Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 12 november 2010

Gustav är på sjukhuset

I morse drack Gustav vatten, ett positivt tecken, och han var litet piggare än igår. Men han brydde sig fortfarande inte om skålen med vitfisk, som jag serverade. Efter samtal med hans ordinarie veterinär, blev jag uppmanad att ringa djursjukhuset. Fick ganska omgående en tid.

Han blev ordentligt undersökt, och både blodprover och röntgen togs. Ingenting onormalt syntes någonstans. Men...han började kräkas igen direkt som droppet sattes in. Det var inte alls som det skulle. Och så tyckte de att han var alldeles för lugn för att vara i den situationen han var i. Höll bland annat på att somna när droppet sattes in. Så de har behållit honom på sjukhuset. Han skulle få färdigt droppet med näringslösning, de fick sakta ner farten på det betydligt. 

En teori om vad som kan ha hänt är att han skulle ätit en förgiftad mus. Det finns gott om fritidshus runt omkring, så det är inte osannolikt att någon lagt ut råttgift i huset med förhoppningen att slippa möss i skafferi och sängkläder under vintern. Men jag hoppas att det ska vara något annat, för i så fall vet jag inte om vi kan ha honom ute, för då lär det dyka upp fler förgiftade möss. 

De ska ringa från sjukhuset i morgon förmiddag. Om han då har börjat äta och piggnat till, får vi hämta hem lille Gustav. Och så vill jag tacka alla som skrivit så fint till oss, jag blir alldeles rörd över all omtanke. Tack, tack!
Matte

19 kommentarer:

 1. Häller tummar, tassar och klor för Gustav, Måtte han bli bra och får komma hem igen. Frick och kry för att gosa med Husse och Matte.

  SvaraRadera
 2. Vi håller tummar och tassar för er. Gustav måste bli bättre. *håller hårt*

  SvaraRadera
 3. SKAT-ANN: Tack så mycket! Ja, det hoppas vi allihop här också!

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Tack, tack! Det var ju alla fall positivt att proverna var bra så här långt. Men man skulle ju vilja att de hittade någon orsak.

  SvaraRadera
 5. Usch .. ångest!! Det finns inget värre än att lämna en aningslös, sjuk vän och GÅ! Aldrig känner man sig mer som en svikare än då.

  Det LÅTER som råttgift och om jag var Gustavs servicepersonal så skulle jag köpa majsvälling till barn .. jättesnällt mot onda magar .. och be veterinären om tomma sprutor utan nål att ha till framtida behov.

  FILMJÖLK .. det är fullständigt ovärderligt för oss som bor på landet .. "Hittekatten nickar förnöjt och menar att ett 4-dubbelt dagligt intag av detta räddat hennes liv många gånger om!" .. vilket är en ren lögn, men vi har haft nytta av det med en annan kisse och en korkad hund som åt själva råttgiftet direkt ur behållaren.

  Så när vi har en katt som kräks rött och läskigt skum .. suger vi raskt upp fil i en spruta och tankar upp den stackars magen .. om det inte går på det naturliga sättet .. även innan vi åker till veterinären.

  Nu håller vi tummarna för Gustav .. för råttgift är nog att föredra före en sjukdom som ger så här illavarslande symptom!!

  SvaraRadera
 6. Vi håller alla tassar och tummar och ber för Gustav. Hoppas att det går bra. Tröstbuffar

  SvaraRadera
 7. Alla katter på Södertälje Katthem tänker på Gustav. Alla vill att han blir bra så fort som möjligt. Vi följer bloggen intensivt och hoppas allt snart är som vanligt igen.

  SvaraRadera
 8. Vi tänker så på er. Håller alla tassar och tummar här för att han piggar på sig väldigt snart!

  Nosgos och kramar från Nea, Simba & Matte

  SvaraRadera
 9. ANYBODY: Tack så hemskt mycket för värdefulla råd! Majsvälling hade jag alltid till mina barn när de var små och blev magsjuka, tog det själv också ibland...bara för att det är så GOTT! Att filmjölk är så bra visste jag inte. Att det skulle vara någon sjukdom är i dagsläget en mindre trolig orsak, förstod jag av veterinären. Tack för tumhållning!

  DUI och DECO: Tack ska ni ha, det värmer!

  KATTSON: Tack så mycket, alla katterna! Med så mycket stöd måste Gustav vara piggelin i morgon!

  NEA: Tack snälla ni!

  SvaraRadera
 10. Vi hade förstås hoppats att det redan "vänt" till det bättre för Gustav, men som det är nu så är det bästa förstås att vara på djursjukhuset. Vi hoppas att orsaken uppdagas och att Området snart avpatrulleras av en piggelin Gustav! *håller tassarna* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det känns skönt att han är där han kan få snabb hjälp om det behövs. Hoppas att den stora påsen med näringslösning får allt att vända. Tack för tasshållning!

  SvaraRadera
 12. Kära SkaparKatten!
  Det är inte dags för Gustav att knalla till dig ännu, eller hur? Det är alla vi bloggkattvänners innerliga önskan att vår kompis Gustav ska få förlängt avtal för sin revirövervakning och vitfiskkonsumtion! Jag och Nova skickar massor av spinnhealing och kurrkomfort, och hoppas det piggar upp! Heja Djursjukhuset, hjälp Gustav bli kry igen!
  TassKramar Wikki
  NosPussar Wikki

  SvaraRadera
 13. Hoppas,hoppas att det går bra och att fina Gustav snart är hemma igen, pigg och glad.
  Vi håller alla tassar o tummar här.
  5 katter o matte.

  SvaraRadera
 14. Stackars er och stackars Gustav. Jag håller alla mina tassar och klor och jag har bett mina kompisar att hålla sina tassar oxå så att han blir frisk snart. Jag är så orolig så jag kunde inte ens äta upp mina räkor som min människa serverade i kväll. *tass*

  SvaraRadera
 15. Stackars :(
  Lilla Gustav, vi håller tummar, tår och tassar för att allt ska bli bra igen. Jag håller med Sippo, det har varit tillräckligt med sorg i år.
  Katterna sänder spinnhealing och jag sänder värmande styrkekramar både till Gustav och hela familjen.
  Kram och nospussar.

  SvaraRadera
 16. WIKKI: Jag är helt övertygad om att spinnhealingen och kurrkomforten piggar upp massor. Och sedan får Gustav säkert förlängt kontrakt. Tack!

  AGNETA: Det blir många tasshållningar på fem katter! Stort tack!

  MAYA: Med så många tassar som hålls överallt kan han inte vara annat än frisk i morgon. Och hoppas du kunnat äta dina räkor nu litet senare i alla fall?

  FREY: Ja, det har varit mycket tråkigheter. Men det känns som om Gustav är under god omvårdnad, och vi tror det kommer ordna sig. Tack!

  SvaraRadera
 17. Tänker på er och håller hårt i tummarna.
  Fabbo Gutta måste bli frisk!
  Kram!

  SvaraRadera
 18. GUNSAN: Ja, det tror jag han blir, han får ju hjälp på ett tidigt stadium. De ska ringa nu på förmiddagen, om vi ska få hämta honom eller inte.

  SvaraRadera
 19. Hur går det? Har läget förbättrats? *hoppas*

  SvaraRadera