Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 8 juli 2011

Du klarar det!

Om det är något jag vill jama om så är det detta: Man måste tro att man klarar det! Kanske blir ett och annat galet ibland, men inte hindrar det att jag nästa gång är säker på att det ska gå bra? 

Ständigt försöker jag påjama för mina människor, att de måste tro att de klarar av olika saker. Till och med att ta det för självklart. Bland annat får de studera mina mycket avancerade hopp över staketet till grannen. Kanske kan man tro att en mogen katt som jag inte skulle klara av det? Så tänker inte jag. Jag bara hoppar! Den dagen det inte går längre, hittar jag på andra lösningar. Och det är det här sättet att tänka, som jag försöker överföra till min matte och husse. "Du klarar det!"  

En helg brukar mest innebära trevligheter, och lättare att klara av saker, kanske. Något extra gott på fredagskvällen, och ibland de andra dagarna också. Jag önskar att ni alla får en jamarskön helg på alla sätt!

22 kommentarer:

 1. Åh ett sådant bra klokjam! Du är nog världens klokaste katt Gustav.

  Så välutbildade dina 2beningar måste vara med dig som gurukatt!

  Nosgos och trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. En jamarskön helg till er också ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Jag ska visa inlägget för Tindra. Med dina kloka jam och din snygga skylt, borde även hon finna mod att gå utanför dörren.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin skylt!!! Den skall vi tvinga lillie att printa ut, tillsammans med dina visa ord. För det behöver hon ha på väggen. Hon är rätt dålig på såna där kattigt kloka tankar.

  nosgos å gottisar, nosbuff å virkade råttisar
  Maurice & Kajsa
  ps, hoppas att du får riktigt gosigt fredagsmys!

  SvaraRadera
 5. NEA: Jag gör vad jag kan, men du vet ju hur trögtänkta de är, våra människor. Snälla, men inte så smarta, om man så jamar!

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Tror säkert hon skulle tycka om det, bara hon fick tassa i litet lugn och ro. Tänk bara så många nya dofter att känna! Puff är också en räddis, men när hon nån gång rymt tycker hon det är jätteintressant, och är svår att få in igen!

  SvaraRadera
 7. MAURICE och KAJSA: De flesta (alla?) tvåbenta jag känner är dåliga på det här. Därför tycker jag själv att det här är en av de viktigaste skyltarna jag gjort.

  SvaraRadera
 8. Väl jamat! Trevlig helg på er! Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Jag jamar det igen Gustav = Du är klok som en bok :)
  Tänk om alla 2-benta tänkte som du , så MYCKET som hade klarats av då !!!
  Trevlig helg önskar jag o matte dig o dina 2-benta !!!

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Tack! Önskar er detsamma med semestrande matte. Och husse kanske kommer snart, han med?

  SvaraRadera
 11. KJELLE BUS: Om bara människorna kunde bli liiiite mera lika oss katter...vilken värld vi skulle ha!

  SvaraRadera
 12. Det var bra att jag fick se den här skylten. Den ska jag sätta upp på dörren till min bur på katthemmet och varje gång det känns motigt att vänta på egna människor ska jag titta på skylten. Tack Gustav.

  SvaraRadera
 13. KATTSON: Så alldeles utmärkt! Det känns ju jamarbra om jag kunnat vara till någon nytta!

  SvaraRadera
 14. Mjau du har så jamarskloka ord, Gustav.
  Du borde få en jamarsbra utmärkelse för det.
  Vi önkar ibland att våra tvåbenta skulle vara som oss katter, vilken underbar värld dom skulle leva i,utan att dom skulle ha problem med det ena och det andra.

  Många tankevärda ord.

  Tassetass

  SvaraRadera
 15. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Om de bara kunde efterlikna oss litet grand, skulle alla må så mycket bättre. Tänk vilken lugn och avstressad värld vi skulle få!

  SvaraRadera
 16. Du är så klok att Dalia Lama framstår som oklok!
  Men han brukar ha kläder med samma färg som din päls, något sammanhang kanske?
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 17. MAX och MÅNS: Men så ni jamar! *förlägen* Vi katter är ju kloka allihopa, bara det att jag tassar ner det!

  SvaraRadera
 18. Detta är en av dina absolut bästa skyltar Gustav! Ett riktigt mästerverk som matte och jag jamarns gärna vill visa på vår blogg - om vi får förstås!
  Det där med att tro på sig själv har ett starkt samband med "oroa sig i onödan"-grejen som du tog upp för en tid sedan. Men ska inte ta ut misslyckanden i förväg för oftast lyckas man ju och då har man deppat och oroat sig totalt i onödan!
  Fortsätt dela med dig av din hälsosamma och kloka livsfilosofi. Det märks att du är en tänkande katt!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 19. FRASSE: Åh, nu blir jag ännu mer generad! Men det är klart att du gärna får visa den...jag känner mig väldigt hedrad. "Ta alltid ut lyckan i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit lycklig i onödan" läste jag nånstans för en tid sedan. Det tyckte jag var alldeles jamarbäst!

  SvaraRadera
 20. En sån fantastiskt klok kisse du är, Gustav. Tänk så mycket lättare det vore, om tvåbeningarna kunde tänka som du gör. Vi får kämpa vidare med deras utbildning. Kanske en dag...? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 21. FINDUS, ISAK och RASMUS: Eftersom jag är hemma så mycket nu om dagarna, kan jag bedriva intensivundervisning. Ska bli spännande att se om det gör någon skillnad?

  SvaraRadera