Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 15 november 2010

Jag tackar alla!

Jag är hemma igen! Mjaou! Jag har varit på ett sjukhus. Det var ett konstigt ställe.


Vad gör vi här, husse?


 Något mer otrivsamt får man leta efter Sen rakade de av pälsen på mitt ben, och stack in en stor spruta. Fast litet service hade de, jag fick en jättegosig filt att ligga på. Kolla vad de gjorde!

Sedan bar en människa iväg med mig, och jag blev instängd i ett rum tillsammans med flera andra djur. Jag hade en egen bur förstås, högt uppe. 

Vad som hände efter det, har matte ju redan skvallrat om. Idag på morgonen var jag för första gången hungrig, och kunde smaka på frukosten. Efter det provade jag att testa lådan, för att se om den dög till litet större saker också. Turligt nog gjorde den det. 
När jag legat och vilat en stund efter det, kom en av de trevliga människorna in med en bur. Min bur! Och ja, jag gillade alla tvåbeningarna där, och kelade med dem så mycket jag kunde. Som jamat, i min egen bur blev jag ivägburen till ett annat rum. 

Redan på avstånd hörde jag mattes och husses röster, och blev så jätteglad att jag måste jama så det ekade där. Jag blev nedställd på ett bord, locket öppnades, och där stod de, husse och matte! Jag visste inte riktigt hur jag på bästa sätt skulle visa hur lycklig jag var att få se dem igen? Det fick bli superbuffningar överallt, på buren också. 

Efter ett tag kom en av vettisarna. Han tyckte att jag fortfarande såg litet tussig ut, men alla mina prover var bra nu, så jag fick åka hem. Det var förmodligen en förgiftad mus som gjort att jag mått så dåligt, trodde han. När de pratat en stund, bars jag äntligen ut därifrån. 
Jag brukar ju inte gilla bilåkande, men nu protesterade jag inte alls. Till och med att jag lade mig ner och sov en stund. Man blir nog litet trött av sjukhusliggande?Vet inte om mottagandet hemma var varmt, precis? 
Grundligt är väl det mest positiva man kan jama...


 Jag hade ju ätit frukost i morse, så jag tyckte det var litet tidigt för lunch, fast jag erbjöds både oxkött i gelé och kokt röding. Men mitt fontänvatten smakade superbt!Och så hade jag kvar det där eländiga bandaget runt benet
Gjorde vad jag kunde för att bli av med skräpet


 Har de limmat fast det, eller?

Till slut hjälpte matte mig att ta bort det. Sedan blev jag väldigt sugen på att tassa ut, men matte hade blivit både döv och blind, så hon märkte ingenting. 

Under sådana förhållanden var det lika bra att lägga sig och sova. Först tog jag faktiskt några kulor i min matskål. Då såg matte glad ut. Och så öste hon på en hel hög med mat. Konstigt, så har hon aldrig gjort förut? 
Nu är det visst meningen, att jag ska ta det lugnt ett tag. Känns som en ovan situation. Vi får väl se hur jag lyckas med det?

Så vill matte och jag tacka alla jamarmycket för all omtanke, spinnhealing, tasshållande med mera, som ni visat oss de här dagarna! Det är helt otroligt värmande att så många bryr sig om mig, katten Gustav!

24 kommentarer:

 1. Hurra igen för dig Gustav. *klapar tassarna* Härligt att du är hemma igen! Nu får du nog låta mössen vara, så du inte mår urk av dem, men om du kikar in till oss så kan du se Amandas senaste "dödsoffer" http://hjulia.bloggplatsen.se/2010/11/14/3952437-mjauis/
  *fniss*

  SvaraRadera
 2. HJULIA o alla andra: Det tycker jag också, att det är härligt att jag är hemma! Några möss blir det inte på ett tag, har jag förstått. Men vitfisk duger bra som ersättning!

  SvaraRadera
 3. Hittekatten uppmanar ..

