Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 10 maj 2011

Fästingen som hoppade bort från pälsen och försvann

Nu har den första fästingen för i år krupit på min päls. Matte fick syn på den precis utanför ytterdörren. Den kröp i min nacke. Hon bar in mig för att plocka bort den med fästingplockaren. När hon väl hittat den, hittade hon inte fästingen! Det var jättejobbigt, jag fick finna mig i att bli undersökt om och om igen. Trodde aldrig hon skulle sluta leta. Den hann väl hoppa ner från mig där inne nånstans? Så nu går matte och tittar misstänksamt på golvet. För att inte jama om de rigorösa kontroller jag får genomgå varje gång jag kommer in. Snart blir det väl kroppsscanning också. 


I djuraffären såg matte en slags medaljong att hänga i halsbandet. Den ska göra pälsen så obehaglig för fästingar att de inte vill stanna kvar där. Genom någon slags ljud ska det bli så. Ett år ska ljudet räcka. Medaljongen har funnits i tre år, och i affären påstod de, att den är jättepopulär, och att människor kommer tillbaka och köper en år från år. Är det någon som har provat den? Den kostar ganska många pengar, runt trehundrafemtio stycken, men Frontline kostar också mycket. Sen ska man förstås inte bli av med halsbandet, vilket händer mig litet då, när jag måste försvara Mitt Område. Men det är klart, om det fungerar, skulle det vara jamarskönt att slippa få sprut i nacken, och en massa konstigt i pälsen.

18 kommentarer:

 1. Än så länge har inte en endaste liten fästing krupit på mig , men det är väl bara en tidsfråga säger matte.
  Har aldrig hört talas om den där medaljongen som man hänger i halsbandet som ska skrämma bort fästingar med ljud ?!
  Vet att mattes mamma använder Frontline till deras katt Gustav.
  Nu ska jag ut på en promenad i solen :)

  SvaraRadera
 2. KJELLE BUS: Min matte ifrågasatte om den kan fungera, men i affären påstod hon bestämt att den gör det. Skulle vara intressant att få veta om någon provat den. Jag får också Frontline, men det vore ju jamarskönt att slippa få det på huden hela sommaren och hösten. Hoppas du klarar dig från otäckingarna!

  SvaraRadera
 3. Trist att en katt inte ska kunna inspektera sitt Område utan att behöva oroa sig för dessa obehagliga kryp.
  Eftersom jag inte tassat ut så mycket förrän nu så vet vi tyvärr inte så mycket om de olika vapen som finns att tilltassa. Men jag skulle vilja jama så här: Om medaljongen funkar är det jamarbra. Men jag hade nog helst sett att matte hade kollat mig ändå, tills man vet säkert att den har effekt.
  Matte och jag önskar er lycka till i kampen mot fästingarna.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. Jag har redan haft två fästingar på mig. Rackarns otrevligt måste jag jama. Jag tycker det verkar lite integritetskränkande av din matte att söka igenom din päls så där, det finns lagar mot sånt.
  Den där ljudmojängen lät spännande, ska be husse kolla efter en sån när han är inne i stan nästa gång.

  SvaraRadera
 5. Fästingar är ett elände, Vet inte vad de gör för nytta egentligen. De verkar ju så korkade att det inte går att straffa dem för vad de ställer till med ens. Man skulle ju gärna vilja klippa till dem, men de är nog för knäppa för att uppfatta sånt.

  SvaraRadera
 6. Fästingar är riktigt äckliga typer tycker vi. Vi får Frontline vi också.Hoppas att du har haft en skön dag förutom letandet i pälsen. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. FRASSE: Inne i staden kanske inte finns just några fästingar? Lyckliga du i så fall.
  Man måste nog alltid kolla efter otäckingarna, de kan säkert överlista alla medel. Men om medaljongen fungerar ungefär som Frontline är det skönt att slippa medlet på huden. Det är ju inte helt ofarligt. Även med Frontline får man en och annan fästing på sig. Fyjam för fästingar!

