Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 29 mars 2011

Vad kan ha hänt?

Vi har fått ett mysterium att lösa. Ingen kan förstå vad som har skett här i det tysta. Frågan är om tygmöss inte är så livlösa, som jag inbillat mig? Jamat litet föraktfullt om "leksaksmöss". Nu vet jag inte vad jag ska tro. När matte krattade min tomt, gjorde hon nämligen ett fynd nere vid staketet. Ganska nära min klös- och spaningstall.


Hur i hela Jamlunda har den kunnat hamna där????? Vi har diskuterat frågan både länge och väl, men utan att kunna komma på någon vettig lösning. Bakändan på musen var litet sargad. Den var definitivt död. Eller ehum, skulle varit...om den levt tidigare, alltså. Har tygmössen ett hemligt liv? Vad tror ni?

20 kommentarer:

 1. Men vilket miss-terium. Tänk om tygmususlingarna en dag bestämmer sig för att rymma och bara tar sitt pick och pack och försvinner?

  Föreslår en utökade bevakning av området så du får klarhet i om fler mususlingar försöker utvandra från er tomt.

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Ytterst misstänkt må jag jama. Det ligger nog en skällis begravd nånstans. Kanske har råttan fått vingar och flugit, eller så är det kanske syrran som lagt den där så att du ska luras att leka så hon kan ta bilder på dig och sedan köra med utpressning. *funderar*

  SvaraRadera
 3. NEA: Det är högst oroande, verkligen. Måste nog ta och räkna tillgången här inne ett tag, för att se att antalet håller sig intakt. Det värsta är just att jag inbillat mig att de bara är leksaker. *fundersam*

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Några vingar såg jag inte, nä, det tror jag inte. Att Piff skulle kunna räkna ut något så intelligent har jag också svårt att tro. Även om det är aningen mer troligt än ving-teorin. Underligt är bara förnamnet på detta.

  SvaraRadera
 5. ujuj, det var ett mus-terium som heter duga! Kajsa har i och för sig alltid hävdat att hennes leksaksmöss lever, men hon tror på spöken också, så... Detta är ett fall för Detektiv Gustav och hans assistenter Puff och Piff.
  nosgos, gottisar och förstoringsglas
  Kajsa & Maurice

  SvaraRadera
 6. Verkar mycket misstiskt och misstänkt, hur har detta gått till! Tänk om alla våra tygmöss börjar röra sig av sig själva? Men det vore rätt kul förståss "funderar"Nosbuff

  SvaraRadera
 7. MAURICE och KAJSA: Jag jamar bara, vad ska man tro?? JAG har inte tagit ut musen. Inte Piff heller. Det kan matte och husse intyga, eftersom de alltid släpper ut oss. Återstår bara: Den har gått ut själv! Tycker det känns aningen ruggigt. Får hålla ett öga på dem i fortsättningen, de som är kvar här inne.

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Ja, det är bäst ni kollar! Finns verkligen alla kvar där inne? Och titta noga under buskar och annat där ute. De kanske har startat nån slags proteströrelse, mususlingarna?

  SvaraRadera
 9. Kan bara vara en sak!
  Spökkatterna har varit hemma hos dig under vintern.
  Vi har inte sett dem på länge nu.

  SvaraRadera
 10. MAX och MÅNS: Spökkatterna? *morrhårsdarr* Fyjam, vad läskigt....Måste öka bevakningen, hör jag...

  SvaraRadera
 11. Vilket musterium! Läskigt! Kanske var det "Den Mustiske Mus Hämnaren" som har slagit till hos dig. Lämnar små "visitkort" efter sig...

  Jamar bara en sak: "Mjauuhahahahahaa!"

  SvaraRadera
 12. En halv mus? Är det någon av kissarna runt omkring som går på diet? Fast det förstås, de här mususlingarna äter man ju inte upp. Riktigt läbbigt med en tygmus som kravlat ut på egen tass. Håll vakt vid dörren inatt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. CHINOOK, BUSAN, CHEROKEE: Det blir värre och värre...spökkatterna....den mustiske mushämnaren....hjäääälp...nu börjar till och med jag få darr i svanstippen...och vad var det där sista?? *nervös*

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Den var liksom tuggad på där bak, fast inte äten tror jag. Diet utesluten. Skulle man leva på såna där skulle man nog snabbt bli smal.
  Ska nog göra som ni jamar. Det blir vakthållning i natt.

  SvaraRadera
 15. Det är väldigt svårt att veta vad som hänt, men jag har funderat så här. Eftersom det blivit känt att du tagit ställning mot skällisar som gör intrång på ditt område kanske det är en skällis som lagt dit den där musen för att skrämma dig?

  SvaraRadera
 16. Knappt har man hämtat sig från svartrockskattacken (så bra att du klargjorde hans harmlöshet) förrän det tassar in en kuslig musling på scenen!
  Verkar närmast överkatturligt och jag rekommenderar också utökad vakthållning. Skyltar lär ju knappast ha någon effekt på dessa gåtfulla filurer.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. KATTSON: Hmm, intressant teori, men den faller på en sak: Jag är helt säker på att detta är en mus som tidigare funnits inne hos mig. Skulle en skällis lyckats ta sig in här och rycka åt sig musen utan att någon märkte det? Det är klart att det finns en minimal chans, så man ska aldrig jama aldrig. NÅGOT osannolikt måste ju ha hänt. Tjam, så varför inte, när jag tänker efter?

  SvaraRadera
 18. GUNILLA och FRASSE: Nä, någon skylt mot förbud för rymmande leksaksmöss har jag inte funnit befogat. De är ju inte PÅ RIKTIGT. Eller? För säkerhets skull ska jag hålla vakt vid dörrarna en tid. Kusligt är rätt sammanfattning för den här historien.

  SvaraRadera
 19. Jamar instämmande med föregående kattentarskrivare = Vilket MUSsterium med den där mususlingen på gräsmattan !!!
  Kanske det är som Sippo tror att det är din syrra som lagt den där för att lura dig att busa med mususlingen så hon kan ta kort på dig och använda som framtida utpressningsbild ??!!

  SvaraRadera
 20. KJELLE BUS: Jag tror nästan på vad som helst snart. Vilken förklaring som än finns, så måste det vara något som inte skulle kunna vara möjligt. Hoppas bara det aldrig händer igen...

  SvaraRadera