Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 30 november 2010

Matte - en fisksmugglare?

Den här påtvingade inomhusvistelsen verkar få följder. Jag börjar få fler och fler kattungeliknande drag. Matte har undrat om det kommit en ny katt i mitt hus, men det är ju bara jag, Gustav! Det ser hon väl?

  
Det här är inget bus, matte, jag är en prydnad!

Jag har börjat hoppa upp på platser jag aldrig varit på förut. Bland annat hyllan ni ser här ovanför. Den är ganska högt uppe, ovanför en bänk som Puff proklamerat som sin. Eftersom jag tuffat till mig litet, struntade jag i hennes påstådda ägorätt, och fortsatte sedan vidare uppåt. Det var ganska mysigt där uppe, men alldeles för belamrat med onödiga prylar. Hittade till slut en plats, precis lagom för en välväxt katt.

Igår, när matte satt framför datorn och inte såg mig, passade jag på att utforska diskbänken och diskhon. I hon kunde jag nosa spår av någon fisk. Undrar just hur det kunde komma sig? Det är tydligt att detta område måste bevakas mer intensivt, så att matte inte kan smuggla undan fisk utan vår vetskap.

Idag höll jag nästan på att retas litet med Puff, men i sista stund ändrade jag mig. Det slog mig helt plötsligt att ena tassen var helt otvättad, så det fick prioriteras. 

Idag har jag varit ute två gånger, trots tio minusgrader. Jag stålsatte mig, och stannade kvar utomhus i säkert åtta minuter varje gång. Kände mig som jag borde haft tapperhetsmedalj.

9 kommentarer:

 1. DEt syns ju tydligt att du är en prydnad - det ska du väl inte behöva upplysa matte om? Bra att du hittar lite bekväma hyllor. Om det är för mycket saker på dem brukar det gå ganska lätt att peta ner sånt som är onödigt. Det är uppenbart att diskhon behöver bevakas mer intensivt än hittills. Annars kan det hanteras intressanta saker där bakom er rygg.

  SvaraRadera
 2. Något måste man ju hitta på när det är så kallt ute så man bara kan vara ute en ministund! Bra att du tar för dig!Nosbuff

  SvaraRadera
 3. KATTSON: Kan man peta ner saker? Vilken bra upplysning, det har jag faktiskt inte provat. Är nog alldeles för försiktig. För det mesta.

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Det är ju litet kul att överraska matte med att hitta mig på ovanliga platser. Hon ska inte vara ALLTFÖR säker på mig!

  SvaraRadera
 5. Visst kan det vara kul att känna sig som en kattunge ibland. Man är ju trots allt inte mer än en katt. Så måste jag jama att du passade utmärkt som prydnad. Din närvaro gjorde att de andra prydnaderna hamnade i skymundan.

  SvaraRadera
 6. Hittekatten säger .. en RIKTIG katt har fullständig kontroll över HELA hemmet och ett hem är inget HEM utan en väl synlig KATT .. eller hur Gustav?? Det brukar jag försöka få min människa att fatta när hon brutalt hindrar mig från att utforska VINDEN .. ett ENORMT utrymme med stor potential.

  När det gäller fisksmugglingen tycker jag att du kan vara överseende .. något kul bör hon få syssla med, annars kanske hon får hjärnsläpp som MIN människa som smugglade in en kriminell HUND från Irland??

  Det är svårt att föreställa sig vad som händer i huvudet på de här tvåbenta stackarna ibland .. nu får hon kräla omkring i snö och kyla och binda nät i staketet för att skona grannarna från oväntat besök?

  Jaja .. det är tur att man är KATT!!

  (för att kunna lämna detta livsviktiga meddelande måste jag skriva FRINKPK??? Är det ett hemligt katt-kodord??? .. som betyder???)

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Vad ska man hitta på när man inte kan trädrusa? Det blir liksom en massa spring över. Ja, visst passade det väldigt bra med en katt på den platsen? Tycker jag gjorde matte en tjänst!

  HITTEKATTEN/ANYBODY: En VIND? Åh, jag gissar att det är ungefär som min KÄLLARE. Full av spännande saker i rum som doftar äventyr. Som jag heller aldrig får besöka.
  Jämfört med hundsmuggling är mattes försök att smuggla undan fisk inte mycket att jama om. Erkännes härmed förbehållslöst.
  Mmm, det är krypterat här och hemligt, men om du LOVAR att inte yppa koden så betyder det FRIhetNärsomhelstKattenPåKallar

  SvaraRadera
 8. Du borde absolut ha en medalj för tapperhet i tjänst, eller vad det heter. Först trodde vi att bilden var en sådan där "Finn fem fel"-bild. Det var ju så uppenbart att det var Gustav som skulle vara kvar och de andra sakerna som skulle maka på sig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. FINDUS, ISAK och RASMUS: Faktiskt tyckte matte också att jag passade in där. Men jag hade ingen lust att sitta där HELA TIDEN. Därför fick grejorna vara kvar...

  SvaraRadera