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Tror jag också ska prova mojängen. Fungerar den är det ju toppen, och fungerar den inte får man väl fortsätta med sprut i nacken. Om den fungerar ett helt år för 350 pengar är det ju värt pengarna!

  SvaraRadera
 9. Vi har sluppit fästingarna än så länge.
  Vår matte är tveksam om medaljongen som ger ljud ifrån sig.
  Även om hon inte hör den kan vi höra den???
  Vem kan garantera att vi INTE GÖR DET?

  Mattemor gick omkring med en makapär som skulle jaga myggen på flykten och matte höll på att bli galen av ljudet som mattemor inte hörde. Fast matte har jättebra hörsel, så det var kanske därför hon reagerade.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Jag tror inte de gör någon nytta alls. Inte ens fåglarna äter dem. Önskar att det fanns någon slags delete-knapp för fästingar..

  SvaraRadera
 11. DUI och DECO: Jag får ju också Frontline var fjärde vecka. Men nog skulle det vara skönt att slippa! Och medaljongen innehåller inga kemikalier, bara någon slags ljud.

  SvaraRadera
 12. HJULIA, SMULAN O DE ANDRA: Måste ta reda mera exakt vad medaljonger gör för något. Hon i affären menade ju att andra som köpt den återkommit och köpt den igen. Och att den gör pälsen obehaglig för fästingarna.
  Innehållet i Frontline är ju inte heller alldeles ofarligt för katten. Svårt att veta vad som bäst. Men jag undrar om man inte testat om de signaler som medaljongen sänder inte ska störa katten (eller hunden)?

  SvaraRadera
 13. mja, dom däringa fästingar är inte roliga att få på sig, men nu när vi är inne i rastburen så kommer inga sådana däringa kontiga saker på oss, inte vad matte sätt if
  Nu kommer vi at få vara inomhus några dagar för matte ska bort ett tag, inte från oss, utan för att hälsa på en kompis ngn stans jamar hon, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
 14. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Att vara inomhus några dagar är ju inte så kul, men de är som de är, våra människor. De har svårt att hålla sig hemma som de ska...Hoppas ni får det bra i alla fall!

  SvaraRadera
 15. Hej polare! Jag hade två fästingar som jag tog in redan i början av april. Den ena ramlade av i sägen. Det var tur (tyckte matte) att hon var vaken. Den andra hoppade ner i soffan. Det var tur (tyckte matte) att tyget är ljust så hon såg den. Jag fick tre droppar Frontline i nacken, äckligt med det funkar.Hälsar Nissekisse

  SvaraRadera
 16. NISSEKISSE: Tre droppar bara? Jag tror matte häller ut flera liter i min nacke...åtminstone känns det så. Och ändå klättrar de upp på mig, fulingarna. Vi ska nog testa en sån där medaljong i alla fall.

  SvaraRadera
 17. Hej igen polare! Ja ,faktiskt endast tre droppar Frontline(0,5ml)och fortvarande efter en månad 0 fästingar fast jag jagar och sover i mina favorit buskar. För ett år sedan hade tiotals fästingar, det var så mycket att jag blev sjuk fast matte plockade bort dom allt efter. Jag undrar ju den här manicken som låter och skrämmer fästingar, då hör du nog det också. Inte så roligt med ett högfrekvent ljud
  i öronen.Hur skall du jaga råttor och umgås med damer med en manick som låter runt halsen?
  Hälsningar Nissekisse

  SvaraRadera
 18. Som tekniker e min matte mycket skeptisk till manicken, så det blir Frontline här med, tyvärr. Gillar inte kladdet och lukten men inte heller äckelkryp. Jordlopporna bits också nu och de håller sig borta med kletet.
  Vill du Gustav avlägga rapport på hur den där manicken har fungerat? Låter den bör du höra den också. Blir det statisk elektricitet kan det kännas obehagligt.

  SvaraRadera