  "BESINNA dig Gustav!!!

  HÅLL EMOT, BEHÄRSKA dig .. ät bara YTTERST liiiitte av den gamla vanliga maten så ska du få se på kattmat!!

  Då kommer din människa att drabbas av något mystiskt fnatt och börja langa fram ALLT som du ALDRIG annars får äta .. lax, köttfärs, köttbullar, skinka ... mmmm .. hmm .. *man kanske skulle ta och kräkas en tag?*

  Bäst fungerar det i din nuvarande situation .. när man KOMMER HEM från veterinären!!

  Men det är OERHÖRT svår att sluta äta och se bedrövlig ut när man väl har börja stoppa i sig .. men OM du klarar det blir det JULAFTON förr än du anar!!! ;-D

  SvaraRadera
 4. ANYBODY/HITTEKATTEN: Jag började riktigt proffsigt med att rata blötmat och fisk, och sen trillade jag dit på mina gamla vanliga torrkulor? Det var ju rätt onödigt, för jag förstår att det göms ett och annat gott i skåpet. Det är helt klart guldläge för en diet jag bara kunnat drömma om innan. Visst, nu gäller det att dra några fördelar av de eländiga dagar jag haft! Och då ska det naturligtvis gå till precis som du skriver!

  SvaraRadera
 5. Åh vad skönt att du är hemma! Vi är så glada att det har gått bra. De verkar vara rätt schysta på det där sjukhuset ändå. Tror nog att Piff och Puff har saknat dig även om de har svårt att visa det. Hoppas nu att du får lite extra godsaket och massor av gos! Vi har saknat dig jättemycket! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Jag är glad för att ni är glada! De var jättesnälla på sjukhuset, och det visade jag dem. Jag är en riktig människogillare! Piff och Puff var inte riktigt så misstänksamma som jag befarat, det verkade rätt okej att jag var hemma, trots lite fräs. Ser fram emot en massa godsaker och gos! Buff, buff!

  SvaraRadera
 7. Hurra! Svansdansar med Simba! Så kul att du är hemma!

  Massor med nosgos!

  SvaraRadera
 8. Härligt att du är hemma igen Gustav, vi har saknat dig! High five från oss 5 katter och klappar från vår matte.

  SvaraRadera
 9. Hittekatten funderar ... "hmm .. det verkar finnas ett stort och skriande behov av en stödjande tass här, har jag börjat ana??

  Om bara min människa kunde sluta med allt onödigt hon sysslar med .. det hon kallar stäääädning till exempel .. så kunde jag öppna en frågeblogg.

  Jag tror ni BEHÖVER DET!!!"

  SvaraRadera
 10. NEA: Får jag va' med i dansen? Nosgos tillbaka!

  AGNETA: Jag har saknat alla mina kompisar också. Det var så ensamt på sjukhuset, trots alla snälla människor. Skönt att det börjar bli som vanligt igen!

  ANYBODY/HITTEKATTEN: Absolut finns ett sånt behov! Här saknas erfarenhet totalt hur man hanterar situationer som den här? Städning? Den mest onödiga verksamhet människor ägnar sig åt!
  Har inte du något att jama till om?

  SvaraRadera
 11. Välkommen hem kompis! Jag slår nästan tassvolter av glädje när jag hör att du är hemma och mår bra igen. Eh, bättre i alla fall.

  När jag tänkte på dig där borta, så tänkte jag på hur Snuffe tyckte om att ligga borta och då grät jag nästan. Så synd tyckte jag om dig då.

  Jag tycker du ska ta det lugnt nu och stanna hemma ett par dagar. Din matte har varit jätteorolig och vi har försökt vara stöd så gott vi kunnat.

  SvaraRadera
 12. Som du redan insett så är det guldläge nu att bli gosad med, få precis den mat du vill ha och kanske få lite godis också. Enda nackdelen är väl kanske att matte inte tycker du ska gå ut på ett tag. Men det är rätt skönt inne också den här årstiden. Välkommen hem, Gustav.

