Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 23 juni 2011

Om gurkockupation och skräptunna

Vad har hänt? Har jag ramlat ner i ett rör?

 
Nä, jag ligger ju bara i korgen för trädgårdsskräp!
Växthuset är min absoluta favoritplats. Så fort matte öppnar dörren tassar jag in. Först tittar jag till mitt magiska hörn, som dessvärre har krympt betänkligt. Jag kan precis krafsa litet med tassen i kanten av ena hörnet. Resten är ockuperat av en jättekruka med gurka i. Som jag inte gillar. Varken krukan eller gurkan. Min företrädare hos matte och husse, Gustaf den förste, han älskade gurka. Han hade säkert inte haft några invändningar mot gurkockupation. Det har jag, men ingen bryr sig, förstås.

Nåjam, förutom mitt magiska hörn har jag en plats till jag tycker om i växthuset. Det är tunnan matte lägger vissna blad och sånt i. Med ett elegant hopp svingar jag mig direkt över kanten. Det är nödvändigt, för kanten tål inte kattbelastning. Då viker den sig och ramlar. 


Tunnan har precis lagom storlek för en ihoprullad katt, och är ett skönt ställe att ta en kattlur i. Och när matte nu i princip fråntagit mig mitt magiska hörn, har jag avtvingat henne ett löfte att tunnan bara får fyllas så mycket att botten täcks av ett tunt lager, ej stickigt avfall.

18 kommentarer:

 1. Klart att det inte ska vara stickigt avfall när du ska ligga i tunnan! Den ser mysig ut att sova i. Du är duktig som kan hoppa ner i den så där graciöst så den inte trillar omkull :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Det känns riktigt ombonat där nere, med höga väggar runt om kroppen.
  Man får inte ens nudda kanten, utan man måste hoppa direkt ner i botten på tygtunnan. Inte dåligt för en tolvåring, va?

  SvaraRadera
 3. Jamarns alltså, du måste ju vara Kungen av katter. Visserligen har matte norpat ditt hörn, men titta vilken fin tunna du hittade istället! Jag har själv erfarenhet av att kura ihop mig i sån där tunna. Fast i mitt fall var det en papperskorg.

  SvaraRadera
 4. bra att du avtvingat din människa löfte om liten fyllning och inget stixigt avfall! Människor ska lyda våra befallningar så är det med det. Jag har oxå ett växthus här i mitt område men jag kommer aldrig in där för dörren är alltid stängd. Jag har hört talas om gurkor, tomater och squash men inte sett till något sådant

  SvaraRadera
 5. Lite snålt att du inte får ha ett hörn om det nu finns fyra (det gör det ju för det mesta)Korgen ser ju riktigt skön ut ändå! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Visst, tunnan är helt okej, men det är klart, inte kan den mäta sig med magiska hörnet. Men bättre tunn-ersättning än ingen alls! Papperskorg är ju NÄSTAN samma sak!

  SvaraRadera
 7. MAYA: Lagom med mjuk fyllning i botten är vad jag önskar. Hon kan gott fylla på litet mer än nu. Bara inga roskvistar. Jag tycker du ska FORDRA ett studiebesök i växthuset! Det är bästa platsen, alltså. Hälsa att du måste få veta vad jag jamar om!

  SvaraRadera
 8. Sicken skön tunna! Maurice gillar också höga/djupa saker som man måste hoppa jämfota för att komma i. Kajsa är inte så bra på att hoppa jämfota så hon gillar inte höga/djupa saker något vidare...

  Menar du att man kan bli av med ett hörn???? *stora ögon. När man en gång fått tag på ett hörn??? Och vi som trodde att ett hörn var ens eget i evärdeliga tider! *sniff. sippo, han får vakta sitt hörne han, om ingen skall komma och ta det...

  SvaraRadera
 9. DUI och DECO: Snålt är bara förjamet! Nog finns där fyra hörn, i de andra står stora buskar. Helt ointressant. Men matte menar väl att jag ska vara tacksam för den lilla krafsmöjligheten jag har kvar i mitt hörn.

  SvaraRadera
 10. MAURICE och KAJSA: Visst är det märkligt att ett hörn kan försvinna sådär? Först finns det, och sedan är det borta utan att man fattat nånting? Man känner den förföriska doften, men kommer inte åt att rulla sig där längre.
  Nu tror och hoppas jag att Sippos hörn är aningen större, det försvinner nog inte lika lätt!

  SvaraRadera
 11. Trots att du blivit av med ditt hörn är du ju en mästare i att hitta alternativ och förhandla dig till att matte inte fyller din tunna med något som sticks. Nu tycker ju jag att om hörnet en gång tillhört dig, så kan inte matte eller nån annan göra anspråk på det. Jag väntar mig bättring av matte, om inte i sommar så åtminstone till nästa sommar.

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Ska GENAST visa matte vad du skrivit! Det är inte klokt så många kloka katter det finns, ser jag på vad alla skrivit här!

  SvaraRadera
 13. Håller fullständigt jamars med kattson, *Tassen upp*
  *Bättring av matte var ordet!


  Tass tass och Trevlig midsommar till er alla

  SvaraRadera
 14. O.O
  Är du Gustav den andre??
  Det visste vi inte. Är du en copycat då?
  Ash såklart du inte är! Men jamars taskigt att ha en kruka i ditt favorithörn...

  SvaraRadera
 15. Åh sååå mysig DIN tunna ser ut !!!
  Hoppas verkligen inte din matte bryter avtalet om endast mjuka växtdelar !
  Om du får problem så hör av dig till mig så kan vi hjälpas åt med att sätta en klo i rumpan på henne eller två ;-)

  SvaraRadera
 16. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Man kan ju alltid HOPPAS på bättring...*tvivlar litet*

  SvaraRadera
 17. MAX och MÅNS: Jag ska jama mer om min företrädare någon dag framöver. HAN var en TUFFING!
  Krukor borde förbjudas i hörn...

  SvaraRadera
 18. KJELLE BUS: Är SÅ tacksam för ditt stöd! He-he, en klo i rumpan låter MYCKET tilltalande!!!

  SvaraRadera