Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 22 november 2010

Skulle läst det finstilta

Det är ju bara så typiskt! Precis när jag började komma in i min nya roll, eller rättare jamat, började hitta mitt rätta jag, så gick allt upp i rök.*suckjam*...där for den pälsen...
Jag borde förstås fortsatt att läsa det där som stod längst ner i formeln, men hur kul är det, när man just kommit över världens trollformel? 
Framåt kvällen kände jag hur det började liksom sticka i pälsen, och på några ögonblick försvann hela min rustning som en rök ovanför huvudet. Så nu är allt som vanligt igen...Fast ändå inte riktigt! Man kan ju faktiskt låtsas att man har på sig förklädnaden. Så mycket att man nästan tror på det. Då kanske andra också tror på det ?? 

Här har det varit icke-utetassarväder hela helgen. Jag uppoffrade mig till slut en stund på lördagen, för Piff totalvägrade att vara ute.  På kvällen kom min favoritgranne och hälsade på mig. Han fick låna min fåtölj, när han och husse satt och kollade boll på teve. Villkoret var givetvis, att jag fick sitta i hans knä under tiden. Det var trevligt att träffa honom igen, det var första gången sedan jag var sjuk.

På söndagen satte husse upp fågelrestaurangen, det är en premiär som man inte ska missa. Både Piff och jag har ju ett genuint fågelintresse, så vi blev förstås tacksamma över att detta kan utövas aningen lättare nu. 

Idag har det också varit ett gränsfall beträffande utejobbandet. Eftersom Piff åter arbetsvägrade, tog jag några rundor. Tror snart jag måste höra med facket om vilka villkor som gäller vid utearbete? 
 

13 kommentarer:

 1. Kanske lika bra att formeln inte fungerade, lär riktigt obehagligt.Kul att träffa grannen, han verkar så förstående. Tror att det är klokt med korta uteturer just nu för det är grått, mörkt, blött och tråkigt! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Hur gick det med tjejerna då? Har de fått veta var kattlådan skall stå någonstans?

  Kul att träffa grannen. Hade han månne någon leverkorv med sig också?

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Ja, men suckjam, tänk att få BESTÄMMA och inte bli hunsad av vissa...men det är som det är.

  NEA: Jag gör mitt bästa att visa dom kattlådan, men utan min vilddjurspäls...låt oss jama att jag inte har samma effekt på dom nu..Grannen hade slut på leverkorven. Har jamat till honom att det är dags för en resa söderut...

  SvaraRadera
 4. Alltså, visst var du snygg i den där trollformelspälsen, inte tu mjau om det, men din vanliga päls är ju mycket snyggare i alla fall. Sen undrar jag om du inte kunde få låna nån liten skärmmössa och ta nån liten käpp och stödja dig på lite nonchalant så där. Då kanske Piff och Puff skulle få respekt för dig i alla fall. Även utan trollpälsen. Och då kunde du jupeta till dem med käppen om de var dumma.

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Mjaså, tycker du det? Då blir jag litet gladare i alla fall. Vilket bra förslag med skärmmössa och käpp! De skulle väl bli så paffa att de sprang och gömde sig? He-he *gottar mig åt tanken*

  SvaraRadera
 6. Lite synd att din maffiga extrapäls försvann. Men jag tycker att du är tillräckligt respektingivande som du är.

  SvaraRadera
 7. Förresten, du skulle inte kunna lägga in sökfunktionen på din blogg? Ibland letar man efter ett gammalt inlägg jättelänge utan att hitta det. Det finns en sån funktion till blogger faktiskt.
  Tass tass.

  SvaraRadera
 8. jag tycker faktiskt bättre om dej när du är som vanligt. Jag tycker inte om nymodigheter...*mummel*

  SvaraRadera
 9. SIPPO: Om bara Piff och Puff också kunde tycka det...Nu har jag lagt in en sökfunktion...har inte trott att någon skulle vara så intresserad att det var aktuellt *hedrad*

  MAYA: Jamar du det? Vad glad jag blir *kurr*

  SvaraRadera
 10. Typiskt med sådant där finstilt, som ser ut som en råttbebis tassavtryck och som ingen orkar läsa! Nåjam, sörj inte din vilddjurspäls, för du har ju så fin egen. Skoj att du fick träffa grannen igen så ni fick chansen att dryfta nästa korvresa. Viktigt att fylla på förråden med proviant om det blir en lika hemsk vinter som förra året. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. FINDUS, ISAK och RASMUS: Om det blir en sådan vinter, tror jag att grannen måste skaffa sig en större bil nästa gång han åker till korvlandet, för i den pluttbilen ryms inte ett helt vinterbehov.
  Börjar förstå att min päls duger, den är i alla fall varm och skön och täcker hela kroppen. Så jag är nog nöjd...

  SvaraRadera
 12. Husse har också funderat på en sådan där fågelrestaurang, och vi har hejat på ivrigt!
  Men han är rädd för att vi ska frossa ännu mer än vad vi gör nu, men det gör väl inte du Gustav?

  SvaraRadera
 13. MAX o MÅNS: Hmmm *generad* näe, det blir nog inte så mycket som jag skulle önska. De är jamarsnabba, de där rackarna. Och så har dumma matte satt ett nät för bästa överfallsstället under närmaste busken, annars hade jag nog lyckats bättre. Kan inte minnas att jag fick smaka en enda en i vintras *skäms*

  SvaraRadera