Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 6 december 2010

Avslöjad

Helt plötsligt kunde jag sätta ner tassen på altanen utan att drabbas av akut köldchock. Tyvärr var det i stället alldeles vitt i luften. Utökade ändå min arbetsdag ute med det tredubbla, säkert. 

Min favoritgranne reste bort över helgen, men innan han for skvallrade han för matte. Det var litet pinsamt. Han berättade för henne, att det var hos honom jag varit dagen innan, då när matte trodde att jag var ute på min inspektionsrunda. I stället hade jag knackat på hans fönster, och bett att få komma in i värmen. Arbetslusten har faktiskt upphört att finnas till, så länge som det är så här ute. 

Med andra jam är en tredubbling av arbetsdagen ute inte någon dramatisk ökning. Eftersom jag inte hade någonstans att smita in nu, så fick den närmaste omgivningen en genomsökning. Gjorde en extra kontroll under fågelbordet. När jag tittar på markekn inifrån fönstret, sitter det alldeles tjockt med fjäderstekar där, men så fort jag vill stifta en närmare bekantskap, så dunstar de bara. Då ledsnar jag också, och drar. Är det så de vill ha det, så. Jag är inte den som är den. 

Och så var det missförståndet med musen i lördags...


 Ha-ha-jam! Skulle JAG smyga på en TYGmus???

Inte vet jag vilken katt som lekte med den där löjliga saken
Jag bryr mig inte ett dugg, ser ni väl!

11 kommentarer:

 1. Men alltså vad din granne skvallrar! Jag trodde han var på din sida, då skall han ju inte gå och berätta för matte att du ville värma dig en stund och kanske få en skiva leverkorv.

  Fjäderkotletterna ä ohyfsade typer har jag förstått. De bara drar när en hövlig katt vill hälsa.

  Håller med om tygmöss, inge vidare. Säg till matte att spruta mynta på den så kanske den kan vara av lite intresse.

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. NEA: Nä, det var ju litet snopet, matte som tyckte jag var duktig som var ute...
  Ja..ehum...det VAR en katt här som lekte med tygmusen, och konstigt nog såg den katten ut exakt som jag. Fast jag låg ju och sov...*harkel*

  SvaraRadera
 3. Jag håller med det Nea jamar om din granne. Vilken luris alltså!
  Trist att ingen fjäderkotlett ville leka med dig. Men det är ju deras förlust, eftersom du är en sån trevlig katt att umgås med.

  Så förstår jag inte alls varför vi medelålders katter blir anklagade för att leka med tygmöss. Leka? Vi? Pffft, störtlöjligt.

  SvaraRadera
 4. Inte att du skulle leka med en tygmus!
  Jag tror bara du hade en mardröm.
  Synd att grannen skvallrade, men kan inte lita på några 2beningar nu för tiden.

  SvaraRadera
 5. Lite osolidariskt av favvogrannen att skvallra tycker jag. Han borde nöja sig med att mata dig med leverkorv. Han laddar väl upp ordentligt till julbordet? Då är ju leverkorv en av "måsterätterna".

  SvaraRadera
 6. Krävs nog leverkorv av grannen om du ska förlåta honom, lite dålig stil. Det är faktiskt inte så kul ute just nu, det är ju så himla mycket vitt!Nosbuff

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Jag är nästan alldeles säker på att det var TEODOR som var här. Det är en katt som ser ut som jag, som inkräktar här ibland utan jag märker det. Han gör konstiga saker som jag aldrig gör. Säkert var det han som busade runt med tygmusen.

  MAX o MÅNS: Nä, som jag skrev till Sippo, jag TROR att det var katten Teodor. Honom kan man inte lita på. Precis som på grannen...

  KATTSON: Jag hoppas verkligen att han åker iväg till tysklandet snart, för det är längesedan leverkorven tog slut. Han äter ALLDELES för mycket!

  DUI och DECO: Himla mycket vitt är det, jag tror vi är rätt nöjda på det här allihopa. Fyjam för vinter!!!

  SvaraRadera
 8. fjäderkotletter är luriga varelser. Man vet aldrig var man har dom.
  Håller med om att tygmöss inte *ehum* är att leka med....

  SvaraRadera
 9. MAYA: Jodå, jag vet: På avstånd = på marken. Nära = uppe i luften. Dumma dom som inte stannar kvar och hälsar!

  SvaraRadera
 10. Äsch, om det ändå är vitt och trist så var det väl omtänksamt av dig att patrullera av grannens hus istället. Hoppas att han uppskattade din vaksamhet och ditt sällskap. Fjäderstekarna kan verkligen bete sig ohyfsat. Man tycker ju att de åtminstone borde stanna till och tacka för maten? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, så jättemycket patrullering av grannens hus blev det inte, om jag ska bara ärlig. Mest undersökte jag hållfastheten på soffan.
  Fjäderstekarna borde gå en kurs i artighet. Intensivkurs.

  SvaraRadera