Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 11 november 2010

Inte riktigt kry

Jag mår inte så bra. Började ju redan igår, med att jag spydde flera gånger. För varje gång kom det mer och mer rött. Sedan hoppade jag upp på närmsta stol, och stannade kvar där hela natten. I morse ringde matte ett samtal, och sedan kom buren upp. Jag orkade inte bry mig så mycket, kände mest för att vila.

Efter en stund blev jag hämtad och inburad, och vi for iväg. Inte ens då jamade jag någon protest. Då insåg matte och husse att min form inte var så värst. Efter bara ett kort tag var vi framme, och jag kände förstås genast igen mig. Ett resmål, som aldrig inneburit något positivt. Idag var det värre än någonsin. 


Sticktanten, som denna dag mer än väl gjorde skäl för namnet, gick ut litet löst genom att sticka in ett föremål där bak på mig. Det kändes obehagligt, men jag gick ändå med på det. När det var klart, sa hon, att jag hade för låg temperatur. Och så tyckte hon att mina pupiller var litet stora. Sedan klämde hon på magen. På ett ställe jamade jag åt henne att sluta, alldeles under revbenen.

Men efter det var jag med om det värsta i hela mitt liv. Eftersom jag spytt så mycket, och inte druckit vatten, skulle jag få dropp i underhuden. 

Först stack hon in en spruta, stor som en påle i ryggen, och sedan forsade det in en massa blött in i kroppen, så det spände och gjorde jätteont. Jag är en katt som brukar finna mig i allt, men nu måste jag sätta ner alla fyra tassarna och protestera bestämt och resolut. Trots att både matte och husse höll i mig, lyckades jag befria mig från eländet. Då hade hälften runnit in, tydligen, och det fick jamarn i mig räcka. Lyckligtvis var vi överens på den punkten.


Efter den pärsen fick jag ytterligare en spruta med B-vitaminer. Då var jag rätt luttrad, så den lilla sprutan fick passera utan protester.


Nu gäller följande: Diet och utetassandeförbud. Är jag inte bättre till i morgon blir det förmodligen röntgen på sjukhuset. Beträffande dieten, så innebär den kokt vitfisk. Önskar jag kunde äta, men det går inte. Tog några slick av buljongen, och har tagit några slick i vattenfontänen. För övrigt har jag sovit hela dagen. Fortsätter det så här, blir det fler obehagliga undersökningar i morgon. Det är inget vidare att vara sjuk.
 Hela ryggen har hon blött ner på mig...
Typiskt att hon ska spruta där man inte kommer åt!

Jag försöker sova bort eländet...
 

17 kommentarer:

 1. Nej, nu blir vi väldans oroliga! Är det sämre idag? Inte nog att du inte känner dig bra, sedan måste du utstå diverse uschiga behandlingar också. Om en så godmodig kisse som du jamar ifrån, förstår vi att den där uppvätskningen gjorde ont i Gustavskinnet. *ryser* Hoppas att du kan få i dig lite vitfisk senare ikväll. Vi håller alla tassar vi har för att du snart är kry igen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är inte så mycket med mig idag. Har tassat omkring litet här inne i alla fall. Det dummaste är väl att jag inte har lust att dricka. *Suckjam*

  SvaraRadera
 3. "oroliga" Hoppas verkligen att du börjar må bättre nu. Det var nog bra att du fick komma till stickisen, de kan ju lite saker där i alla fall!Vi håller alla tassar vi har och skickar spinnhealing. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Om jag inte börjar dricka blir det nog nya stickisar i morgon. Hoppas jag blir törstig snart!

  SvaraRadera
 5. Men lilla Gustav, nu blir vi jätteoroliga för dig. Vad är det som har hänt min bästa vän? Du måste kämpa på för att bli bättre Gustav. Hör du det? Du kan väl försöka ta en tugga vitfisk i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Brrrrrrrr .. det här låter INTE bra!!! Jag oroar mig och tycker att din människa borde leta fram en tom spruta eller pipett och spruta in lite vatten eller buljong i mungipan på dig då och då. Det är i och för sig ganska kladdigt och obehagligt men bättre än den gången MIN människa desperat hällde en hel KANNA .. nåja, decilitermått, kanske .. över en av kattkompisarna som fick tvätta i sig alltihop .. och kräktes!!

