Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 9 november 2010

En jamarslö dag

Har förstått att marken blivit vit hos flera av mina kompisar, så egentligen skulle jag väl inte klaga. Hos mig är marken fortfarande grön, men det måste varit något i luften idag, som totalt omöjliggjorde utevistelse. 

Redan direkt på morgonen insåg jag, vad som var på gång. Sex gånger öppnade matte dörren för mig, och på sjätte försöket var jag nästan utanför dörren med alla fyra tassarna, innan jag kom på bättre tankar, och vände om. Litet senare kom husse, som nu återvänt från norr, och när han öppnade hände det där som hänt med matte också, på något sätt kändes det som en stöt bakifrån, och så upptäckte jag, att jag befann mig på utsidan dörren. 


Nåjam, jag passade på att uträtta det som måste göras, men sedan tänkte jag sätta mig på väntebyrån på altanen. Vem satt där redan, om inte Piff? Alltså placerade jag mig närmast dörren i stället. Strategiskt, trodde jag. Men vad hände när matte öppnade dörren? Piff kom flygande, det verkar ha blivit en mindre trevlig ovana hos henne. Hon trängde undan mig, och hann först in i alla fall. Mycket märkligt!

Vi var i alla fall helt överens om att dagens utevistelse som allra längst i minuter kunde räknas på framtassarnas klor. En riktig slödag, med andra jam.


Det går väl lika bra att spana inifrån??

11 kommentarer:

 1. De där slödagarna är viktiga de med! Vi måste ju vila upp oss så vi orkar med! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Men vad i all sin dar är det Piff håller på med? Tror hon att hon är en flygande ekorre som glidflyger fram i tillvaron? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vad märkligt att du får stötar bakifrån när dörren öppnas...??!! det måste vara nåt lurt med dina människor...

  SvaraRadera
 4. DUI och DECO: Såna här dagar har man inte mycket att välja på. Förmodligen har pälsens uppgradering inte blivit klar än.

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Hon hoppar över mig stup i kvarten nu. Hon kanske tränar till katt-OS, eller nåt?

  MAYA: Väldigt lurt är vad det är. Inte kan det väl bli sånt sug i dörröppningen ibland? Särskilt som det bara händer när jag inte vill tassa ut?

  SvaraRadera
 5. Men vad är det för konstiga stötar bakifrån du blir utsatt för? Var kommer de ifrån? Det verkar ju vara rena trolleritricket för att få dig att gå ut. Du måste ju välja själv om du ska gå ut eller inte. Och att sedan bli påhoppad av en flygande katt som inte alls förstår vem som ska ha företräde! *skakar på huvet*. Tur att du är så strong som du är Gustav.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Jag tycker också att de måste förstå att man får BESLUTSÅNGEST när man känner nosen frysa till is. De måste de öppna tjugoarton gånger om det skulle behövas, eller hur? Kan inte förstå denna brist på tålamod?
  Piff har jag gett upp med beträffande flygeriet. Det är bara att ducka.

  SvaraRadera
 7. Din lyckans ost! Inget vitt, blött!
  Förresten, tvingar din matte dig att sova med den där saken runt halsen?

  SvaraRadera
 8. Men fräsarjam också! Nu har två av mina inlägg försvunnit. *stampar och fräser* Jo, jag tycker att du får sätta ned tassen på allvar och förklara för Piff att du inte vill ha flygande katter i skallen när du ska gå in i ditt eget hem. Räcker det inte med regn och annat otäckt? Ska det regna katter nu också

  SvaraRadera
 9. MAX och MÅNS: Nä, inte måste jag sova med den! På kvällen tar matte av den.

  SIPPO: Jag vet uppriktigt jamat inte vad jag ska göra åt henne? Hon bryr sig ju inte? *suckjam*

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Sånt där vitt å läbbigt har vi med massor av, så vi sitter i fönstret och kikar på underhållningen utanför.
  Kom å kika, matte har tagit fina bilder på det som vi tittade på.

  SvaraRadera