  SvaraRadera
 13. SIPPO: Det är klart att det var trist att vara där. Fast mest sov jag, för jag mådde ju inget vidare. Ska lyda ditt råd och sköta om huset inomhus ett tag, det kan behövas, det också. Jag vet att ni tagit väl hand om matte under tiden, hon är så glad för det!

  SvaraRadera
 14. KATTSON: Har redan blivit erbjuden både det ena och det andra, och matskålen fylls på så jag blir imponerad. Du har rätt i att det är ganska ruggigt ute, och så är jag aningen trött, det måste erkännas. Ska bli skönt att få sova utan dropp i natt!

  SvaraRadera
 15. Jätteskönt att du har fått komma hem igen! :)
  Vi är så glada! Nu vet du att giftiga råttisar inte är nyttigt att tugga på. Ta det försiktigt med uteskafferiet.
  *Kram och nosgos*

  SvaraRadera
 16. GUNSAN: Nä, vem kunde ana vad som kan hända när man käkar möss? Fyjam för att bli så dålig igen! Tack för ditt stöd!

  SvaraRadera
 17. Hittekattens råd går inte av för hackor! Nog är det konstigt att man erbjuds än det ena, än det andra? Andra gånger kan det istället vara hur snålt tilltaget som helst. Vi är så glada för att du är hemma igen. *svansdans* Få se vad som händer med din människas dövhet och blindhet? Måste ju vara besvärligt i största allmänhet, fast just nu gör det inte så mycket. Passa på att vila upp dig och bli uppassad så mycket det går där på Casa Gustav. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 18. FINDUS, ISAK och RASMUS: "Casa Gustav"? *skrattar så morrhåren hoppar* Det är verkligen något speciellt med att bara behöva peka med tassen, så får man det man vill ha!
  Hittekatten är alldeles otroligt klok, en av de klokaste jag vet!

  SvaraRadera
 19. vad jag är glad idag! *svansdansar* Så skönt att du är hemma igen Gustav. Nu måste du lova mej att ta det lugnt och hämta krafter. Man är inte alltid så stark som man känner sej när man legat på ett sånt där plåsterhus *nosbuffar*

  SvaraRadera
 20. MAYA: Jag tror att jag har någon här som ser till att jag tar det lugnare än jag hade tänkt mig. Och så är det bara så roligt att många är glada för att jag är hemma! Tass!

  SvaraRadera
 21. Vi gråter av lycka! Attans kul att du är hemma igen! Du kan gott vara inne några dagar och vila upp dig, vi tar hand om patrulleringen åt dig.
  Nosbuff!

  SvaraRadera
 22. Välkommen hem Gustav! :)
  Vi blev oxå väldigt oroliga för dig. Va skönt att allt gått bra för dig.
  Hade vi varit dig så hade vi ratat den hemska restaurangen som serverar så urslig mat i fortsättningen. FY för dem!!!
  Håll dig till mattes underbara mat. Den är säkrast.

  Krya på dig nu ordentligt..

  Kramar och nospussar

  //Kissarna på Catlife

  SvaraRadera
 23. Nova och jag gör en dubbel loop runt vardagsrummet med raketfart och svansdansar så det ryker om klorna i parketten! SÅÅÅÅ härligt är det att se dig på benen igen, Gustav! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 24. MAX och MÅNS: Ni är då för hyggliga som ställer upp! Vad vore livet utan vänner?

  KATTLIVET: Nä, vilket misstag det var att uppsöka den restaurangen. Ska sätta en giftdekal vid ingången. Tack för kramar och nospussar!

  WIKKI: Oj då, akta möblerna! Men det ÄR härligt att vara på alla fyra benen igen, och slippa sitta fast i en slang. Tass!

  SvaraRadera