Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 28 mars 2011

Besök av den svartklädde

Mina förhoppningar beträffande helgens kalas infriades. Nu ska jag direkt erkänna, att jag mest deltog i förberedelserna. Det skulle bjudas på smörgåstårtor med många räkor på. De doftade förföriskt. Precis som jag hoppats, råkade det ramla ner några räkor på golvet, när matte skulle lyfta över dem på ett fat. Det var precis den räkdos jag önskade. När matte sedan gav mig en till, tackade jag artigt, men avböjde vidare räkätande. 

Efter det kände jag hur solen lockade där ute, så jag var inte inne så mycket när mina gäster anlänt. Var och tittade till dem några gånger, och tassade runt och hälsade. Ja, och så höll jag ett vakande öga på några av mina gäster, som enligt min mening överskred gränsen för hur långt man får bege sig från mitt hus. De såg inte den, utan travade bara vidare. Vid inräkningen litet senare kunde jag dock konstatera att ingen saknades, så denna gång slutade rymningen lyckligt.

I morse kom den där svartklädde med värstingsnabeldraken. Vår vanliga drake är som ett stilla jamkurr, om man jämför. Som tur är, äter draken bara i vår braskamin. Skulle han komma ut i huset, kan jag sätta min vänstertass på, att Puff inte skulle överleva. Själv är jag ju aningen mera förhärdad, men nog känner jag hur det suger i flyktnerven när draken är i gång. 


När den svartklädde gett sig iväg, försvann både husse och matte också. Det gjorde inte så mycket. Jag tassade över till favoritgrannen, och fick veta att han ska åka bort några dagar. Fast först i morgon. Tyvärr ska han inte till det tyska landet, utan ännu längre bort. Förmodligen så långt, att någon påfyllning av leverkorvsförrådet är utesluten. Får hålla till godo med leverpastej  i stället. Men det är rätt okej, det också.

18 kommentarer:

 1. *suck, sicken otur att och hans hatt inte åker förbi det tyska landet och tar med sig leverkorv hem till dig. Men de kanske har annat gottis, dit han skall, som han tar med sig hem till dig. Eller kanske han har en bit kvar i kylen? Jama hej då till Leverkorvsgrannen och Hatten från oss.

  Tur att du håller koll på folk och fä - människor vandrar så lätt vilse *suckar. Vi ber dem gå till kylskåpet och hämta gottisar och de hamna på toa istället... Ingen ordning. Ingen koll...

  Ha det gott!
  tassen, nosgos, buffar, gottisar å sånt
  M&K

  SvaraRadera
 2. Wow, vänta lite nu!
  Menar du att du STOD KVAR när draken brummade igång? [Respekt!]

  SvaraRadera
 3. Låter riktigt läbbigt med den svartklädde och värstingsnabeldraken "brr" Säkrast att hålla sig undan då misstänker vi så att man inte åker med av misstag. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Det verkar dystert på leverkorvsfronten, för enligt grannen har de mest ost och vin i landet han ska till. Helt värdelöst.
  Kan man inte se skillnad på toan och kylskåpet är det fara å färde. Kanske bäst att ni kollar litet extra vad det är för slags gottis ni får??

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: Jodå, men jag höll mig litet avsides. Jag har ju rätt många års erfarenhet av dessa besök, och har lärt mig att draken brukar hålla sig på en plats. Och efter en liten stund gav jag mig iväg i alla fall. Bara utifall att.

