droppa på nästan hela förpackningen, men då var det eftermiddag, och matte hade plåster på armen. Om jag tänker efter, så är det nog smartast att använda min metod. Även om jag gömmer mig, ger jag mig utan strid, när jag inser det oundvikliga. Att vänta åtta timmar på att få tassa ut är absolut ett sämre alternativ. Men hon är ju inte så klartänkt, Piff.

16 kommentarer:

 1. Ja just det ja. De där otäckingarna kommer fram nu. Men bättre sprut i nacken än en sjuk i sommar.

  Matte oroar sig för vad som händer om otäckningarna blir resistenta mot det där medlen någon gång. :(

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. NEA: Uschjam, riktiga otäckingar. Hoppas att några dog när det var så kallt i vintras. Och jo, jag finner mig ju i sprutandet. Matte säger att jag är rena drömmen, finner mig i allt. Nästan.

  SvaraRadera
 3. OJ! Är det redan dags?
  Springer och gömmer oss...

  SvaraRadera
 4. isch, de där illbattingarna är otäcka! Bäst att vara sprutad i nacken i tid! Vi tycker som du - Piff är nog inte så smart alltid. Inte om hon vill gå ut, men hellre gömmer sig inne, bara för att inte bli sprutad i nacken.

  tassen, nosgos och gottisar som plåster på såren
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: Här är det dags i alla fall. Har varit varmt i flera dagar, och de rackarna vaknar vid +4. *suckjam*

  SvaraRadera
 6. MAURICE och KAJSA: Hellre ta skiten direkt, än att tassa omkring en hel dag och längta ut. Jamar jag nu, när det är gjort.

  SvaraRadera
 7. Oj! Det var tidigt. Då är det nog dags för oss också. Som jamat, ibland är det bättre att ge sig så man får komma ut. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: De är visst rätt lättväckta, de fulingarna. Fattar inte varför de ska få finnas??

  SvaraRadera
 9. Ja det där nacksprutet lär väl inte jag heller klara mig undan, men jag föredrar nog det framför de där otäcka fästingarna. *ryser*

  Jag tycker att du är värd all heder som inte börjar slåss med matte som Piff.
  *hederstass*

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Du åker säkert dit på sprutet du med, men det kanske dröjer litet längre.
  Slåss med matte finns inte på kartan. Jag är rent märkligt urusel på att försvara mig här hemma. Men matte är glad för det, kan jag jama.

  SvaraRadera
 11. Fästingar vill man ju inte ha, förstås. Synd bara att det inte finns något nacksprut som ska hamna på de små krypen istället. Vore rätt åt dem! Möjligen skulle våra tvåbeningar ha invändningar mot att krypa runt i naturen och leta upp de små rackarna. Tycker du gjorde rätt prioriteringar. Dels är du en gentlekatt, dels fick du utnyttja dagen till max. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tänk om det kunde gå till som du beskriver, vilken dröm! Det är ju fuskigt att vi ska behöva sprutas för att de ska dö. Vore ju mycket enklare att de dog utan att ta omvägen om oss!

  SvaraRadera
 13. Uschjam, jag visste inte ens att det fanns sådana där vårsprutor *darrar av skräck*
  Antar att vi som sällan tassar utanför hemmets dörr slipper denna smärtsamt förnedrande behandling.
  Men jamar absolut med dig Gustav - hellre böja nacken för den oundvikliga och slippa onödigt lidande.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. GUNILLA och FRASSE: Om det bara vore vårsprutor...om fyra veckor är det dags igen, och sedan om fyra veckor...och så håller det på ända till november. Det är jätteobehagligt att få det där blöta i nacken.
  På så sätt kan du vara lycklig som bara är inomhus. Det finns fördelar med det.

  SvaraRadera
 15. En smart katt väljer sina fighter. Att börja bråa när man ändå vet att man förlorar är inte smart. Det är för amatörer. Nu kan du ju vara ute hur mycket som helst utan risk för de där otäcka sakerna.

  SvaraRadera
 16. KATTSON: Just precis! Men det ÄR obehagligt att få blött i nacken, det måste jag erkänna.

  SvaraRadera