Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 10 november 2010

Passerat bäst-före-datum

Förutom att jag mådde rätt pyton ett tag på eftermiddagen, har inte så mycket hänt idag. Hade väl fått i mig en mus där bäst-före-datumet var passerat, eller så. Jag brukar inte vara så noga med att kolla sådant. 

Vet inte hur ni gör, men jag brukar annonsera högjamat om vad som är på gång, samtidigt som jag skyndsamt söker efter ett mjukt underlag. Det låter ungefär ja-ou-ja-ou-ja-ou i ett högt tonläge, nästan som en sopran, och med min starkaste volym. Ni vet, den där styrkan man har på rösten, när man ska uppmana en inkräktare att dra nånstans.


Det är ett tvärsäkert sätt att få fart på matte och husse, de kommer rusande direkt. Visst är det bra att de pysslar om mig, men jag gillar inte att jag inte får spy där jag vill, utan att de alltid hänvisar mig till golvet?

Ute har det varit något mer tass- och pälsvänligt väder idag, så min utevistelse har nog tjugodubblats jämfört med igår. Ändå en ganska blygsam siffra, som innebär enbart kontroll av absoluta närområdet. De flesta av mina kompisar verkar ha ett riktigt jobbigt uteväder, tänker medlidsamt på dem. Visst börjar vintern alldeles för tidigt?

9 kommentarer:

 1. Men usch då. Hoppas du mår bättre nu kompis. *orolig* Jag brukar också annonsera högjamat om vad som är på gång och precis som du, så blir jag hänvisad till golvet. Varför kan man inte få ha en mjuk härlig matta för? *suckar*

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Klart att du gör som jag, det hade jag ju kunnat räkna ut! Piff och Puff jamar inte ett dugg innan. Rätt smart, de får göra sitt på de mjuka, sköna mattorna. Men det är som det är, varnandet kommer som automatiskt, omöjligt att hejda.

  SvaraRadera
 3. Aj, det låter inte bra.
  Krya på dig vännen!
  Kurrhealning från oss!

  SvaraRadera
 4. Bra att du får upp skräpet, men jag tror det är en mänsklig reaktion att alltid försöka styra en till nåt olämpligt ställe i såna sammanhang, precis som det är en kattlig reaktion att alltid tala om vad som är på G, (om man inte heter Piff och Puff alltså). Man tycker ju att det minsta man kan begära är en skön, mjuk matte som underlag, men den brukar ju ryckas undan. Märkliga tvåbeningar.

  SvaraRadera
 5. Fyjam, hoppas att illamåendet är överstökat för den här gången! *oroliga* Här är det lite olika om vi förvarnar eller ej. Findus brukar trumpeta ut ett högljutt jam, medan Isak är tyst. Lillmissen har matte inte haft tillfälle att iaktta ännu. Och det där upprörande tilltaget att flytta bort de lämpliga underlagen vi har utsett känner vi igen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du mår bättre nu vännen. Du får vara lite mer noga med datumkontrollen innan du sätter tänderna i den där godingen nästa gång. Matförgiftning är inte att leka med...

  SvaraRadera
 7. MAX och MÅNS: Mår litet dåligt i kväll, har spytt mera rött, så nu blir det diet i morgon, och förmodligen utegångsförbud. Tack för healingen!

  KATTSON: Kanske kunde någon börja tillverka gosiga, lätt-tvättade spymattor? Vilken toppenidé, va!?

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Näe, inte är det riktigt över, tar det lugnt i kväll, och hoppas det blir bättre till i morgon. Tass!

  SvaraRadera
 8. MAYA: Nja-jam, något vajsing är det i magen, bäst att vila så blir det säkert bättre i morgon. Och så kan jag se fram emot kokt vitfisk. Mums.

  SvaraRadera
 9. Annonserar gör även Sixten när något sådant är på gång med riktigt hjärtknipande jam i baston. Då är Matte snabb att flytta honom dit hon vill, oftast ut såklart. Vi hoppas verkligen att du blir bra snart och att det bara var en mindre dålig mus du fick i dig.

  SvaraRadera