Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 1 mars 2011

Jag har mina tvivel

Ska de' föreställa GRÄS???
Jag letar och letar efter det saftiga, goda gräset jag minns brukade finnas där ute. Ibland smakar jag försiktigt på det som finns där i stället. Det är oätligt, kan jag jama. Dessbättre växer det riktigt smaskigt gräs på köksgolvet. Brukar bita av några strån till frukost varje morgon, efter att först ha druckit mig otörstig i min fontän.

Jag skriver min fontän, för det nästan bara jag som använder den. Piff och Puff dricker mest ur vattenskålen, som står bredvid min mat. Ganska logiskt, för det är där de helst äter också. Särskilt Piff är väldigt sugen på min mat. Vilket naturligtvis får till följd, att jag nödgas tulla ur deras skålar. Av ren överlevnadsinstinkt, alltså. För ibland tror matte, att det är jag som ätit upp min mat, och ibland tycker hon att jag kan vänta litet med att få påfyllt. Därför smyger jag till Piffs och Puffs skålar när hon är utom synhåll.

Själv påstår hon, att hon har bra koll på vem som äter var, men det tvivlar jag starkt på. Jag ser ju vad jag ser. Att min matskål ständigt har ett tomt hål i mitten.

12 kommentarer:

 1. Tycker nog att de där stråna borde skämmas för att kalla sig gräs. Tur att du kan komplettera med inomhusvarianten än så länge. Om kattsystrarna äter från din matskål, är det ju inte mer än rätt och rimligt att du får ta smakbitar ur deras. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Ha, en tvåbening som säger sig ha koll ska man inte ta på allvar. Det förefaller ju självklart att Piff och Puff passar på att äta upp din mat när de ändå är i närheten och dricker vatten! Tur att du då försöker få dig något till livs för att uppehålla livhanken. Stackars Gustav, att bli så missförstådd jämt.

  SvaraRadera
 3. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ni har helt rätt. Jag behöver inte ens smyga eller ha dåligt samvete på nåt vis. Bara tassa och dit och äta min rättmätiga ranson. Så det så.

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Nä, jag gör ju inte det heller. Tar henne på allvar. Men en smart katt överlistar lätt en tvåbening. Och så tycker jag faktiskt att deras mat är godare.

  SvaraRadera
 5. Pfft, sånt där gräs hade vi med för ett par veckor sedan och jag håller med Findus & co om att stråna borde skämmas!

  Så tror jag att du och jag har fått skålar från samma tillverkare. Min verkar också ha ett stort hål där all mat försvinner. Underligt nog verkar Tindra alltid så i närheten också...

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Det är ju så man starkt kan misstänka ett samband mellan hålen i skålarna och tjejerna. För det är ju inte du och jag som ätit! Absolut inte!

  SvaraRadera
 7. ha, människor.....BRA koll.... DET är BARA vad de tror... VI VET ju hur det VERKLIGEN är...eller hur?!

  SvaraRadera
 8. Naturligtvis kan man inte bara säga att man har koll. Här måste till kraftfulla åtgärder och det minsta du kan begära att matte gör en ordentlig utredning av matens till synes oförklarliga försvinnande.
  Medkännande tassklappar

  SvaraRadera
 9. MAYA: Just precis!!! Jag VET att någon tjuvar i min skål. Annars skulle jag vara mättare än vad jag är!

  SvaraRadera
 10. GUNILLA och FRASSE: En UTREDNING är precis vad som behövs här. En övervakningskamera placeras ut över min matskål som filmar allt som händer där. Sedan på kvällen går vi igenom filmen tillsammans, matte och jag. DET blir bra! Så gör vi!

  SvaraRadera
 11. Här är också gräset så där tråkigt visset och alldeles smaklöst :(
  Tycker oxå det måste tillsättas en utredning om vem som egentligen äter upp vems mat.
  Din idé med en övervakningskamera låter alldeles utmärkt tycker jag o matte :)

  SvaraRadera
 12. Tydligen skall något som heter vår komma innan det kommer fint saftigt gräs igen enligt matte. Tycker det är fånigt med sådana regler. Tycker det kan komma fint saftigt gräs när man vill ha fint saftigt gräs!

  Klar du får käka av sursyrrornas mat om de envisas med att sno din mat! Matte kan väl inte mena att du skall svälta heller?

  Nosgos

  SvaraRadera