Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 1 november 2010

Oväntat nedfall

Här har det varit sååå lugnt den här helgen. Förutom en gång, när jag nästan fick skrämselhicka. Piff och jag hade varit ute en rätt lång stund, och satt båda och väntade på att få se dörren öppnas. Jag satt nere på bron, precis utanför dörren, och Piff hade dragit sig upp på räcket, som var bredvid mig. (Ja, hon drar sig upp i stolpen, ser inte klokt ut). När så matte till slut öppnade, påbörjade jag genast min intassning, men hade väl knappt hunnit mer än ungefär två tass-steg när Piff kom farande i luften ovanför mitt huvud och missade min nos med en millimeter, cirka! Gissa om jag ryckte till! Var liksom inte beredd på att det skulle regna katter? Piff fortsatte oberörd, medan jag mera avvaktande tassade framåt, samtidigt som jag höll ett vakande öga bakåt, ifall det skulle komma fler nerdimpandes.


Förutom den otäcka upplevelsen, har jag haft en jamarskön helg. Pälsen är precis lagom varm för att jag ska må bra, och kunna vara ute hela dagarna. I lördags kunde jag ligga i min grop och må gott i solen mellan varje arbetspass. Då kom förresten också hon som fyllde på min matskål när mina egna människor var borta. Jag var den förste att hälsa henne välkommen till oss. Som vanligt fick matte höra en massa beröm om mig, hur kelig jag är och så där. Vem gillar inte kel, jamar jag? Fast jag tycker kanske mer än vanligt om människor, tror jag.

Och så vill jag tacka alla som röstat på vilken bild min granne ska få! Era röster gjorde att jag inte behöver fundera mer. Det ska bli jätteroligt att överraska honom i jul. Tack, tack!

8 kommentarer:

 1. Låter som du haft en toppenhelg, bortsett från det stora nedfallet då!Visst är det mysigt att gosa, så mycket som möjligt. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Kunde knappt har varit bättre :-)

  SvaraRadera
 3. Låter ju helmysigt. Ja, om man bortser ifrån det plötsligt nedfallet av katter. He he. Klart att du får beröm, du som är en sån gentlekatt.
  Vilken bild blev det förresten? *nyfiken*

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Bild 2 fick helt klart flest röster, och den har jag bestämt mig för att välja. Det blir bra när han får en bild, för jag kan ju inte vara där jämt!

  SvaraRadera
 5. Mycket har vi varit med om i nedfallsväg, men att en hel katt kommer svischande slår nog allt! Förstår att du försökte ha teleskopögon riktade åt alla håll, i förebyggande syfte. Lagom-väder är bäst. Då kan man njuta av utelivet länge åt gången. Trevligt att din vikarie var på besök. Att hon berömmer dig är säkert inte mer än rätt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Det är tillräckligt otäckt när det regnar vatten tycker jag, men när det börjar regna katter går det definitivt för långt. Nåjam, du klarade av situationen med sedvanlig elegans. Hoppas nu att din granne inte läser bloggen så han redan nu får veta vad han ska få i julklapp! Det måste ju bli en överraskning.

  SvaraRadera
 7. Låter som en jamarbra helg. Det där plötsliga nedfallet av katter låter oroväckande. Hoppas att det inte blir allt för vanligt nedfall...*ryser*

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, det var en ytterst obehaglig upplevelse, klart jag var försiktig sedan! "Teleskopögon", he-he, bra beskrivning!

  KATTSON: Min granne är ovanlig på många sätt. Han har varken mobil, dator eller ens knapptelefon, så han vet garanterat ingenting om sin julklapp!

  MAYA: Det hoppas jag verkligen, att det var både första och sista gången jag råkade ut för det!

  SvaraRadera