Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 17 november 2010

Så fel det kan bli. Fast mest hade hon rätt!

Eftersom jag inte hade något särskilt för mig, gjorde jag matte sällskap idag också när hon cyklade. Det gör hon i gästrummet, och där finns också min sköna säng med gosefilten.

Medan vi höll på med våra sysslor, lyssnade vi på radion. Jag spetsade öronen, för det pratades angelägna saker, nämligen katter. Människor ringde dit och frågade hur de skulle göra det bra för katterna, och så svarade någon, som tydligen visste mycket om oss. 

Det mesta var vi helt överens om. Hon sa till exempel att man aldrig, aldrig ska skälla på en katt, bara berömma den. Mera tveksam är jag till påståendet att katten bara ska ignoreras om den står och jamar, eller så. Om den står och jamar vill den väl något viktigt, och ska åtlydas? Undrar just hur hon tänkte där?

På plussidan fanns också uttalandet att katter är smarta djur, och att katten bestämmer alltid (nästan) över hunden. Alldeles korrekt och utmärkt! 

Det var en sak, som jag inte förstod vad hon menade. Hon pratade om "ägare", och fick det att framstå som om det fanns någon som ägde katten?? Jag måste ha missuppfattat det hela? Hon måste väl ha menat människornas ägare = katten? Av misstag använde hon nog fel ordföljd, bara.


Ganska nyligen har man kommit på varför vi spinner, när vi mår dåligt. Spinnandet ökar blodcirkulationen och påskyndar läkningsprocessen. Det tog tid för dem att komma underfund med det! Vi har ju vetat det sedan urminnes tider!

När vi precis hade lyssnat färdig på kattprogrammet, hörde jag ett underbart ljud från köket: klirret, när våra godistallrikar togs ner. Husse hade varit på fiskaffären och köpt vitfisk! Och nu, kan jag jama, smakade vitfisk underbart gott igen. Tänk att jag inte ville äta det för en vecka sedan?


Har varit ganska nöjd med att vara inne idag. Jag har frågat mina människor några gånger, om det är tänkbart att få tassa ut, men jag får nog vänta tills dövsjukan har gått över. För jag hoppas, att de inte gick på det där med ignoreringen?

13 kommentarer:

 1. Det låter som ett riktigt bra radioprogram, trots att det sas lite tokiga saker som kattägare. *fnyser* Skönt att du gillar vitfisk igen. Det måste ju tyda på att du är gamla vanliga Gustav igen. *glad*

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Jag tror att matte lärde sig ett och annat, som jag missat att undervisa om. Visst börjar jag bli som vanligt, det känns riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Skönt att du gillar vitfisken igen.
  Klart att det är vi som äger våra 2-benta och inte tvärt om, DET borde alla männisor veta om!
  Att vi bestämmer över skällisar är väl ingen nyhet... *nosgos*

  SvaraRadera
 4. HJULIA o alla andra: Hon sa nog bara fel, hur hon nu kunde det, hon som var expert?
  Jag har ju ingen större skälliserfarenhet, men tycker ändå att det är självklart!

  SvaraRadera
 5. Hittekatten är så upprörd att hon nästan ramlar av stolen ..

  "Men GUSTAV!! Menar du att du lyssnar på en MÄNNISKA som påstår sig VETA någonting alls om KATTER!!!

  Människor har ingen AAAANING om hur en katt fungerar eller tänker .. deras hjärnor är för smååååååå och okomplicerade.

  Alltså .. det saknas radioprogram där KATTER informerar människor hur de bör förhålla sig till katter. Eller en informationsblogg där människor kan få hjälp att inse sin liiitenhet och sitt beroende av KATTEN och där katter kan få hjälp med att hantera sin frustration över sina svårigheter med fostran, aktivering och uppstyrning av sina stackars människor ..

  .. suck .. om bara min tolk kunde inse det så skulle jag omedelbart ställa mina tjänster och erfarenheter till förfogande!!

  Men även JAG .. trots min suveränitet inom ämnet .. har vissa problem med min egen ofullkomliga människa.

  SvaraRadera
 6. ANYBODY: SÅ rätt du har! NATURLIGTVIS är det precis som du skriver! Du är suverän på att förklara hur saker och ting fungerar! Människan jag lyssnade på idag såg HELT KLART allt ur ett människoperspektiv, med de begränsningar det innebär. Tänk att inte ens du får riktig ordning på din människa...det är förstås aningen nedslående...

  SvaraRadera
 7. Verkar som du mår bättre nu. Skönt att vitfisken smakade gott igen, du fick väl lite extra hoppas vi. Tror matte har fått en vaxpropp-kolla i örat på henne och peta med klon (försiktigt) är det mycket där hör hon inte. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Hmm.. vi har läst mycket om vitfisk på diverse bloggar. Är det någon speciell sort vi ska jama om till husse? Vi har aldrig provat!

  SvaraRadera
 9. det låter som om du på det hela har haft en ganska skön dag inomhus. Det där kattprogrammet lät väldigt intressant. Det måste min människa ha missat totalt. Så skönt att läsa att din vitfisk smakade gott igen. Det tyder ju på att du mår mycket bättre.

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Något säger mig att det är bäst med öronkollen när hon sover och inte beredd. Frågan är hur jag får bort proppen? Är rädd att hon kan vara litet kinkig om jag tar det med klorna? *fundersam*

  MAX och MÅNS: Vi brukar få sej, men alaska pollock och hoki är lika gott. Och torsk, förstås, om det är sån som är fångad så man får äta den.

  MAYA: Det var på Radio Kristianstad, de har det en gång i månaden. Jag är liiite trött än, men börjar känna mig som en normal katt. Tass!

  SvaraRadera
 11. Det gläder mig att du gillar vitfisk igen. Bra radioprogram, men kanske är du inte riktigt, riktigt på alerten ännu? Du måste ha missuppfattat det där med vem som äger vem i en familj, det är ju så uppenbart. Liksom att du måste hört fel när det gäller det där om att en katt som vill nåt ska ignoreras. OM detta sagts i programmet borde det anmälas till kattradionämnden.

  SvaraRadera
 12. Bra att vitfisken smakade som den skulle igen. Gott, alltså. Det är hemskt lurigt när mat på något sätt byter smak så att man inte vill äta det som annars är jättesmaskigt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. KATTSON: Jag tycker också att jag måste hört fel, ändå är jag nästan säker på att hon sa så. En anmälan till kattradionämnden ligger snubblande nära.

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag är SÅ tacksam för att den var god nu! Tänk om all vitfisk helt plötsligt smakade blä? Hemska tanke!

  SvaraRadera