Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 18 november 2010

Jag såg litet fel

Idag hände något lika trevligt som oväntat, jag fick  nämligen tassa ut en liten stund! Först fick jag ett nytt halsband med en massa dingel på, så det låter som en mindre slagverksorkester när jag kommer, och sedan öppnades dörren. Precis när jag stack ut nosen, såg jag svanstippen av en okänd katt försvinna bakom husknuten. Typiskt att de ska ta sig friheter när jag varit indisponibel, tänkte jag, och rusade efter.

Dessvärre visade det sig, att den presumtive inkräktaren var Piff, och hon blev högeligen upprörd över mitt misstänkliggörande. Såpass att hon surade och fräste, till och med när vi kommit in efter en stund, och det sedvanliga tvåkattspåhoppet på mig var ett faktum. Puff lierade sig givetvis direkt med sin syster. Jag bara lade mig ner, och visade vit flagga. Sedan gick matte och sprayade feromoner i alla rummen, och efter en tag infann sig det stora lugnet igen.

Jag var alltså ute, men det blev inte så länge, för det var faktiskt inte så skönt som jag trodde. Tydligen är det meningen, att jag ska få ta ett litet arbetspass varje förmiddag. Jag tror att det kommer bli riktigt bra. Efter avpatrullering känns det inte som någon större uppoffring att vara inne. Det är  till och med skönt att få vara inne och ligga framför brasan sedan.

12 kommentarer:

 1. Härligt att du fått vara ute en stund igen Gustav. Var lite orolig att dina tvåbeningar blivit permanent döva.

  Så du har fått en massa blingbling eller borde jag jama plingplong om halsen nu? Då hör man ju på långt håll när du kommer tassande.

  SvaraRadera
 2. Typiskt människor att hänga på oss stackars katter massa krimskrams. Hoppas att det inte stör dig allt för mycket i ditt arbete.

  Osis att det var Piff som du såg svansen på. Det hade nog varit lugnare med ett Bengaliskt Lejon!
  Tass.

  SvaraRadera
 3. NEA: Det verkar litet som om dövheten sätter in framåt kvällen. Men i morgon är det en ny dag!

  SIPPO: Kontrollerna ska kunna utföras som vanligt. Kanske blir det svårare att beställa mat på restaurangerna, de uppskattar inte oväsen. He-he, ja, ett bengaliskt lejon hade jag klarat av, lätt och en plätt!

  SvaraRadera
 4. Skippa krogen ute, bättre om du äter hos matte å husse. Skönt att du har fått gå ut lite och lufta pälsen. *Nosgos*

  SvaraRadera
 5. HJULIA o alla andra: Ganska lätt val just nu, för idag fick vi vitfisk igen! Att få luft i pälsen var precis vad jag behövde! Tass!

  SvaraRadera
 6. Skönt att gå ut även om det blev bling bling runt halsen. Typiskt Piff att miss-uppfatta allting!Hon vet ju att det är du som är Områdets härskare. Lyx med vitfisk idag igen! nosbuff

  SvaraRadera
 7. DUI och DECO: Piff har absolut noll tolerans mot mig. En liten felbedömning från min sida ska väl inte behöva resultera i flera timmars straff? *stampar med tassen*

  SvaraRadera
 8. Trist med grejer kring halsen, men de där restaurangerna du har omkring dig verkar inte helt tillförlitliga. Det kanske är lika bra om du blir portad där? De verkar ju ha ryckt upp sig hemma nu också.

  SvaraRadera
 9. Jag skulle hälsa från matte till din matte att hon tycket det var väldigt smart med klocka om halsen för att minimera förgiftningsrisk i fortsättningen.

  Själv förstår jag ingenting, vad skall det vara bra för med plingplong runt halsen?

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Portad och portad....serverar de usel mat vet jag inte om jag är så intresserad längre. Det börjar helt klart bli klass på maten här inne, så jag fortsätter nog här tills vidare.

  NEA: Det är inte bara en klocka, det är något som slår emot den också. Jag förstår inte heller de här nymodigheterna, men bara jag får vädra päls och nos en stund varje dag är jag nöjd ändå!

  SvaraRadera
 11. Jag jamar ja, slagverksorkester.... då måste det vara såna där eländiga plingor som vi alla katter har runt halsen här hemma...
  Dessutom låter alla olika så min människa kan säja på plinget vem det är som kommer hon behöver inte ens se oss.
  Så kul för dej att få vara ute en liten stund i alla fall även fast du inte tyckte det var så skönt som du trott

  SvaraRadera
 12. MAYA: Jag har två olika plingor som slår mot varann. Det har Piff också, men de låter olika, så vi låter som en liten orkester när vi kommer. Efter allt innesittande var det helt UNDERBART att få kontrollera åtminstone närområdet.

  SvaraRadera