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Om den skulle rymma skulle jag akta mig noga, för den har ett jättestort gap! Mycket större än vår vanliga. Jag TROR att den skulle kunna sluka mig hel. *ryyyser*

  SvaraRadera
 7. Det låter som en rätt behaglig helg faktiskt, med räkor och allt. Men jag måste medge att jag är mäkta imponerad av att du stannade kvar trots den superstora snabeldraken. *imponerad*

  SvaraRadera
 8. Smörgåstårta med räkor är festmat för både oss och våra människor, så där hade matte och husse planerat det bra. Verkligen händelserika dagar du haft. Rymmande gäster och mystiska svartklädda besökare som medför egen snabeldrake. Allt måste övervakas, så att inget går snett. Så synd att favoritgrannen inte åker till tyska landet. Vin och ost låter ju inget vidare, men de stackarna som bor där kanske inte vet hur man gör leverkorv. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Det kanske var tur att du bottnade med lite räkor innan den där gigantiska snabeldraken kom fram. På fastande mage är allt mycket värre. Förutom Den Svartklädde verkar ju helgen varit bra. Hoppas nu bara att favoritgrannens onödiga besök i det där konstiga landet blir kort, och att han tar sitt förnuft till fånga och åker via det tyska landet hem och inhandlar det han ska.

  SvaraRadera
 10. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, det har varit mycket nu. Men det har ju flutit på, så jag klagar inte. Möjligtvis då på att grannen missar tyska landet. Förmodligen vet de inte där långt borta hur man gör leverkorv, för i så fall skulle de förstås gjort det. Och jag hade fått påfyllning.

  SvaraRadera
 11. KATTSON: Ja, grannen skulle bara vara borta i fyra dagar. Tror inte det dröjer så länge till nästa resa till tyska landet. Brukar bli när det tar slut, inte på leverkorv, utan på det som han brukar bära in i stora backar. Tyvärr kommer jag inte in i hans källare. Annars hade jag kunnat hälla ut i litet för att snabba på processen.

  SvaraRadera
 12. SIPPO: Äsch då, inte mycket att jama om. *generad* Han slukade mig ju inte den här gången heller! *tacksam*

  SvaraRadera
 13. "Den där svartklädde med värstingsnabeldraken" låter olycksbådande läskigt! *darrar på morrhåren och gömmer oss under sängen, alla tre*

  Tur att du fick smaskiga räkor. Endast en av oss gillar räkor, och det är lilla Busan.

  Nosegosepussar! ♥

  SvaraRadera
 14. CHINOOK, BUSAN, CHEROKEE: Visst, det låter rätt läskigt. Skulle inte sakna honom om han inte kom mera.
  Två räkor var precis lagom, man ska inte överdriva...
  Kul att ni är tillbaka, förresten!

  SvaraRadera
 15. Vilken jamarns tur att det trillade ner en precis lagom dos med räkor till dig !
  Har ni haft besök av en svartklädd släpandes på en Snabeldrake ??!!
  Åh du stod kvar o spanade Gustav ??!!
  Jag hade nog sprungit och gömt mig i nån lämplig låda jag.
  Mmm min Ludde orm han fick sig allt en omgång till igår :)
  När han fått nog så öppnar matte garderobsdörren så han kan kravla in där den fegisen !!!

  SvaraRadera
 16. När jag läste dina jam knäppte jag mina tassar i bön att du och din familj måtte komma helskinnade ifrån den svartkläddes kattack.
  Vad är väl toffelhot och gränsöverträdelser mot denna hotfulla uppenbarelse från katternas inferno?
  Ditt aldrig sviktande mod och din ständiga sinnesnärvaro är värda kattiljoner leverkorvar i belöning!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Matte tycker också att jag är en ovanlig katt som tar det så lugnt när det snabeldrakas. Jag är väl född sån, bara. Piff och Puff är som bortblåsta när sånt händer. Plus en bra stund efteråt också.
  Såg vilken match du gav ormen. Han gör nog inte så mycket väsen av sig idag.

  SvaraRadera
 18. GUNILLA och FRASSE: Han svartklädd, och svart i ansiktet också, men han är SNÄLL, och gillar mig. Om han bara kunde sluta med den otrevliga vanan att ha med supersnabeldraken varenda gång han är här, skulle han få hälsa på mig varenda dag om han ville. KATTILJONER med leverkorvar? Då måste matte köpa nya kylskåp! En hel rad!

  SvaraRadera