Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 2 maj 2011

Perfekt kombination

Hoppas alla klarade sig utan svedda morr- eller pälshår i lördags? Här kunde inget vara lättare, för vi fick inte tända någon brasa alls. Det var för längesedan det regnade. Tänk så perfekt! Inget blött nedfall, och ingen brasa! Så mycket bättre kan det faktiskt inte bli.

Turligt nog var det inte gästförbud, så många av mina favoritgäster kom. Det är så roligt, för alla blir så glada, när de får se mig. "Heeeeej Gustav" säger de med en gäll röst, som man tydligen ska använda, när man tilltalar oss. Har aldrig hört att de använder den rösten, när de pratar med varann? Jo, möjligen något liknande till minisen. Han var också där, men jag avstod från närmare kontakt.

På söndagen rymde matte mest hela dagen. Och då kom det massor med blött uppifrån. Var glad att matte lagt ner nätet, så jag kunde komma in på min altan. Hon hade ställt ut mat också. Kom på att det faktiskt smakade bättre att äta ute än inne. Åt upp alltihopa, fast det bara var torrisar.

I morse tassade jag ut jättetidigt. Då var det konstigt, för   favoritgrannens gräsmatta var vit? Men nu är den grön igen. Och jag har haft ännu en härlig dag i solen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

18 kommentarer:

 1. Vi klarade morrisarna galant!
  Det var någon som eldade en bra bit bort på söndagen, så det luktade lite illa här.

  SvaraRadera
 2. MAX och MÅNS: Skönt att höra. Åtminstone två kompisar oskadda!

  SvaraRadera
 3. Det där med att rösten blir så konstig när människorna pratar med oss har vi också märkt. Ett mysterium. Menar du att de låter likadant när de pratar med minisen? Det är bara att buga för lillen. Han har nog lite katt i sig. Vita gräsmattor tycker vi INTE om så här i maj! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Kanske har ni rätt? Han tar sig ju fram på fyra....tassar kan man väl inte jama? Men han använder fyra redskap i alla fall. Så det är säkert därför han också blir tilltalad med kattröst, som ni påjamar.

  SvaraRadera
 5. Visst är det lustigt hur människor låter när de tilltalar oss och minisar? Du ska höra min husse när han sätter igång och jollrar med Tindra och mig. Rys!

  Skönt att du haft det bra i helgen i alla fall, här var allt lugnt. Vi låg inne och tittade på film.

  SvaraRadera
 6. Ahhha! Så det är därför de låter sådär när minisar dyker upp. Och här är vi och tror att det är för att varna oss. För när vi hör den där rösten så försvinner vi...

  så bra att de inte fick elda - det osade över hela berget när de eldade här! Isch!

  nosgos, buff å gottisar
  K&M
  ps "å sånt" också

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Jag kan göra mig en föreställning om hur han låter. Fånig! Tror inte det går att göra något åt, de inbillar sig att vi vill ha det så.
  Titta på film låter lagom arbetsamt.

  SvaraRadera
 8. MAURICE och KAJSA: Jag tolkar det som att lillie inte låter så mot er då? Vore ju besvärligt om ni skulle försvinna hela tiden?
  Osade över hela berget...låter inget vidare. Tänk vilken tur vi hade!

  SvaraRadera
 9. *FNISS*
  Håller med Sippo, det är kontigt hur tvåbeningar låter när dom tilltalar oss, det låter ju hur tokigt som helst.

  Här har vi inte sett röken av ngn eld, så vi klarade oss bra från den delen iaf
  tass tass

  SvaraRadera
 10. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det är nog bäst att låta dem hålla på och fåna sig så där. Kanske mår de bra att låta så? *funderar*

  SvaraRadera
 11. Såna där trevliga gäster gillar vi! Skumt att gräsmattan blev vit och sen grön. Nosbuff

  SvaraRadera
 12. Tydligen anser tvåbeningarna att det finns gemensamma nämnare mellan oss och minisarna. Det känns faktiskt lite förolämpande för en vuxen katt att bli jämförd med en som inte växt ur barnskorna. Men vi får ta det med jämnmod, människorna är som de är och de rår inte för att de inte är lika kloka som vi.
  Jag slapp också brasan, tog mig en runda på gården i stället. Tassade rätt bra faktiskt!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 13. Blir inte ett dugg förvånad över att dina gäster blir glada över att träffa dig. Det skulle jag också bli, men du bor ju så långt borta. Vad är det för fel på favoritugrannens gräsmatta? Vit på morgonen och grön några timmar senare? Verkar väldigt konstigt.

  SvaraRadera
 14. DUI och DECO: Ja, ni har ju också gäster litet då och då. Till och med kattgäst! Inget mer vitt nu, har jag bestämt...

  SvaraRadera
 15. FRASSE: Precis så har jag också resonerat, att de får hållas med sitt "kattspråk", eftersom de tydligen inte fattar själva hur de låter.
  Är såå nyfiken på din gårdsrunda!

  SvaraRadera
 16. KATTSON: Jag är alldeles säker på att jag skulle gilla dig JÄTTEMYCKET!
  Som en klok katt väntade jag på min tomt tills gräsmattan såg normal ut igen. Konstigt nog var det knappt något vitt hos mig. Kanske för att min gräsmatta inte har så många grässtrån?

  SvaraRadera
 17. Har oxå klarat mig undan svedda morrhår :)
  Här var det oxå vitt/frostigt på marken imorse o matte fick bestämt skrapa rutorna på bilen innan hon körde till jobbet imorse.
  Kuligt med gäster som hälsar på :)

  SvaraRadera
 18. Nej, hon får aldrig gäll röst. Hon vill inte att vi skall försvinna någonstans. Hon säger att vi (och hundar) hör mycket bättre än vad människor gör, så det finns ingen anledning att vare sig höja rösten eller "låta knäpp". Dessutom läser vi hennes tankar, bättre än vad hon artikulerar dem i alla fall. Vi tror hon pratar mest för sig själv... Hon är lite knäpp, den donnan.
  M&K

  SvaraRadera