Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 9 juni 2011

Nu är det KRIG!

Nu kan jag jama att skam tassar på torra land! Det är så oerhört att jag nästan sätter vitfisken i vrångstrupen!

Inkräktaren har invaderat Favoritgrannen! Min egen leverkorvsgranne! Ja, inte inne, naturligtvis, grannen skulle förstås aldrig komma på tanken att släppa in eländet. Men, som den självklaraste sak i världen, hoppade inkräktaren över staketet -MITT staket- och in på grannens tomt. Ni kan förstå min upprördhet och kaotiska tillstånd?  

Dessutom for grannen iväg i morse till tyska landet, och lämnade över bevakning och ansvar för sin tomt till mig. Till mig, alltså! Innan han ger sig iväg, brukar han alltid försäkra sig om min tillsyn. "Du passar väl mitt hus nu, Gustav?" frågar han jämt allvarligt innan vi tassar av varann.

Nu är jag ju litet osäker på om inkräktare i form av katt ingår i vad som måste passas för? Men för min del är det solklart. Jag vill inte dela min bästa leverkorvsgranne med någon.

Vad jag gjorde med inkräktaren? Jagade iväg honom, förstås! Måste också erkänna att jag i stridens hetta nog jamade ett och annat icke rumsrent efter honom. 

Nu ska jag hålla ställningarna här några dagar. Redan på lördag ska grannen vara tillbaka. Tror han åkte iväg bara för att köpa min leverkorv. När han är så snäll, ska han förstås hitta sin tomt såväl inkräktar- som musfri när han kommer tillbaka. 

18 kommentarer:

 1. Vilken fräckhet! Jag förstår att du är upprörd, vem skulle inte ha blivit det? Den har kanske hört talas om vilken smarrig leverkorv din granne bjuder dig på och vill kanske ha en bit själv. *funderar*

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Klart att ryktet om mina grannförmåner sprider sig, men jag är stenhård. Grannens tomt är helig mark som bara får betassas av Gustav.

  SvaraRadera
 3. Du har nog sagt ifrån ordentligt, en gång för alla! Förhoppningsvis förstod inkräktaren jamet och håller sig borta från tomten hädanefter!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Nja, vissa tvivel har jag. Den här inkräktaren har visat sig ha kort minne tidigare. Jag påminner och påminner, ändå kommer han gång på gång. Men jag ger mig aldrig!

  SvaraRadera
 5. Lite dåligt läge att resa tycker vi men å andra sidan vet ju grannen att du sköter dina uppgifter även om det blir tufft. Hoppas det blir MYCKET leverkorv när grannnen kommer hem. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Han litar på mig! Och är glad för att han bara gör en snabbresa den här gången = SNART blir det LEVERKORV!

  SvaraRadera
 7. Ryktet om den ymniga förekomsten av leverkorv tycks tyvärr ha spridit sig. Och hos somliga är girigheten större än hederskänslan. Du har all rätt att både jama ifrån och jaga bort den typen av objudna gäster.
  Håller tassarna att grannen kommer hem med väskorna fulla av leverkorv.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. Men hallå!! Det var det värsta!!! Har den jamarns inkräktarkatten börjat nosa runt din Leverkorvsgranne-Med-Hatt???!!!! Det är INTE tillåtet! Det skulle inte förvåna mig om han nosat reda på att Leverkorvsgranne-med-hatt åker till tyska landet och jagar leverkorv till dig. Nu vill han muta in området! Kanske om vi alla talar om att det bara finns ruttna torrisar där? Kanske om vi säger att det finns bästa leverkorven i Korpilombolo? Kanske skulle han tassa dit då? Och kanske skulle han inte hitta tillbaka? (Och då skulle du få ett helt kilo leverkorv för Leverkorvsgranne-med-hatten skulle ju bli så tacksam att han inte visste till sig av glädje!)

  SvaraRadera
 9. FRASSE: Inte förstår jag hur han fått veta det, men det är klart att det är litet unikt att ha en sådan granne. Skönt att jag har ditt stöd för att jama ifrån. Ifall han trilskas ska jag minsann jama från dig!

  SvaraRadera
 10. MAURICE och KAJSA: Det är just det som jag befarar också, att han håller på med någon slags inmutning. Tycker det var en alldeles lysande idé att vi ska sprida ett nytt rykte om ruttna torrisar! Absolut brilliant! Och bästa leverkorven i Korpi...kropi...eh? Nånstans långtbort. Slår man ihop de båda sakerna...definitivt helt glaskart en vinnare bland idéer! Jag höjer svansen i vördnad för din genialitet!

  SvaraRadera
 11. Typiskt såna där fegisar. Inkräktaren vågade naturligtvis inte visa sig när du hade fest. Då hade han/hon fått se på andra tassar! Nåjam, hoppas favvogrannen snart är tillbaka med massor av leverkorv.

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Nä, det är klart han höll sig borta då! Men nu tyckte han att det var läge att smyga sig på. Han ska inte tro att jag är orkeslös bara för att jag fyllt tolv år. Det märkte han, förresten.
  Säkert blir det leverkorv till helgen!

  SvaraRadera
 13. Med tanke på hur stor världen är, förstår vi inte varför man måste försvara sitt Område så ofta!
  Hur svårt kan det vara att tassa någon annan stans? *funderar*

  SvaraRadera
 14. MAX och MÅNS: Visst är det underligt? Man kan tycka att alla skulle vara nöjda med det område de redan har, det är ju jag? Har inga ambitioner på att utöka. Tål verkligen att funderas på.

  SvaraRadera
 15. Jama mina ord VILKEN fräck inkräktare !!! Det gjorde du rätt i som tassade iväg honom !!! Jag har lyckats att sätta på datorn :) Så nu kan jag tassa runt och kommentera lite :)

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Fräckare kan man nog inte bli. Om han inte tassade IN hos mig förstås. Men då...he-he...då skulle han få ett VARMT mottagande av Piff och Puff *skrattar så morrhåren hoppar*

  SvaraRadera
 17. Men vad i hela jamlunda är det du jamar! Förstår att det är krig! En annan katt som är ute efter din leverkorv går ju bara inte an!

  Du gjorde helt rätt som sa åt honom att sticka dit kattmyntan aldrig växer! Jama om fräckhet. Tassa in hos DIN granne. *fnyser* Behöver du förstärkning på fronten tassar jag gärna upp till dig.

  Nosgos

  SvaraRadera
 18. NEA: Men så snällt av dig! *rörd* Det är klart att jag är upprörd ända in i själen över den fräckhet han visade. Jag kan bara hoppas att min bestämda tillrättavisning hade effekt. Annars kallar jag på dig!

  SvaraRadera