  Sköt om dig .. uppmanar en orolig Hittekatt

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Jag har inte spytt mer i alla fall, och det är väl bra, hoppas jag. Kanske är det ett vasst ben som skaver nånstans, eller att jag ätit något som inte är bra. Vitfisken luktar blä, jag vill att den ska lukta gott. Hoppas den gör det i morgon.

  ANYBODY: Matte ska genast gå och leta i skåpen och se om där finns något användbart. Men jag tog några slick i fontänen i alla fall. Hon ska inte göra det där hällandet, det lovar hon!

  SvaraRadera
 8. Arrggg!!
  Inte alls bra Gustav! :-(
  Kan du inte dricka fast du inte är törstig?
  I vilket fall ökar vi spinnhealningen här ute i skogen. Och patrullerar ett extra varv år dig med!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 9. Gustav! Vad är det du jamar. Blir hemskt orolig för dig. Se nu till att bli bättre till i morgon. Okay! Lova på hederstass.

  Skickar all spinnhealing och kurrterapi vi har härifrån!

  SvaraRadera
 10. Neeeeej, Gustav - vad är det jag läser *skakar morrhåren* Nu blir jag riktigt orolig för dig. Ska det inte vara slut på allt elände snart???!!!
  Du måste börja dricka snart - lova det. Annars får din människa spruta i dej lite vatten med en spruta eller pipett. Det har vår människa gjort ett antal gånger när vi fått sånt där vitt medel....
  Det är kanske en mus du ätit som ätit musgift?! och det är ju inte så bra...men stickfarbrorn kan säkert hjälpa dej ska du se *nosbuffar* Krya på dej Gustav! *håller tassen*

  SvaraRadera
 11. Lilla gubben, såhär kan det ju inte fortsätta. Blogghjälpens ena katt hade salmonella för några år sedan. Det var ungefär samma symptom som de du visar. Han hade antagligen ätit en smittad fågel. Vem vet om din restauranger är så noga med hygienen? Det blev en vecka på djursjukhus för blogghjälpens katt. Det var nog jobbigare för blogghjälpen än för hennes Viktor.
  Hoppas du snart kryar på dig.

  SvaraRadera
 12. MAX och MÅNS: Nä, det är bättre när det är bra, det är ett som är säkert. Tack för spinnhealing, det hjälper!

  NEA: Ska FÖRSÖKA i alla fall, för jag tycker inte heller det här är något vidare kul. Tack för både spinnhealing och kurrterapi!

  MAYA: Matte har sprutat in vatten, hon hittade en pipett som hörde till någon gammal medicin. Jag hoppas att ingen lagt ut råttgift, men det är ju omöjligt att veta.

  KATTSON: Det finns väl alltid en risk att man slarvat med hygienfrågorna. Ska be matte fråga om salmonella i morgon. Bra att få veta om möjliga orsaker!

  SvaraRadera
 13. Lilla vännen Gustav, nu blir jag orolig =(
  Lova mig att du dricker lite vatten och slickar i dig lite fisk i natt. Vila ordentligt och gosa med matte och husse så mycket du kan.
  Håller mina tummar för att du blir bättre snart.

  SvaraRadera
 14. GUNSAN: Jag har druckit litet vatten på morgonen, men fisk är fortfarande inget jag vill ha. Ska till vettisen om en liten stund.

  SvaraRadera
 15. Men lilla gubben, vilka rysligheter vi får läsa.
  Du måste bli bra igen! Förhoppningsvis är det bara nåt du har ätit och fått upp och ur kroppen.
  Vi håller tassarna jättehårt och matte håller tummarna att du mår bättre idag.
  Skickar sinnhealing och massor med nosgos! Krya på dig!!!

  SvaraRadera
 16. Krya på dig Gustav. Vi håller klorna.

  SvaraRadera
 17. Hjulia och Xantippa: TACK för alla goa tankar!

  SvaraRadera